SSL Сертификати

SSL сертификат SSL сертификатът установява частен канал за комуникация като криптира данните по време на трансфера им. Защита на сертификата се подобрява с повишаване на нивото на криптиране. Криптиране Клеймото за сигурност ( Site Seal ) представлява изображение, което се предоставя от сертифициращия доставчик. То може да бъде поставено на Вашия уеб сайт, като по този начин ще информира посетителите Ви, че тяхната информация се защитава чрез SSL сертификат. Клеймо за сигурност Защитава множество домейни, които споделят едно базово домейн име и се намират на един сървър. Wildcard Минималният период издаване на SSL сертификат. Период Това е таксата, която заплащате за издаване на SSL сертификат за 1 година. Цена на година
RapidSSL 256 bit 12 месеца 29.30лв. Поръчай
GeoTrust QuickSSL Premium 256 bit 12 месеца 252.00лв. Поръчай
GeoTrust True BusinessID 256 bit 12 месеца 288.75лв. Поръчай
GeoTrust TrueBizID with EV 256 bit 12 месеца 380.10лв. Поръчай
GeoTrust TrueBizID Wildcard 256 bit 12 месеца 1134.00лв. Поръчай

Какво е SSL Сертификат?

SSL(Secure Socket Layer) сертификатите помагат на потребителите и бизнесите да бъдат по-сигурни и отговорни, когато предоставят личните си данни на даден сайт.

Ако продаваш нещо онлайн и чрез сайта си обработваш информация за кредитни карти или други лични данни, трябва да изпозлваш SSL за да се криптират данните, които се обменят между клиентите на твоя уебсайт и сървъра, на който се намира сайтът ти.

Информацията, изпратена през SSL връзка е криптирана (128 или 256 битови кодове), което предпазва от подслушване или намеса в пренасяните данни.

Нужен ли ти е SSL Сертификат?

Притежаването на SSL Сертификат значително повишава доверието в бранда ти и е позитивен знак за посетители и клиенти. В наши дни повечето хора, които ползват интернет, могат лесно да разберат дали връзката с даден сайт е криптирана.

Ако продаваш стока онлайн или обработваш лична информация, в каквато и да е степен, трябва да защитиш потребителите на сайта си. Някои от основните причини да ти трябва SSL сертификат са:

  • Притежаваш онлайн магазин;
  • Сайтът ти има страница за регистрация;
  • Приемаш някаква форма на плащания;
  • Обработваш друга лична информация, пренасяна по интернет.

Как работят SSL Сертификатите?

Цялата информация, пренасяна между браузъра и твоя уебсайт се криптира преди да бъде изпратена и декриптира – след като е получена. Това се случва, чрез използването на 128 или 256 битови ключове, които се издават специално за теб.

SSL Сертификат, издаден от доверен авторитет, като RapidSSL или GeoTrust и инсталиран на конкретен поддомейн на твоя сайт (например https://secure.domain.com), където ти трябва криптирана връзка. 

По този начин всички данни, които биват обменяни между сървъра, с които браузърът ти комуникира, са енкриптнати и подсигурени с ключа за сигурност, издаден от даден доверен авторитет (CA). 

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Използваме бисквитки, за да подобрим престоя Ви на нашия сайт. Ако продължите да го използвате, ние ще предположим, че приемате тяхната употреба. Политика за поверителност Приемам

Pin It on Pinterest