Политика за защита на личните данни | Политика за бисквитките | Споразумение за обработка на личните данни (GDPR)

Политика за защита на личните данни

Тази Политика за защита на личните данни описва как zettahost.bg, представляван от Зета Хостинг Солюшънс ООД, ЕИК 131264554 и неговите филиали ("zettahost.bg", "ние", "нашите" или "нас") събираме, споделяме и използваме информация във връзка с използването на нашите уебсайтове, приложения и услуги ("Услуги"). Тази Политика за защита на личните данни ("Политика за поверителност") не важи за информацията, която нашите клиенти могат да обработват при използването на нашите Услуги.

Ние НИКОГА няма да продадем вашите лични данни!

Ние извършваме всички операции по обработка на данни като стриктно спазваме европейските закони за защита на личните данни и Вашата лична информация винаги е под Ваш контрол. Искаме услугите ни да бъдат безопасни и приятни за Вас, затова държим на Вашата поверителност.

Можем да събираме и получаваме информация за потребителите на нашите Услуги ("потребител", "Вие" или "Вашите") от различни източници, включително:

  • информацията, която предоставяте чрез потребителския си профил в Услугите (Вашият "Профил", "Акаунт"), ако се регистрирате за Услугите;

  • Вашето използване на Услугите;

  • от уебсайтове, услуги и партньори на трети страни.

Препоръчваме Ви да прочетете изцяло тази Политика за поверителност, за да сте сигурни, че сте напълно информирани. Ако имате въпроси относно тази Политика за поверителност или нашите практики за събиране, разкриване и използване на данни, моля, свържете се с нас на адрес privacy@zettahost.bg.

  1. Каква информация събираме

    1. Информация, която ни предоставяте

      1. При регистриране на Акаунт

        Когато се регистрирате за Акаунт, може да поискаме Вашите данни за връзка, включително имена, имейл адрес, име на фирма, адрес и телефонен номер.

      2. Чрез комуникация с нас

        Ако се свържете директно с нас, може да получим допълнителна информация за Вас, например Вашето име, имейл адрес, телефонен номер, IP адрес, съдържанието на съобщението и/или прикачени файлове, както и всяка друга информация, която можете да изберете да предоставите. Възможно е да получим и потвърждение при прочитане на имейл изпратен от нас.

      3. Чрез извършване на плащане за нашите Услуги

        Когато въвеждате финансовата си информация за плащания, свързани с Вашата сметка, тази информация е насочена към някой от нашите процесори за обработка на плащания от трети страни (ePay.bg, PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., Worldpay (UK) Limited, Worldpay Limited, Worldpay BV или Worldpay AP Limited). Ние не съхраняваме информацията за финансовата Ви сметка в нашите системи, но имаме достъп до и може да запазим информацията за Вас чрез нашия процесор за обработка на плащания от трети страни.

        Личната информация, която Ви е поискана, както и причините, поради които Ви молим да я предоставите, ще Ви бъдат изяснени в точката, в която Ви молим да предоставите личната си информация.

    2. Информация, която автоматично събираме, когато използвате нашите услуги

      1. Бисквитки и други технологии за проследяване

        Подобно на повечето уеб сайтове, събираме определена информация автоматично и я съхраняваме в записи. Освен това, когато използвате нашите услуги, можем да събираме определена информация автоматично от Вашето устройство. Тази информация може да включва IP адрес, тип браузър, добавки за браузър, разделителна способност на екрана, размер на прозореца, доставчик на интернет услуги, страници за препращане/излизане, операционна система, дата/време и препращащ URL адрес. За да събирането на тази информация, може да се запази "бисквитка" на компютъра или устройството Ви, когато посещавате Услугите ни. Бисквитките съдържат малко количество информация, която позволява на нашите уеб сървъри да Ви разпознават. За повече информация и да научите как да управлявате използваните от нас технологии, моля, посетете нашата Политика за бисквитките. Съхраняваме информацията, която събираме чрез "бисквитки", записи и/или празни gif картинки, за да запишем Вашите предпочитания. Също така може автоматично да събираме информация за използването на функциите на нашите Услуги, за функционалността на нашите Услуги, честотата на посещенията и друга информация, свързана с Вашите взаимодействия с Услугите. Може да проследим използването Ви в различни уебсайтове и услуги. В някои страни, включително държави от Европейската икономическа зона ("ЕИЗ"), информацията, посочена по-горе в този параграф, може да се счита за лична информация съгласно приложимите закони за защита на данните.

