Home » WordPress » Оптимизация » Как да добавим клавишни комбинации към администраторския панел в WordPress

Как да добавим клавишни комбинации към администраторския панел в WordPress

Какво трябва да знаете:

WordPress сам по себе си не ви дава възможност да използвате клавишни комбинации за навигация на администраторския панел, но вие може да добавите тази функционалност на разширение. Две разширения, които ние препоръчваме, са Quick Navigation Interface и WP Hotkeys.

Всеки собственик на WordPress сайт може да потвъри, че израждането и поддръжката на един уебсайт включва множество действия, които се извършват в администраторската секция на системата за управление на съдържанието.

Тъй като ще се налага да навигирате администраторските менюта безброй пъти е добра идея да добавите разширение, което да ви спестява време. В този урок ще разгледаме две разширения, които ви позоляват навигацията на администраторския панел да става изцяло чрез клавиатурата.

Съдържание:

 

Какво представлява администраторският панел в WordPress?

Администраторският панел в WordPress е мястото, от където може да управлявате своя уебсайт. Тук може да създавате нови страници и публикации, да настроите менюто на сайта, да изберете нова тема, да добавяте нови разширения, да обновявате системата за управление на съдържанието и много други.

Как мога да достъпя администраторския панел?

WordPress ви позволява да достъпите администраторския панел като добавите /wp-admin/ в края на адреса на вашия сайт. Ако сайтът ви е https://primeren-sait.com, то тогава администраторският панел би бил достъпен чрез https://primeren-sait.com/wp-admin/.

Как да добавя клавишни комбинации към администраторския панел в WordPress

В този урок ще разгледаме две различни разширения за WordPress, които ви позволяват да навигирате администраторския панел чрез клавиатурата. Тези две разширения са напълно независими едно от друго. Може да изпозлвате само това, което ви допада повече и също така може да инсталирате и двете едновременно.

Quick Navigation Interface

Quick Navigation Interface е по-лесното разширение за употеба, тъй като с него не е нужно да учите безброй клавишни комбинации. Вместо това единствено трябва да запомните буквата „G“. Когато се намирате в администраторския панел и натиснете този клавиш от клавиатурата, ще се покаже поле за търсене. В него започнете да изписвате името на менюто, където искате да отидете и използвайте стрелките да го изберете. Когато желаното меню е избрано, използвайте клавишът Enter да направите своя избор.

WP Hotkeys

WP Hotkeys е малко по-стандартен начин да използвате клавишни комбинации в WordPress. Когато активирате това разширение ще видите специална буква преди всеки елемент от администраторското меню. Натиснете съответстващия клавиш от клавиатурата, за да активирате дадения елемент. Големият плюс на WP Hotkeys е, че с него може да задавате бързи връзки дори към елементи в менюто, които са добавени от други разширения и не идват заедно с WordPress.

Следващи стъпки

Ако си падате по клавишните комбинации и търсите още начини да ускорите и оптимизирате своята работа в WordPress ви съветваме да научите как да използвате клавишните комбинации в Гутенберг и как да управлявате коментарите на своя уебсайт чрез клавишни комбинации.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Как да оптимизираме своето съдържание за търсачки като Google

Какво трябва да знаете: Търсачки като Google, Bing, DuckDuckGo, Yandex, Ecosia и други позиционират вашият сайт в резултаите от търсения спрямо неговото съдържание. Ако желаете да подобрите своето позициониране, то вие трябва да направите съдържанието си...

Каква е разликата между блоковия и класическия редактор

Какво трябва да знаете: Основната разлика между блоковия редактор в WordPress и класическия вариант е начинът, по който съдържанието на вашите страници и публикации е структурирано. С блоковия редактор, всеки вид съдържание се съдържа в отделен блок, който е...

Как да премахнем блоковия редактор в WordPress

Какво трябва да знаете: Ако не сте доволни от блоковият редактор на WordPress, може да го премахнете и да го замените с класическия редактор като инсталирате безплатното разширение Classic Editor. Има много причини защо някой би предпочел класическият редактор на...

Най-добрите разширения за блоковият редактор на WordPress

Какво трябва да знаете: Съществуват разширения в WordPress, които ви позволяват да добавяте нови блокове към своята библиотека от блокове в Гутенберг. В повечето случаи, тези разширения ще добавят както нови блокове, така и нови блокови шаблони. Някои от най-добрите...

Управление на коментари чрез клавишни комбинации

Какво трябва да знаете: Ако вашият WordPress сайт получва множество на брой коментари от посетители, вие може да се възползвате от функцията да управлявате тези коментари чрез клавишни комбинации. Тази функционалност може да бъде включена от настройките на вашия...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This