Home » WordPress » Администрация » Как да променим часовата зона в WordPress

Как да променим часовата зона в WordPress

В определени ситуации промяната на часовата зона на вашия WordPress е от огромно значение. Например, ако имате намерение да публикувате по разписание. Оставяйки сайта си нагласен спрямо грешна часова зона, може да се озовете в ситуация, в която сте създали публикацията и сте я нагласили да се публикува в даден ден и час, но тя просто не се появява. В зависимост от часовата зона на сайта ви, постът ви би могъл да се публикува преди или след желания от вас час.

Това, разбира се, може да се окаже проблем. За да не се озовете в подобна ситуация, ще трябва да нагласите времето на сайта си така, че да отговаря на времето в страната, към която е насочен.

 

Как да променим часовата зона в WordPress

Както винаги, ще следваме няколко стъпки, които ще ни отведат до желания резултат. Очевидно е, че първото нещо, което трябв ада направим е да влезнем в административния панел на WordPress.

1. Отидете в настройките на WordPress

Вече намирайки се в административното табло на WordPress, трябва да отидете до менюто Settings и посочвайки го с мишката да разкриете падащото меню, в което търсим опцията общи настройки (General)

 

2. Изберете правилната часова зона

Натискайки бутона General, както може би очаквате, ще отворите нова страница, на която, слизайки по-надолу, ще видите секцията с име Timezone.

По подразбиране, WordPress използва КООРДИНИРАНО УНИВЕРСАЛНО ВРЕМЕ (UTC). 

Тук трябва да изберете UTC + X, което отговаря на часовата зона на страната, към която е насочен сайта ви. Часовата зона на София е UTC+3.

След като изберете часова зона, под падащото меню, в което ще изберете зоната, ще видите часа за часовата зона, която е активна към момента на сайта ви.

 

3. Запазете промените

Когато всичко е нагласено, не трябва да забравите да натиснете бутона  Save Changes, който се намира в дъното на страницата. Ако пропуснете това, всички промени, които направихте ще бъдат загубени и ще трябва да извършите цялата операция отначало.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Как да оптимизираме своето съдържание за търсачки като Google

Какво трябва да знаете: Търсачки като Google, Bing, DuckDuckGo, Yandex, Ecosia и други позиционират вашият сайт в резултаите от търсения спрямо неговото съдържание. Ако желаете да подобрите своето позициониране, то вие трябва да направите съдържанието си...

Каква е разликата между блоковия и класическия редактор

Какво трябва да знаете: Основната разлика между блоковия редактор в WordPress и класическия вариант е начинът, по който съдържанието на вашите страници и публикации е структурирано. С блоковия редактор, всеки вид съдържание се съдържа в отделен блок, който е...

Как да премахнем блоковия редактор в WordPress

Какво трябва да знаете: Ако не сте доволни от блоковият редактор на WordPress, може да го премахнете и да го замените с класическия редактор като инсталирате безплатното разширение Classic Editor. Има много причини защо някой би предпочел класическият редактор на...

Най-добрите разширения за блоковият редактор на WordPress

Какво трябва да знаете: Съществуват разширения в WordPress, които ви позволяват да добавяте нови блокове към своята библиотека от блокове в Гутенберг. В повечето случаи, тези разширения ще добавят както нови блокове, така и нови блокови шаблони. Някои от най-добрите...

Управление на коментари чрез клавишни комбинации

Какво трябва да знаете: Ако вашият WordPress сайт получва множество на брой коментари от посетители, вие може да се възползвате от функцията да управлявате тези коментари чрез клавишни комбинации. Тази функционалност може да бъде включена от настройките на вашия...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This