Home » WordPress » Основи на WordPress » Как се подчертава текст в WordPress

Как се подчертава текст в WordPress

Когато създавате статия в WordPress, е възможно да има думи или параграфи, които искате да изпъкнат на фона на другите. Разбира се, както показахме в статията ни за форматиране на текст в WordPress, бихте могли да удебелите или наклоните текста си.

В предходната статия обаче не споменахме нищо за подчертаване.

Въпреки че не се препоръчва, тъй като интернет е различна медиум (преносител на информация, канал) и когато определена дума или фраза е подчертана, хората биха могли да си помислят, че това е линк, в зависимост от съдържанието и това, което ще подчертаете, това действие може да има много положително влияние върху възприемането на съдържанието ви.

Защо да подчертавам текст в уебсайт?

Въпреки, че, като цяло, не е добре да се подчертава какъвто и да е текст в сайт, който не е линк, понякога такова действие е напълно разбираемо и има истински причини да бъде извършено.

По принцип, подчертаването се използва за да се направи така, че определана дума или фраза да изпъкне на фона на останалите, но тъй като в интернет, линковете са онова, което най-често бива подчертавано, както вече споменахме, потребителите ви може да се объркат.

Още повече, че в WordPress, можете да използвате и други методи, с които да направите така, че текст или част от него да изпъкне.

Въпреки това, понякога може да имате текст, който вече сте удебелили или наклонили и в него да има нещо важно, на което искате да наблегнете допълнително. Това може да е отделна дума, върху която искате да фокусирате вниманието на потребителите си.

При всички положения, можете да подчертаете дума или думи, само за да се уверите, че вниманието ще отиде на правилното място.

 

Как се подчертава текст в WordPress

Текстовият редактор на WordPress – Gutenberg – работи по много подобен на всеки текстов редактор начин. Например, Microsoft Word.

Въпреки, че в Word(на Microsoft) лесно можете да видите къде се намира U символа, с който се подчертава текст, а в WordPress такъв бутон изобощо не съществува, т.нар. hotkey за операцията е абсолютно същият.

В двата текстови редакотра, за да подчертаете текст, трябва да го марикрате и да натиснете Ctrl+U.

NB! Помнете, че WordPress не случайно „крие“ функцията. Подчертаването на текст е практика, която не е особено удобна за потребителя. Съществуват много специфични обстоятелства, в които ще искате да го направите, но дори да смятате, че е абсолютно обосновано да подчертаете текст, премислете го още веднъж, преди да го направите.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Общ преглед на преизползваемите блокове в WordPress

Какво трябва да знаете: Една от наличните опции в Гутенберг е възможността за създаване на преизползваеми блокове, благодарение на които може да вмъквате повтарящо се съдържание с лекота. Всеки блок и шаблон може да бъде маркиран като преизползваем. Ще намерите...

Какво е WordPress Permalink

Структурата на така наречените постоянни връзки на вашия сайт са от изключително значение както за търсещите машини, така и за хората, които ползват сайта ви. Ако човек не знае за вашия сайт, шансът да го открие в социалните мрежи (без да рекламирате) е минимален. От...

Как да редактираме авторовият slug в WordPress

След като обсъдихме как да изградите правилна структура на постоянните връзки на WordPress сайта ви и какво е slug в WordPress, е време да покажем и как се редактира slug-ът на авторите. Тоест, как да промените url-а, на който се намират публикациите на отделните...

Как да използваме библиотеката с блокове на WordPress

Какво трябва да знаете: Библиотеката с блокове на WordPress е част от интерфейса на Гутенберг. Благодарение на нея, вие може да добавяте нови блокове към своето съдържание. Добавянето може да се осъществи като кликнете върху някой блок от библиотеката, или като...

Какво е WordPress Slug

Поради възхода на технологичната индустрия, който наблюдаваме през последните десетилетия, особено през последното, интернет става все по-значим за света, а с него и търсачките се превръщат във все по-съществен фактор за успеха на бизнеса. До такава степен търсачките...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This