      2. Как се използват нашите услуги

        Когато използвате нашите Услуги, може да събираме информация за ангажираността Ви с и използването на нашите Услуги, като използване на процесор, използване на паметта, капацитет за съхранение на данни, навигация в нашите Услуги и системни показатели. Използваме тези данни, за да оперираме с Услугите, да поддържаме и подобряваме ефективността и използването на Услугите, да разработваме нови функционалности, да защитаваме сигурността и безопасността на нашите Услуги и нашите клиенти и да предоставяме поддръжка на клиенти. Използваме тези данни и за разработване на общи анализи и бизнес разузнаване, които ни позволяват да управляваме, защитаваме, вземаме информирани решения и да докладваме за ефективността на нашия бизнес.

    3. Информация, която събираме и получаваме от трети страни

      1. Социални медийни платформи

        Ние поддържаме социални медийни платформи. Тези платформи в повечето случаи се експлоатират извън ЕС и не спазват действащия Закон за защита на личните данни и последващото предоставяне на GDPR, въпреки че те могат да се придържат към протокола за защита на личните данни на САЩ.

        Всички лични данни, събрани на тези платформи, са само резултат от Вашето взаимодействие със собствена воля с нашите маркетингови страници. Контактът се счита за легитимно бизнес запитване. Личните данни за контакти се премахват от социалната медийна платформа, след като потребителят поиска премахването им.

      2. Анализ

        Услугите ни използват Google Analytics, за да събират информация за това как посетителите използват нашия уебсайт. Анонимизираме тези данни в момента на събиране и автоматично изтриваме данните за потребителите и събитията, които са по-стари от две години. Google предоставя някои допълнителни опции за поверителност относно "бисквитките" на Google Analytics на адресa https://www.google.com/policies/privacy/partners/.

      3. Регистриране с профили от трети страни

        Ако изберете да свържете нашите услуги с профил на трети страни (като Facebook и Google), ние ще получим информация от този профил, като Вашия токен за удостоверяване, който разрешава свързването, с профила от трети страни. Ако искате да ограничите информацията, с която разполагаме, чрез профилите от трети страни, трябва да проверите настройките за поверителност на профила си от трети страни, за да разберете какви са Вашите опции.

      4. Други партньори

        Възможно е да получим и обществено достъпна информация за Вас от нашите партньори от трети страни и да я комбинираме с данните, които имаме за Вас.

  2. Как се използва Вашата информация

    Използваме информацията, която събираме по различни начини, включително:

    • Осигуряване, управление и поддръжка на нашите Услуги;

    • Подобряване, разширяване и персонализиране на нашите Услуги;

    • Разработване и внедряване на нови продукти, услуги и функционалности;

    • Обзор и анализ на начина, по който използвате нашите Услуги;

    • Обработване на транзакциите Ви;

    • Намиране и предотвратяване на измами;

    • Да комуникираме с Вас, пряко или чрез един от нашите партньори, включително за маркетингови цели, обслужване на клиенти, за да Ви предоставим актуализации или друга информация, свързана с нашите Услуги;

    • За целите на спазването, включително на нашите Общи условия, други законови права, каквито могат да бъдат изисквани от приложимите закони и подзаконови актове или при поискване във връзка със съдебен процес или правителствена агенция.

  3. Как споделяме информация

    Може да споделяме информацията, която събираме, по различни начини, включително следните:

    1. С Вашето съгласие

      Може да споделяме информация с Вашето съгласие.

    2. Обобщена информация

      Когато това е законово допустимо, ние може да използваме и да споделяме информация за Вас с нашите партньори в неидентифицираща или обобщена форма, която не може да бъде разумно използвана за Вашето идентифициране.

    3. Доставчици на услуги

      Ние може да споделяме информация с външни доставчици на услуги, които предоставят услуги от наше име, като например подпомагане предоставянето на нашите Услуги за промоционални и/или маркетингови цели и предоставяне на информация, отнасяща се до Вас, като специални оферти, софтуерни актуализации, съобщения за продукти или друга информация.

    4. Реклама

      Работим с рекламни партньори, за да Ви показваме реклами, които смятаме, че може да ви интересуват. Тези рекламни партньори могат да задават и да имат достъп до своите собствени "бисквитки", празни пиксели и подобни технологии в нашите Услуги и те могат да събират или да имат достъп до информация за Вас, която могат да събират с течение на времето и в различни онлайн услуги. Някои от нашите рекламни партньори са членове на Алианса за дигитална реклама и Инициативата за мрежова реклама. За да научите повече за тези програми или да се откажете от персонализираните реклами, посетете Инициативата за мрежова реклама на адрес www.networkadvertising.org или програмата за саморегулиране на онлайн поведенческото рекламиране на сдружението за дигитални реклами на адрес www.aboutads.info.

    5. Партньори от трети страни

      Може да споделяме информация за потребители с партньори от трети страни, за да получим допълнителна обществено достъпна информация за Вас.

