Home » WordPress » Основи на WordPress » Как се подчертава текст в WordPress

Как се подчертава текст в WordPress

Когато създавате статия в WordPress, е възможно да има думи или параграфи, които искате да изпъкнат на фона на другите. Разбира се, както показахме в статията ни за форматиране на текст в WordPress, бихте могли да удебелите или наклоните текста си.

В предходната статия обаче не споменахме нищо за подчертаване.

Въпреки че не се препоръчва, тъй като интернет е различна медиум (преносител на информация, канал) и когато определена дума или фраза е подчертана, хората биха могли да си помислят, че това е линк, в зависимост от съдържанието и това, което ще подчертаете, това действие може да има много положително влияние върху възприемането на съдържанието ви.

Защо да подчертавам текст в уебсайт?

Въпреки, че, като цяло, не е добре да се подчертава какъвто и да е текст в сайт, който не е линк, понякога такова действие е напълно разбираемо и има истински причини да бъде извършено.

По принцип, подчертаването се използва за да се направи така, че определана дума или фраза да изпъкне на фона на останалите, но тъй като в интернет, линковете са онова, което най-често бива подчертавано, както вече споменахме, потребителите ви може да се объркат.

Още повече, че в WordPress, можете да използвате и други методи, с които да направите така, че текст или част от него да изпъкне.

Въпреки това, понякога може да имате текст, който вече сте удебелили или наклонили и в него да има нещо важно, на което искате да наблегнете допълнително. Това може да е отделна дума, върху която искате да фокусирате вниманието на потребителите си.

При всички положения, можете да подчертаете дума или думи, само за да се уверите, че вниманието ще отиде на правилното място.

 

Как се подчертава текст в WordPress

Текстовият редактор на WordPress – Gutenberg – работи по много подобен на всеки текстов редактор начин. Например, Microsoft Word.

Въпреки, че в Word(на Microsoft) лесно можете да видите къде се намира U символа, с който се подчертава текст, а в WordPress такъв бутон изобощо не съществува, т.нар. hotkey за операцията е абсолютно същият.

В двата текстови редакотра, за да подчертаете текст, трябва да го марикрате и да натиснете Ctrl+U.

NB! Помнете, че WordPress не случайно „крие“ функцията. Подчертаването на текст е практика, която не е особено удобна за потребителя. Съществуват много специфични обстоятелства, в които ще искате да го направите, но дори да смятате, че е абсолютно обосновано да подчертаете текст, премислете го още веднъж, преди да го направите.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Как да оптимизираме своето съдържание за търсачки като Google

Какво трябва да знаете: Търсачки като Google, Bing, DuckDuckGo, Yandex, Ecosia и други позиционират вашият сайт в резултаите от търсения спрямо неговото съдържание. Ако желаете да подобрите своето позициониране, то вие трябва да направите съдържанието си...

Каква е разликата между блоковия и класическия редактор

Какво трябва да знаете: Основната разлика между блоковия редактор в WordPress и класическия вариант е начинът, по който съдържанието на вашите страници и публикации е структурирано. С блоковия редактор, всеки вид съдържание се съдържа в отделен блок, който е...

Как да премахнем блоковия редактор в WordPress

Какво трябва да знаете: Ако не сте доволни от блоковият редактор на WordPress, може да го премахнете и да го замените с класическия редактор като инсталирате безплатното разширение Classic Editor. Има много причини защо някой би предпочел класическият редактор на...

Най-добрите разширения за блоковият редактор на WordPress

Какво трябва да знаете: Съществуват разширения в WordPress, които ви позволяват да добавяте нови блокове към своята библиотека от блокове в Гутенберг. В повечето случаи, тези разширения ще добавят както нови блокове, така и нови блокови шаблони. Някои от най-добрите...

Управление на коментари чрез клавишни комбинации

Какво трябва да знаете: Ако вашият WordPress сайт получва множество на брой коментари от посетители, вие може да се възползвате от функцията да управлявате тези коментари чрез клавишни комбинации. Тази функционалност може да бъде включена от настройките на вашия...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This