7 случая, в които най-големите избират WordPress

от | сеп. 14, 2021 | Тенденции

„WordPress е най-доброто решение за сайта ви, ако тепърва започвате“. Тази манта, може би сте я чували и чели доста често. Особено, ако наистина за вас е дошъл моментът да си направите сайт и избирате най-подходящата технология, чрез която това да се случи. (Ето тук можете да опитате всяко от решенията с нашия безплатен хостинг.)

Ако следите блога ни, вече със сигурност знаете добре, защото често се спираме на темата: платформата WordPress крепи на раменете си 1/3 от съществуващите днес уеб страници. Цяла третина от огромния днешен интернет!

 

Да се учиш от големите

И все пак, още го има стереотипът, че платформата е решение само тогава, когато едва започвате, става дума за малка и по-скромна компания, за по-бюджетен проект.

Нищо подобно! Следващите 7 примера ще ви покажат, че много, много често и най-големите оценяват сериозните възможности на WordPress и ги впрягат в ключови свои проекти. А става дума, както ще видите ,за компании, които определено не могат по никакъв начин да бъдат подценявани. Ето защо си струва да се спрем на тези истории.

ted

1. Чичо Тед

Със сигурност знаете какво е TED – особено нашумял, дошъл отвъд океана формат, в който накратко и с презентационно майсторство се представят важни и най-вече смислени теми. Всичко започва от едноименната неправителствена организация, която популяризира концепцията за „идеите, които си струва да се разпространяват“. Първата 4-дневна конференция е организирана в Калифорния през 1984 г., а през новото хилядолетие марката става много сериозна и авторитетна.

Концепцията: всичко може да бъде разказано за 18 минути. Имат думата някои от най-големите звезди и какви ли не авторитети от цял свят, също и най-обикновени хора, а после речите им стават веднага свободно достъпни онлайн.

И така, явно няма да ви изненадаме, като кажем, че тази световна организация, натрупала много, много сериозен авторитет… е избрала именно WordPress за своя блог. От 2014 до 2020 г. е известно, че страницата е използвала плъгина Jetpack, от който в крайна сметка са се отказали. Но основата и до днес си остава на базата на класическото WP решение.

Още нещо, което си струва да отбележим. Сайтът попада и сред 1000-те най-посещавани в света в класацията на Alexa!

Разгледайте страницата тук.

 

 

sun

2. Където слънцето не залязва

Журналистиката днес минава през тежки времена, но има и журналистически проекти, които продължават да се радват на огромна слава и популярност. За добро или лошо, във Великобритания в този списък определено попада вестник The Sun, който сме свикнали да наричаме с толкова остарялото определение таблоид. А с други думи – вестник, който не се свени от време на време да прескочи отвъд границата на проверената информация.

Точно по същия начин The Sun прескочи и границата от традиционните медии към онлайн решенията. През 2018-а (е, според собствена класация, но все пак) вестникът стана най-четеният в Обединеното кралство с 33 милиона читатели онлайн.

И сега очаквате да ви кажем, че страницата, която ги е посрещнала, е създадена чрез WordPress?

Точно това ще направим. Страницата им e изключително изчистена откъм дизайн и всякакви допълнителни елементи, които могат да отпаднат. Зарежда се светкавично и по всичко личи, че най-четеният английски вестник си харесва платформата, явно има защо.

Сайтът разчита в огромна степен на органичен трафик, голяма част от него идва от търсения. Разбира се, също попада в топ 1000 сред най-посещаваните на планетата.

Разгледайте страницата тук.

 

 

jquery

3. Hardcore JavaScript

Който и програмист да попитате, ще има някакво, най-често крайно мнение за jQuery. Истината е, че това е платформата, която проправи пътя на JavaScript като език, страшно удобен за употреба в уеб пространството. Едва след това дойдоха големите фреймуърци, този език наистина завладя мрежата и по всичко личи, че ще царства дълго на трона си.

Ето защо няма как да не включим в прелюбопитния ни списък самия jQuery. Първопроходецът на JavaScript технологиите в модерния им вид… избира за собствената си страница жизнено свързания с PHP WordPress?!? Кажете, че в онлайн пространството и сред технологиите не се случват странни неща.

Много трудно ще е да намерим по-убедително доказателство, че платформата наистина решава всякакви проблеми, от това, че е избрана дори от флагмана на големия си конкурент. От програмисти от най-висок клас, които познават в небивала дълбочина възможностите на JavaScript. Повод за замисляне, като че ли?

Библиотеката jQuery е създадена през януари 2006-а и продължава да е много широко използвана и до днес. Това е доста слабо казано. Все повтаряме, че 1/3 от сайтовете в днешния интернет са създадени чрез WordPress. А знаете ли, че има технология, която се използва от 746 102 от първите 1 000 000 най-посещавани сайта, или цели 74%?