    6. Информация, която споделяме, когато се регистрирате чрез referral/филиал

      Ако се регистрирате за нашите услуги чрез referral или филиал, може да споделяме информация с Вашия referrer/филиал, за да им съобщим, че сте използвали препратката им, за да се регистрирате за нашите Услуги.

    7. Анализ

      Използваме доставчици на анализи, като Google Analytics. Google Analytics използва "бисквитки" за събиране на неидентифицираща информация. Google предоставя някои допълнителни опции за поверителност относно "бисквитките" на Google Analytics на адрес https://www.google.com/policies/privacy/partners/.

    8. Трансфери на бизнеса

      Информацията може да бъде оповестена и по друг начин прехвърлена на всеки потенциален купувач, пълномощник или правоприемник като част от всяко предложение за сливане, продажба на активи, дългово финансиране, придобиване или сходна сделка или в случай на несъстоятелност, принудително изпълнение или фалит, се прехвърля на една или повече трети страни като един от нашите бизнес активи.

    9. Когато се изисква от закона и подобни оповестявания

      Също така може да споделяме информация за:

      • изпълнение на всички приложими закони, правни процедури, регулации или правителствени искания;

      • откриване, предотвратяване или справяне по друг начин със сигурността, измамите или технически проблеми;

      • прилагане на тази Политика за поверителност и Общите ни условия, включително разследване на потенциални нарушения на гореизброените;

      • отговаряне на Вашите искания;

      • защита на собствеността или безопасността, правата, потребителите и обществеността.

      Това включва обмен на информация за защита от измами и предотвратяване на спам/злонамерен софтуер с други компании и организации.

  4. Правна основа за обработка на лична информация

    Нашето правно основание за събиране и използване на описаната по-горе лична информация ще зависи от съответната лична информация и конкретния контекст, в който я събираме.

    Въпреки това, ние обикновено събираме лична информация от Вас само:

    • където имаме Вашето съгласие за това;

    • когато обработването е в нашите законни интереси и не е в нарушение на Вашите права;

    • когато имаме нужда от лична информация, за да сключим договор с Вас.

    Ние имаме легитимен интерес да оперираме с нашите Услуги и да комуникираме с Вас, когато е необходимо да предоставяме нашите Услуги. Например, когато подобряваме нашата платформа, предприемаме маркетинг дейности, отговаряме на Вашите запитвания или с цел откриване или предотвратяване на незаконни дейности.

    В някои случаи може да имаме и юридическо задължение да събираме лична информация от Вас или в противен случай може да се нуждаем от лична информация, за да защитим Вашите жизнени интереси или тези на друго лице.

    В случай че искаме да ни предоставите лична информация, за да сключим договор с Вас или да спазим законово изискване, ще направим това ясно в съответното време и ще обясним дали Вашата лична информация е задължителна или не (както и на възможните последици, ако не предоставите личната си информация).

  5. Услуги от трети страни

    Можете да осъществявате достъп до услуги на трети страни чрез Услугите, например като кликнете върху връзки към тези услуги на трети страни от Услугите. Ние не носим отговорност по отношение на политиките за поверителност и/или практиките на тези услуги от трети страни и ние Ви съветваме да прегледате внимателно техните политики за поверителност.

  6. Защитаване на Вашите данни

    Ние се ангажираме да защитаваме Вашите данни и лична информация. Използваме разнообразни мерки и технологии за сигурност, които са предназначени да защитават срещу неразрешен достъп, употреба или разкриване. Моля, имайте предвид, че не може да се гарантира, че интернет е 100% сигурен. Целта ни обаче е да осигурим ниво на сигурност, което може да покрие възможните рискове при обработката на Вашата лична информация.

  7. Съхранение на Вашите данни

    Ние съхраняваме личната информация, която събираме от Вас, където имаме постоянна законна бизнес нужда да направим това (например, за да Ви предоставим услуга, която сте поискали, или за да спазваме приложими данъчни, счетоводни или законови изисквания).

    Ако нямаме непрекъсната легитимна бизнес нужда да обработваме Вашата лична информация, ние или ще я анонимизираме или ще я изтрием, или, ако това не е възможно (например, защото личната Ви информация е била съхранена в системен архив), тогава ние ще съхраним Вашата лична информация в защитена среда и ще я изолираме от всяка друга обработка, докато е възможно изтриване.

  8. Управление на данните, които имаме за Вас

    Ако сте се регистрирали при нас, можете да получите достъп до определена информация, свързана с профила си, като влезете в нашите услуги или ни изпратите имейл на адрес privacy@zettahost.bg. Ако решите да спрете профила си, всяка публична дейност в профила Ви преди изтриването може да остане съхранена на нашите сървъри и може да остане достъпна за обществеността.

