Home » WordPress » Оптимизация » Как да оптимизираме своето съдържание за търсачки като Google

Как да оптимизираме своето съдържание за търсачки като Google

Какво трябва да знаете:

Търсачки като Google, Bing, DuckDuckGo, Yandex, Ecosia и други позиционират вашият сайт в резултаите от търсения спрямо неговото съдържание. Ако желаете да подобрите своето позициониране, то вие трябва да направите съдържанието си по-привлекателно за търсачките. Най-лесният начин да постигнете това е чрез WordPress разширението Yoast SEO.

Всички искаме сайта ни да излиза на първата страница на Гугъл, но това не е нещо, което се постига лесно. Ако желаете да увеличите своите шаснове, трябва да оптимизирате съдържанието на своя сайт. Най-лесният начин да направите това е с помощта на разширение като Yoast SEO. В тази статия ще ви покажем как да използвате разширението, за да подобрите своето позициониране в Интернет.

Съдържание:

 

Как работят търсачките?

Търсачките като Google, Bing, DuckDuckGo, Yandex, Ecosia работят като посещават всяка публично достъпна страница на вашия сайт и я „прочитат.“ Резултатите от тези прочитния се пазят в така нареченя Индекс. По-късно когато някой търси информация онлайн през дадената търсачка, тя съпоставя търсените думи от потребителя с информацията, която се съдържа в индекса. И спрямо това кои страници най-добре отговарят на запитването на потребителя, търсачката подрежда резултатите от търсенето на екрана.

 

Как мога да помогна на търсачките като Google?

Прочитането на вашите страници от търсачките е напълно автоматизиран процес. Поради тази причина е добра идея да направим сайта си максимално лесен за прочитане от тези програми. Тази практика се нарича SEO (Search Engine Optimization) и е най-добрият начин да се сдобиете с челна позиция в резултатите от търсенето.

 

Какво представлява Yoast SEO?

Yoast SEO е разширение за WordPress, което ви дава напътствия за това как да подобрите своето съдържание, така че то да се харесва на търсачките. Ако следвате препоръките на Yoast SEO, вие ще си увеличите шасовете да излизате по-напред в резултатите от търсенето и с това да увеличите своя брой посетители.

 

Задаване на Focus Keyphrase

Focus Keyphrase (фразата на фокус) представлява комбинация от една или няколко думи, които са в сърцевината на вашата страница или публикация. Като започнете да редактирате дадена страница/публикация, в Yoast SEО панела ще видите поле, където може да добавите своя Focus Keyphrase. Съветваме ви да го добавите, за да получите по-точни препоръки от WordPress разширението.

 

Задаване на SEO заглавие

SEO заглавието се изобразява, когато сайтът ви присъства в резултатите от търсенето. Добра идея е да оптимизирате своето заглавие да съдържа вашата фраза на фокус. Също така следвайте съветника за дължина на заглавие – то не трябва да е нито твърде дълго, нито твърде късо.

 

Задаване на Meta описание

Meta описанието на вашата страница или публикация е текстът, който ще се покаже под заглавието на сайта ви в резултатите от търсенето. Добра идея е да оптимизирате своято Meta описание като споменете фразата а фокус и опишете за какво става дума в конкретната страница или публикация.

Разглеждане на препоръките

След като сте написали своята статия или страница, Yoast SEO ще я оцени. Ако оценката е ниска, ще видите препоръки как да я повишите. Следвайте тези препоръки, за да подобрите своята SEO оптимизация.

Заключение

Благодарение на този урок, вие вече знаете как да оптимизирате всяка страница и публикация на своя сайт. Това ще ви позволи да излизате по-високо в резултатите от търсенето и да привличате нови посетители.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 5 / 5. Брой гласове: 3

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Каква е разликата между блоковия и класическия редактор

Какво трябва да знаете: Основната разлика между блоковия редактор в WordPress и класическия вариант е начинът, по който съдържанието на вашите страници и публикации е структурирано. С блоковия редактор, всеки вид съдържание се съдържа в отделен блок, който е...

Как да премахнем блоковия редактор в WordPress

Какво трябва да знаете: Ако не сте доволни от блоковият редактор на WordPress, може да го премахнете и да го замените с класическия редактор като инсталирате безплатното разширение Classic Editor. Има много причини защо някой би предпочел класическият редактор на...

Най-добрите разширения за блоковият редактор на WordPress

Какво трябва да знаете: Съществуват разширения в WordPress, които ви позволяват да добавяте нови блокове към своята библиотека от блокове в Гутенберг. В повечето случаи, тези разширения ще добавят както нови блокове, така и нови блокови шаблони. Някои от най-добрите...

Управление на коментари чрез клавишни комбинации

Какво трябва да знаете: Ако вашият WordPress сайт получва множество на брой коментари от посетители, вие може да се възползвате от функцията да управлявате тези коментари чрез клавишни комбинации. Тази функционалност може да бъде включена от настройките на вашия...

Как да добавим клавишни комбинации към администраторския панел в WordPress

Какво трябва да знаете: WordPress сам по себе си не ви дава възможност да използвате клавишни комбинации за навигация на администраторския панел, но вие може да добавите тази функционалност на разширение. Две разширения, които ние препоръчваме, са Quick Navigation...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This