Да, това е jQuery, чиито създатели са решили да направят продуктовата си страница чрез… WordPress.

Разгледайте страницата тук.

 

 

microsoft

4. Майкро….софт?!?

Да, правилно, няма никаква грешка. Мастодонтът, създаден през 1975 г. от Бил Гейтс и Пол Алън, компанията, която и днес държи 76% от пазара на операционни системи за „класически“ компютри.

И тъй, бидейки сред топ софтуерните фирми, вместо просто „да си напише“ страничка, „Майкрософт“ ползва добрия стар работещ удобно WordPress. При това за страницата, която всички хора с технологични интереси следят доста внимателно – тази, на която се публикуват новините, свързани с нови разработки на компанията. Е, освен прословутите чипове, които ни поставя г-н Гейтс с ваксините, но липсата на информация надали се дължи на това, че от компанията са избрали точно WordPress. Пък и официално г-н Гейтс вече, за щастие, няма нищо общо с нея.

Извън шегите, на тази страница се обявява всяка нова разработка, там е и блогът на компанията.

Разгледайте страницата тук.

 

 

bbc

5. На гости отвъд океана

Трябваше да отдалечим този пример от The Sun, нищо че е медия и нищо, че пак е британска. Просто е от много, много различен калибър, що се отнася до имиджа и типа съдържание. А и в случая, все пак, не става дума за основна страница, а за уеб сайта на тази платформа за САЩ.

BBC America сигурно не е сред най-популярните сайтове, но все пак се радва на повече от милион посетители всеки месец. И също, разбира се, се крепи на плещите на WordPress.

Разгледайте страницата тук.

 

 

tripadvisor

6. По път и над път

TripAdvisor е сред най-популярните онлайн места, заговорим ли за туризъм… или поне ако станеше дума за темата преди последната година и половина, когато наистина туризмът беше в разцвета си.

Времената обаче рано или късно ще се оправят, ще се отърсим от епидемията и ще бързаме да пътуваме.

Малко се отплеснахме, но е време за очакваното съобщение. Блогът на нашумелия сайт също е създаден на WordPress.

TripAdvisor дава море от информация за пътуванията, сравнява цените на хотелите, разказва за каква ли не места по атрактивен начин.

Известно е, че за блога си използва добре познатия Elementor за надграждане на WordPress. А преди да дойдат пандемичните времена се радваше на цели 90 милиона посетители месечно!

Разгледайте страницата тук.

 

7. На покрива на света

Човек и да не се интересува от политика, политиката винаги се интересува от него, затова си я оставихме за десерт. Кой ли е най-влиятелният човек на Вселената? Има ли име?

Има, но то се сменя след изборите, които са веднъж на 4 години (или най-много след още един такъв цикъл). Whitehouse.gov, сайтът на „Белия дом“, който споделя най-важните новини, свързани с работата на съответния американски президент, също е създаден на основата на WordPress. Това си е направо неочаквана американска мечта за феновете на платформата.

Сайтът е нещо като портфолио на всеки актуален президент на САЩ, събира официалните и най-важни новини за цялото време на управлението му. Идеята му е да представя информация за владетеля на Белия дом, за семейството му. Да събира основните му речи и изяви. Знае се, че освен WordPress, за създаването му се използва отчасти и Drupal, а трафикът се следи от специална, сертифицирана само за държавни задачи аналогия на Google Analytics, наречена US Gov Digital Analytics Program.

Какво може да научи тя за нас, по-добре да не знаем… И все пак, е показателно, че дори в толкова тежко начинание, където очевидно сигурността е на доста високо ниво, отново изборът пада на нашия приятел, WordPress.

Разгледайте страницата тук.

 

А вие, готови ли сте да започнете своето приключение с нашия хостинг, специализиран за WordPress проекти?

<a href="https://www.zettahost.bg/author/georgik/" target="_self">Георги Караманев</a>

Георги Караманев

Георги е журналист, писател и Front-end програмист – част от екипа на ZETTAHOST.bg. Има повече от 15 години опит в подготвянето на публикации на технологична тематика за Списание 8, в. „24 часа“ и други медии. През 2019 г. и 2021 г. получи наградите в категория „Технологии и иновации“ от конкурса на Dir.bg за чиста журналистика Web Report.
Последвайте ни

Най-нови публикации:

ChatGPT: 6 ползи от изкуствения интелект за онлайн бизнеса

ChatGPT може да се превърне в тайното оръжие за вашия онлайн бизнес. От изготвянето на съдържание за сайта, през анализа на данни до съставянето на бизнес план, платформата предлага различни решения, а ние ви представихме 6 от основните ползи на изкуствения интелект.

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Pin It on Pinterest

Share This