Home » WordPress » Администрация » Управление на коментари чрез клавишни комбинации

Управление на коментари чрез клавишни комбинации

Какво трябва да знаете:

Ако вашият WordPress сайт получва множество на брой коментари от посетители, вие може да се възползвате от функцията да управлявате тези коментари чрез клавишни комбинации. Тази функционалност може да бъде включена от настройките на вашия профил в WordPress.

Един от най-утвърдените начини да имате успешен сайт е да създадете общност около него. Членовете на тази общност ще имат силен интерес във вашите публикации и ще ги дискутират като коментари под самата публикация.

Вие, като собственик на сайта, е редно да управлявате тези коментари и изтривате текстове, които са обидни, злонамерени или по някакъв начин вредят на общността.

За щастие, WordPress съдържа инструменти за управление на коментари и дори има готови клавишни комбинации, които може да позлвате, за по-лесно и ефикасно управление на коментарите. В този урок ще ви покажем как да пуснете и използвате тези клавишни комбинации.

Съдържание:

 

Какво предсавляват коментарите в WordPress?

Коментарите в WordPress са кратки съобщения, които посетителите на вашия сайт могат да оставят под различните страници и публикации. Коментарите в WordPress са средстовото, чрез което вашите посетители най-лесно могат да дадат обратна връзка по темата на разговор.

Вие имате контрол върху това кои страници и публикации да позволяват коментари. Също така може да избирате кои посетители имат право да публикуват коментари.

Управление на коментари чрез клавишни комбинации

Стандартният начин на управление на коментарите в WordPress е чрез различните бутони и падащи менюта в администраторския панел. Този метод на управление е лесен но е бавен, ако ви се налага да управлявате десетки или стотици коментари всеки ден.

По-добър начин на управление на коментарите е използването на клавишни комбинации, тъй като всяко често използвано действие може да се извърши чрез клавишна комбинация. Ако научите всички клавишни комбинации в WordPress, вие ще можете да управлявате коментарите по ефикасен начин без да използвате мишката.

Активиране на клавишни комбинации

Активирането на клавишните комбинации за управление на коментари в WordPress е настройка, която е специфична за всеки администратор на вашия сайт. Ако желаете да активирате тази опция за своя акаунт, отидете на Потребители -> Профил и включете опцията Включване на клавишните комбинации за модерация на коментари.

Списък с клавишни комбинации за управление на коментари

След като сте включили клавишните комбинации за управление на коментари във вашия WordPress сайт, използвайте администраторския панел да отидете в раздела, наречен Коментари.

За да изпълните някакво действие върху даден коментар, вие първо трябва да го изберете. Това може да го напрваите чрез клавишите j и k. Избраният коментар ще е оцветен в син цвят.

След като даде коментар е избран, използвайте клавишна комбинация за едно от следните действия:

  • Натиснете a, за да одобрите избрания коментар.
  • Натиснете s, за да маркирате избрания комнетар като спам.
  • Натиснете d, за да изтриете избрания комнетар.
  • Натиснете z, за да възстановите последният изтрит комнетар.
  • Натиснете u, за да оттеглите своето одобрение за избрания коментар.
  • Натиснете r, за отговорите на избрания коментар.
  • Натиснете q, за да нанесете бърза редакция на избрания коментар.
  • Натиснете e, за да редактирте избрания коментар.

 

Следващи стъпки

Ако си падате по клавишните комбинации и търсите още начини да ускорите и оптимизирате своята работа в WordPress ви съветваме да научите как да навигирате администраторският панел в WordPress изцяло с клавиатурата.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Как да оптимизираме своето съдържание за търсачки като Google

Какво трябва да знаете: Търсачки като Google, Bing, DuckDuckGo, Yandex, Ecosia и други позиционират вашият сайт в резултаите от търсения спрямо неговото съдържание. Ако желаете да подобрите своето позициониране, то вие трябва да направите съдържанието си...

Каква е разликата между блоковия и класическия редактор

Какво трябва да знаете: Основната разлика между блоковия редактор в WordPress и класическия вариант е начинът, по който съдържанието на вашите страници и публикации е структурирано. С блоковия редактор, всеки вид съдържание се съдържа в отделен блок, който е...

Как да премахнем блоковия редактор в WordPress

Какво трябва да знаете: Ако не сте доволни от блоковият редактор на WordPress, може да го премахнете и да го замените с класическия редактор като инсталирате безплатното разширение Classic Editor. Има много причини защо някой би предпочел класическият редактор на...

Най-добрите разширения за блоковият редактор на WordPress

Какво трябва да знаете: Съществуват разширения в WordPress, които ви позволяват да добавяте нови блокове към своята библиотека от блокове в Гутенберг. В повечето случаи, тези разширения ще добавят както нови блокове, така и нови блокови шаблони. Някои от най-добрите...

Как да добавим клавишни комбинации към администраторския панел в WordPress

Какво трябва да знаете: WordPress сам по себе си не ви дава възможност да използвате клавишни комбинации за навигация на администраторския панел, но вие може да добавите тази функционалност на разширение. Две разширения, които ние препоръчваме, са Quick Navigation...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This