    За да защитим поверителността и сигурността Ви, може да се наложи да потвърдим самоличността ви, преди да актуализираме или премахнем информацията Ви. Информацията, която ни предоставяте, може периодично да се архивира или съхранява от нас в съответствие с архивните процеси, извършвани в обичайния ход на бизнеса, за целите на възстановяване след бедствие. Възможността Ви да достъпвате и коригирате информацията си може да бъде временно ограничена, когато достъпът и коригирането могат:

    • да възпрепятстват способността ни да разследваме, да предявяваме или да защитаваме правни искове;

    • да възпрепятстват нашата способност да спазваме правно задължение;

    • да доведат до разкриване на лична информация за трети страни;

    • да доведат до нарушаване на договор или разкриване на търговски тайни или друга собствена бизнес информация, принадлежащи на нас или на трети страни.

  9. Общ регламент за защита на личните данни (GDPR) и Вашите права за защита на личните данни

    Ако сте лице живущо в ЕИЗ, имате следните права за защита на данните:

    • Можете да възразите срещу обработването на личните си данни, да поискате от нас да ограничите обработката на личните Ви данни или да поискате пренос на Вашата лична информация по всяко време, като ни пишете на privacy@zettahost.bg.

    • Можете да влизате, поправяте, актуализирате или да поискате изтриване на Вашата лична информация по всяко време, като ни пишете на адрес privacy@zettahost.bg.

    • Можете да оттеглите Вашето съгласие по всяко време (вижте нашата Политика за бисквитките), ако сме събрали или обработили Вашата лична информация с Вашето съгласие. Оттеглянето на Вашето съгласие няма да засегне законосъобразността на всяка обработка, която сме извършили преди оттеглянето на Вашето съгласие, нито ще повлияе върху обработката на Вашата лична информация, извършена въз основа на законосъобразни основания за обработка, различни от съгласието Ви.

    • Можете да се откажете от нашите маркетингови съобщения, които Ви изпращаме по всяко време, като кликнете върху връзката "Отписване" или "отказване" в маркетинговите имейли, които получавате от нас. За да се откажете от други форми на маркетинг, моля, пишете ни на privacy@zettahost.bg.

    • Имате право да подадете жалба до орган за защита на данните относно събирането и използването на Вашата лична информация. Моля, свържете се с местния си орган за защита на данните за допълнителна информация.

    Ние отговаряме на всички искания, които получаваме от лица, които желаят да упражнят своите права за защита на данните в съответствие с приложимите закони за защита на данните.

  10. Вашите избори

    Можете да използвате някои от функциите на Услугите, без да се регистрирате и да ограничите вида информация, която събираме. Можете да се отпишете от получаването на определени промоционални имейли от нас, като следвате инструкциите в края на промоционалния имейл. Моля, имайте предвид, че ако сте се абонирали, ние все още може да се свържем с Вас за информационни, транзакционни, свързани с профила Ви или подобни цели.

    Почти всички браузъри имат опция за деактивиране на "бисквитките", което може да предотврати браузъра Ви да приема нови бисквитки или да активира селективното използване на "бисквитки". Моля, имайте предвид, че ако решите да не приемате "бисквитки", някои функции и персонализирането на нашите Услуги може вече да не работят за Вас. Вие ще продължите да получавате рекламни материали, но те може да не са съобразени с Вашите интереси.

  11. Защита на децата

    Ние не събираме съзнателно информация от деца на възраст под 16 години. За деца под 16 години се забранява да използват нашите Услуги. Ако научите, че дете ни е предоставило лична информация в нарушение на тази Политика за поверителност, моля, уведомете ни на privacy@zettahost.bg.

  12. Промени в тази Политика за поверителност

    Тази Политика за поверителност може да бъде променяна от време на време, затова я преглеждайте често. Промените в тази Политика за поверителност ще бъдат публикувани на нашите уебсайтове. Ако съществено променим начина, по който използваме или споделяме лични данни, които сме събрали преди това чрез нашите Услуги, ние ще Ви уведомим чрез нашите Услуги, по електронна поща или чрез други средства за комуникация.

  13. Международен трансфер на данни

    Ние сме глобален бизнес, така че можем да прехвърлим лична информация до страни, различни от страната, в която първоначално са събрани данните. Тези държави може да нямат същите закони за защита на данните като държавата, в която първоначално сте предоставили информацията. Когато прехвърляме Вашата лична информация на други страни, ние ще защитим тази информация, както е описано в тази Политика за поверителност.

Връзка с нас

Ако имате въпроси или притеснения относно тази Политика за поверителност, не се колебайте да ни пишете на privacy@zettahost.bg.

Администраторът на Вашата лична информация е zettahost.bg, представляван от Зета Хостинг Солюшънс ООД.