Помощ » Начални стъпки » Къде мога да намеря информация за своя входящ и изходящ мейл сървър?

Къде мога да намеря информация за своя входящ и изходящ мейл сървър?

Въведително изображение.

Какво трябва да знаете:

Може да намерите информация за своя входящ и изходящ имейл сървър в секцията, наречена Имейл акаунти. От там, просто кликнете върху името на своя домейн, отворете раздела, озаглавен Информация, и разгледайте данните, намиращи се в таблицата, наречена Имейл настройки.

Безпроблемното получаване и изпращане на имейл съобщения се дължи на непрестанната работа на безброй имейл сървъри, разпръснати из целия свят. Имейл услугите на ZETTAHOST.bg работят на същия принцип. Следователно, част от нашите сървъри се използват само и единствено за получаването и изпращането на електронни съобщения.

В тази статия ще опишем как да намерите подробна информация за имейл сървъра, който обслужва вашия хостинг акаунт.

Съдържание

 

С какво може да ми е полезна информацията за имейл сървъра?

Сървърната информация ще ви е от полза когато решите да свържете своя имейл акаунт от ZETTAHOST.bg с нова имейл програма. Повечето пощенски програми изискват тази информация да бъде въведена коректно преди да са способни да получават и изпращат съобщения.

Необходимо е да настроите своята любима имейл програма, използвайки информацията на имейл сървъра, преди да може да я ползвате пълноценно.

Необходимо е да настроите своята любима имейл програма, използвайки информацията на имейл сървъра, преди да може да я ползвате пълноценно.

В случай, че информацията е сгрешена или не е въведена изцяло, имейл клиентът ще покаже грешка и няма да работи правилно.

 

Къде мога да намеря информация за своя входящ и изходящ имейл сървър?

Разделът Имейл акаунти от контролното табло съдържа информация за вашия входящ и изходящ имейл сървър. Следвайте стъпките, описани по-долу, за да достъпите тази информация:

  1. Отворете раздела Имейл акаунти. Ако е необходимо, влезте в контролното табло използвайки своя потребителски номер и парола.
  2. Скролнете надолу по страницата докато стигнете списъка със съществуващите имейл акаунти.
Списъкът със наличните имейл акаунти се намира точно под формуляра за създаване на нов имейл акаунт.

Списъкът със наличните имейл акаунти се намира точно под формуляра за създаване на нов имейл акаунт.

Полезно

Tози списък ще бъде празен, aко все още нямате съществуващ имейл адрес. Съветваме ви да прегледате урока ни по създаване на имейл акаунт, за да се възползвате от имейл услугите ни.

  1. Кликнете върху иконата за настройки, която съответства на имейл адреса, за когото искате да получите повече информация.
  2. Изберете раздела, озаглавен Информация.
Информационният раздел съдържа както обща информация за имейл акаунта, така и информация за имейл сървъра, който го захранва.

Информационният раздел съдържа както обща информация за имейл акаунта, така и информация за имейл сървъра, който го захранва.

  1. Скролнете надолу докато стигнете до секция, озаглавена Имейл настройки.
Имейл настройките съдържат информация, описваща входящия и изходящия имейл сървър.

Имейл настройките съдържат информация, описваща входящия и изходящия имейл сървър.

Това е! Имейл настройките ще ви предоставят всичката необходима информация, която касае вашия входящ и изходящ пощенски сървър. Отдолу ще разгледаме тази информация малко по-отблизо и ще ви дадем представа за това тя как се ползва.

Полезно

Силно вярваме, че притежанието на имейл адрес е важна част от онлайн идентичността на всеки човек и на всяка организация. И затова ние позволяваме всички клиенти на ZETTAHOST.bg да се възползват от пощенските ни услуги. С други думи, вие ще имате достъп до секцията Имейл акаунти независимо дали ползвате платен хостинг пакет, Semi-Dedicated сървър, или нашата безплатна хостинг услуга.

