Home » WordPress » Основи на WordPress » Как се подчертава текст в WordPress

Как се подчертава текст в WordPress

Когато създавате статия в WordPress, е възможно да има думи или параграфи, които искате да изпъкнат на фона на другите. Разбира се, както показахме в статията ни за форматиране на текст в WordPress, бихте могли да удебелите или наклоните текста си.

В предходната статия обаче не споменахме нищо за подчертаване.

Въпреки че не се препоръчва, тъй като интернет е различна медиум (преносител на информация, канал) и когато определена дума или фраза е подчертана, хората биха могли да си помислят, че това е линк, в зависимост от съдържанието и това, което ще подчертаете, това действие може да има много положително влияние върху възприемането на съдържанието ви.

Защо да подчертавам текст в уебсайт?

Въпреки, че, като цяло, не е добре да се подчертава какъвто и да е текст в сайт, който не е линк, понякога такова действие е напълно разбираемо и има истински причини да бъде извършено.

По принцип, подчертаването се използва за да се направи така, че определана дума или фраза да изпъкне на фона на останалите, но тъй като в интернет, линковете са онова, което най-често бива подчертавано, както вече споменахме, потребителите ви може да се объркат.

Още повече, че в WordPress, можете да използвате и други методи, с които да направите така, че текст или част от него да изпъкне.

Въпреки това, понякога може да имате текст, който вече сте удебелили или наклонили и в него да има нещо важно, на което искате да наблегнете допълнително. Това може да е отделна дума, върху която искате да фокусирате вниманието на потребителите си.

При всички положения, можете да подчертаете дума или думи, само за да се уверите, че вниманието ще отиде на правилното място.

 

Как се подчертава текст в WordPress

Текстовият редактор на WordPress – Gutenberg – работи по много подобен на всеки текстов редактор начин. Например, Microsoft Word.

Въпреки, че в Word(на Microsoft) лесно можете да видите къде се намира U символа, с който се подчертава текст, а в WordPress такъв бутон изобощо не съществува, т.нар. hotkey за операцията е абсолютно същият.

В двата текстови редакотра, за да подчертаете текст, трябва да го марикрате и да натиснете Ctrl+U.

NB! Помнете, че WordPress не случайно „крие“ функцията. Подчертаването на текст е практика, която не е особено удобна за потребителя. Съществуват много специфични обстоятелства, в които ще искате да го направите, но дори да смятате, че е абсолютно обосновано да подчертаете текст, премислете го още веднъж, преди да го направите.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Основи на Гутенберг, блоковия редактор на WordPress

Какво трябва да знаете: Новият редактор на постове в WordPress се нарича Гутенберг. Основната разлика между него и предшественика му е, че Гутенберг използва блокове, а не свободен текст. Това означава, че елементи като текст, изображения, видеа и други се съхраняват...

Как се добавя изображение в WordPress публикация

Накратко за добавянето на изображение в WordPress За да добавите изображение в публикацията си, следвайте следните 3 стъпки: Изберете къде точно искате да добавите изображението Кликнете бутона с + в него и изберете Image или Gallery от появилото се меню Нагласете...

Как се изключват коментарите в WordPress

Съществуват множество причини, поради които бихте искали да спрете коментарите на вашия WordPress уебсайт. Може да опитвате да избегнете спамерски коментари или просто естеството на вашето съдържание да няма нужда от коментари. Каквато и да е причината ви да пожелаете...

Как да сменим езика на датите под публикациите

Ако все още не сте нагласили административния панел на своя WordPress да е на български език, е възможно да се окажете в ситуация, в която всичките ви статии и цялото съдържание на сайта ви да е на български, но датите на публикациите ви да е все още на английски. В...

Как да сменя паролата на WordPress акаунта си

Сигурността в интернет е от изключително значение. Именно поради тази причина, ви препоръчваме да използвате пароли, които са трудни за отгатване. В същото време, е важно паролата да е такава, че вие самите да можете лесно да я запомните. Но без значение колко е важен...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This