Home » WordPress » Администрация » Как да променим часовата зона в WordPress

Как да променим часовата зона в WordPress

В определени ситуации промяната на часовата зона на вашия WordPress е от огромно значение. Например, ако имате намерение да публикувате по разписание. Оставяйки сайта си нагласен спрямо грешна часова зона, може да се озовете в ситуация, в която сте създали публикацията и сте я нагласили да се публикува в даден ден и час, но тя просто не се появява. В зависимост от часовата зона на сайта ви, постът ви би могъл да се публикува преди или след желания от вас час.

Това, разбира се, може да се окаже проблем. За да не се озовете в подобна ситуация, ще трябва да нагласите времето на сайта си така, че да отговаря на времето в страната, към която е насочен.

 

Как да променим часовата зона в WordPress

Както винаги, ще следваме няколко стъпки, които ще ни отведат до желания резултат. Очевидно е, че първото нещо, което трябв ада направим е да влезнем в административния панел на WordPress.

1. Отидете в настройките на WordPress

Вече намирайки се в административното табло на WordPress, трябва да отидете до менюто Settings и посочвайки го с мишката да разкриете падащото меню, в което търсим опцията общи настройки (General)

 

2. Изберете правилната часова зона

Натискайки бутона General, както може би очаквате, ще отворите нова страница, на която, слизайки по-надолу, ще видите секцията с име Timezone.

По подразбиране, WordPress използва КООРДИНИРАНО УНИВЕРСАЛНО ВРЕМЕ (UTC). 

Тук трябва да изберете UTC + X, което отговаря на часовата зона на страната, към която е насочен сайта ви. Часовата зона на София е UTC+3.

След като изберете часова зона, под падащото меню, в което ще изберете зоната, ще видите часа за часовата зона, която е активна към момента на сайта ви.

 

3. Запазете промените

Когато всичко е нагласено, не трябва да забравите да натиснете бутона  Save Changes, който се намира в дъното на страницата. Ако пропуснете това, всички промени, които направихте ще бъдат загубени и ще трябва да извършите цялата операция отначало.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Основи на Гутенберг, блоковия редактор на WordPress

Какво трябва да знаете: Новият редактор на постове в WordPress се нарича Гутенберг. Основната разлика между него и предшественика му е, че Гутенберг използва блокове, а не свободен текст. Това означава, че елементи като текст, изображения, видеа и други се съхраняват...

Как се добавя изображение в WordPress публикация

Накратко за добавянето на изображение в WordPress За да добавите изображение в публикацията си, следвайте следните 3 стъпки: Изберете къде точно искате да добавите изображението Кликнете бутона с + в него и изберете Image или Gallery от появилото се меню Нагласете...

Как се изключват коментарите в WordPress

Съществуват множество причини, поради които бихте искали да спрете коментарите на вашия WordPress уебсайт. Може да опитвате да избегнете спамерски коментари или просто естеството на вашето съдържание да няма нужда от коментари. Каквато и да е причината ви да пожелаете...

Как да сменим езика на датите под публикациите

Ако все още не сте нагласили административния панел на своя WordPress да е на български език, е възможно да се окажете в ситуация, в която всичките ви статии и цялото съдържание на сайта ви да е на български, но датите на публикациите ви да е все още на английски. В...

Как да сменя паролата на WordPress акаунта си

Сигурността в интернет е от изключително значение. Именно поради тази причина, ви препоръчваме да използвате пароли, които са трудни за отгатване. В същото време, е важно паролата да е такава, че вие самите да можете лесно да я запомните. Но без значение колко е важен...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This