Home » WordPress » Администрация » Как да променим часовата зона в WordPress

Как да променим часовата зона в WordPress

В определени ситуации промяната на часовата зона на вашия WordPress е от огромно значение. Например, ако имате намерение да публикувате по разписание. Оставяйки сайта си нагласен спрямо грешна часова зона, може да се озовете в ситуация, в която сте създали публикацията и сте я нагласили да се публикува в даден ден и час, но тя просто не се появява. В зависимост от часовата зона на сайта ви, постът ви би могъл да се публикува преди или след желания от вас час.

Това, разбира се, може да се окаже проблем. За да не се озовете в подобна ситуация, ще трябва да нагласите времето на сайта си така, че да отговаря на времето в страната, към която е насочен.

 

Как да променим часовата зона в WordPress

Както винаги, ще следваме няколко стъпки, които ще ни отведат до желания резултат. Очевидно е, че първото нещо, което трябв ада направим е да влезнем в административния панел на WordPress.

1. Отидете в настройките на WordPress

Вече намирайки се в административното табло на WordPress, трябва да отидете до менюто Settings и посочвайки го с мишката да разкриете падащото меню, в което търсим опцията общи настройки (General)

 

2. Изберете правилната часова зона

Натискайки бутона General, както може би очаквате, ще отворите нова страница, на която, слизайки по-надолу, ще видите секцията с име Timezone.

По подразбиране, WordPress използва КООРДИНИРАНО УНИВЕРСАЛНО ВРЕМЕ (UTC). 

Тук трябва да изберете UTC + X, което отговаря на часовата зона на страната, към която е насочен сайта ви. Часовата зона на София е UTC+3.

След като изберете часова зона, под падащото меню, в което ще изберете зоната, ще видите часа за часовата зона, която е активна към момента на сайта ви.

 

3. Запазете промените

Когато всичко е нагласено, не трябва да забравите да натиснете бутона  Save Changes, който се намира в дъното на страницата. Ако пропуснете това, всички промени, които направихте ще бъдат загубени и ще трябва да извършите цялата операция отначало.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Общ преглед на преизползваемите блокове в WordPress

Какво трябва да знаете: Една от наличните опции в Гутенберг е възможността за създаване на преизползваеми блокове, благодарение на които може да вмъквате повтарящо се съдържание с лекота. Всеки блок и шаблон може да бъде маркиран като преизползваем. Ще намерите...

Какво е WordPress Permalink

Структурата на така наречените постоянни връзки на вашия сайт са от изключително значение както за търсещите машини, така и за хората, които ползват сайта ви. Ако човек не знае за вашия сайт, шансът да го открие в социалните мрежи (без да рекламирате) е минимален. От...

Как да редактираме авторовият slug в WordPress

След като обсъдихме как да изградите правилна структура на постоянните връзки на WordPress сайта ви и какво е slug в WordPress, е време да покажем и как се редактира slug-ът на авторите. Тоест, как да промените url-а, на който се намират публикациите на отделните...

Как да използваме библиотеката с блокове на WordPress

Какво трябва да знаете: Библиотеката с блокове на WordPress е част от интерфейса на Гутенберг. Благодарение на нея, вие може да добавяте нови блокове към своето съдържание. Добавянето може да се осъществи като кликнете върху някой блок от библиотеката, или като...

Какво е WordPress Slug

Поради възхода на технологичната индустрия, който наблюдаваме през последните десетилетия, особено през последното, интернет става все по-значим за света, а с него и търсачките се превръщат във все по-съществен фактор за успеха на бизнеса. До такава степен търсачките...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This