 

Какво означава тази информация?

Благодарение на информацията, намираща се в Имейл настройките, вие ще можете да настроите своята имейл програма да комуникира успешно с входящия и изходящия сървър. За да ви улесним в задаването на необходимите настройки, в тази секция накратко ще опишем какво е предназначението на всяка опция, с която разполагате.

Входящите имейл настройки описват как може да осъществите връзка с входящия имейл сървър. Това е сървърът, в който ще постъпват всички съобщения, адресирани към вас.

Полето Сървър обозначава адреса на сървъра в Интернет. Стойността на това поле е име на домейн, което може да зададете в своята пощенска програма. По време на работа, пощенската програма ще използва този домейн, за да научи IP адреса на имейл сървъра и да направи връзка с него.

Пощенските услуги, предоставяни от ZETTAHOST.bg, могат да се използват посредством един от два Протокола – IMAP и POP3. Двата протокола работят по сходен начин и ще ви позволят да получавате и изпращате имейл съобщения. Въпреки това, те не са идентични и не са взаимно заменяеми. За повече информация, може да прочетете статията ни, която описва разликите между IMAP и POP3.

Полезно

Като цяло, IMAP протоколът е по-гъвкав от POP3 и се счита за по-добрия избор.

Имейл услугите ни предоставят две нива на Защита. Съобщенията ви могат да бъдат криптирани с SSL, така че хакери да не могат да ги разчитат. Също така е възможно да изпращате имейли, които не са криптирани и нямат допълнителна защита. Както се досещате, употребата на криптиране е препоръчителна в повечето случаи.

Изборът на Порт информира имейл сървъра дали желаете да използвате криптиране или не. Също така, имейл сървърът може да научи предпочитания от вас протокол благодарение на въведения порт.

Автентикацията е задължителна, независимо от използвания протокол. Може да се автентикирате с входящия имейл сървър като предоставите своя потребител, който е вашия имейл адрес, и своята парола.

Изходящите имейл настройки определят поведението на изходящия имейл сървър, който е отговорен за изпращането на имейл съобщения.

Полето, озаглавено Сървър, съдържа адреса, на който може да откриете изходящия имейл сървър.

За разлика от входящия имейл сървър, където може да избирате между IMAP и POP3, изходящия имейл сървър не ви дава избор на Протокол. Протоколът, който ще използвате, се нарича SMTP.

Също като при IMAP и POP3, SMTP ви позволява да изберете нивото на Защита, което искате да ползвате. Може да използвате SSL криптиране, за да защитите своите съобщения, и също така може да изпращате съобщения без криптиране.

Внимание

Ако решите, че не искате да използвате криптиране, когато изпращате съобщения, трябва да проверите своята имейл програма за настройки, свързани с SSL. Изключете тези SSL настройки, ако те се отнасят за изходящия имейл сървър.

Изборът на Порт ще оповести на изходящия имейл сървър дали да използва криптиране или не.

И на последно място, трябва да отбележим, че Автентикацията винаги е задължителна, дори и ако решите да не криптирате своите съобщения. Може да се автентикирате като използвате своето потребителско име, което съответства на имейл адреса ви, и своята парола.

 

Следващи стъпки

Благодарение на имейл сървър информацията, която разгледахме в тази статия, вие ще може да настроите любимата си имейл програма да работи с имейл акаунтите, които сте създали в ZETTAHOST.bg.

Ако и преди сте конфигурирали имейл програми, може самостоятелно да зададете необходимите настройки. А ако се нуждаете от допълнително съдействие с този процес, може да разгледате статиите ни, които описват как да настроите няколко от по-популярните имейл програми като Microsoft Outlook, Windows Mail, Mozilla Thunderbird, Mail приложението за iOS, Mail приложението за macOS, Gmail уеб-приложението, както и Mail приложението по подразбиране в Android.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This