Помощ » Начални стъпки » Как да създам свой имейл акаунт?

Как да създам свой имейл акаунт?

Въведително изображение.

Какво трябва да знаете:

Може да създадете свой имейл акаунт чрез секцията, озаглавена Имейл акаунти. Там ще намерите формуляр, с помощта на който можете да добавите нов имейл адрес към своя хостинг акаунт.

Имейлите са една от най-ранните форми на електронна комуникация. Те съществуват вече няколко десетилетия и през това време се утвърдиха като един от основните начини, чрез които бизнеси и потребители комуникират едни с други. Поради тази причина, способността един бизнес да изпраща и получава имейл съобщения е от изключителна важност дори и днес.

В тази статия ще обясним какво представлява един имейл, също така ще покажем как да създадете свой имейл акаунт, който да използва името на домейна ви и да е захранван от ZETTAHOST.bg. Препоръчваме да прочетете цялата статия, но, ако желаете, може директно да преминете към секцията, която най-много ви интересува.

Съдържание

 

Какво е имейл?

Имейл съобщенията са вид онлайн комуникация, благодарение на която можете да изпратите електронно писмо на един или няколко получатели. Получателите, от своя страна, могат да отговорят на имейла ви със свое собствено съобщение.

Имейл акаунтите, също така наричани имейл адреси, идентифицират подателя и получателя на дадено имейл съобщение. petar@primeren-domein.com е примерен имейл адрес. В този адрес petar е името на човека, който получава или изпраща съобщението, а primeren-domein.com представлява компанията или организацията, към която petar принадлежи.

 

Предпоставки

Две услуги трябва да работят в синхрон, за да можете да създадете свой имейл акаунт. Това, което ви е необходимо, е:

Полезно

Ако термините домейн и хостинг ви звучат взаимно заменяеми, препоръчваме ви да прочетете статията ни, описваща разликите между домейн, хостинг и уебсайт.

 

Как да създам свой имейл акаунт?

Създаването на имейл акаунт през контролния панел на ZETTAHOST.bg е бърз и интуитивен процес, върху който ще се фокусираме в тази секция.

Внимание

Уверете се, че покривате всички предпоставки, преди да започнете да следвате стъпките, изброени по-долу.

 1. Отворете Имейл акаунти от нашия контролен панел. Ако е необходимо, влезте в системата, като използвате своите клиентски номер и парола.
 2. На екрана трябва да виждате формуляр, озаглавен Създаване на имейл акаунт. Намерете го и преминете към следващата стъпка.
Формулярът за създаване на имейл акаунт е първото нещо, което ще видите, като посетите секцията, озаглавена Имейл акаунти.

Формулярът за създаване на имейл акаунт е първото нещо, което ще видите, като посетите секцията, озаглавена Имейл акаунти.

 1. Въведете името, което искате да представлява първата част на вашия имейл адрес. Тя започва от самото начало на имейл адреса и стига до @ символа. В примера ни от по-рано името от petar@primeren-domein.com би било petar.

Полезно

Името на имейл акаунта ви може да съдържа:

 • главни букви
 • малки букви
 • числа
 • тирета
 • долни черти
 • точки

Всички останали символи са забранени и не могат да се ползват като част от името.

 1. След като сте избрали име, може да пристъпите към избора на домейн. Този домейн ще бъде изписан след @ символа и ще попълни втората половина на имейл адреса.

Полезно

Ако хоствате един-единствен домейн в своя ZETTAHOST.bg акаунт, то полето за домейн ще бъде предварително попълнено и няма да е необходимо да предприемате допълнителни действия. Ще трябва да направите избор, само ако хоствате няколко домейна или ако искате да използвате субдомейн в името на имейла. В такива случаи можете да направите своя избор от падащото меню.

 1. След като сте избрали двете части от името на новия имейл адрес, ще пристъпите към създаването на парола. Можете да зададете своята парола като попълните двете полета.

Полезно

Паролата ви трябва да съдържа най-малко 8 символа и трябва да е трудна за налучкване. Препоръчваме да използвате Generate бутона, тъй като той автоматично ще създаде парола, която е много сигурна.

 1. Натиснете бутона Създаване, след като сте избрали вашия имейл адрес и сте въвели паролата му.
Всичко, което е необходимо за направата на един имейл акаунт, е името на имейла, употребявания домейн и паролата.

Всичко, което е необходимо за създаването на имейл акаунт са името на имейла, използваният домейн и паролата.

Това е! Новият ви имейл акаунт е създаден и е готов за употреба. Можете да прегледате съществуващите си имейл адреси в таблицата, намираща се под формуляра за създаване на нов имейл акаунт.

Секцията Имейл акаунти ви позволява както да създадете нов имейл акаунт, така и да управлявате вече съществуващите имейл адреси.

Секцията Имейл акаунти ви позволява както да създадете нов акаунт, така и да управлявате вече съществуващите имейл адреси.

 

Как да достъпя своя имейл акаунт?

Съществуват два начина да достъпите имейл акаунта, който сте създали:

 • Може да достъпите своите съобщения чрез уеб мейл клиент. В ZETTAHOST.bg ние ползваме Roundcube. Това е приложение, което се зарежда като обикновена уеб страница и ви позволява да получавате и изпращате имейли. Използвайте следния адрес, за да достъпите Roundcube: https://www.mailindeed.com/roundcube/
 • Освен имейл клиенти, които работят през уеб браузър, можете да боравите със съобщенията си чрез любимия ви имейл клиент за настолен компютър или телефон. В сайта ни ще намерите статии, описващи как да настроите някои от най-популярните мейл клиенти, така че да работят с вашите ZETTAHOST.bg имейл акаунти. Имаме отделни статии за клиенти като Microsoft Outlook, Windows Mail, Mozilla Thunderbird, Apple Mail за iOS, Apple Mail за macOS, Gmail и Android Mail.

Полезно

Ако адресът https://www.mailindeed.com/roundcube/ е твърде труден за запомняне, можете да достъпите нашия уеб мейл клиент чрез името на собствения ви домейн. Например, ако домейнът ви е moiat-sait.com, то можете да достъпите Roundcube, като напишете http://mail.moiat-sait.com/ в адресната лента на вашия уеб браузър.

 

Какво ще се случи, ако изтрия своя имейл акаунт?

Трябва да сте внимателни, когато изтривате имейл акаунти, тъй като премахването им ще изтрие не само адреса, но и всички съобщения, които са били получени или изпратени.

За щастие, повечето хостинг планове, които предлагаме, автоматично правят резервни копия на вашите съобщения. Това би ви позволило да възстановите данните си в случай, че погрешно изтриете някой имейл акаунт. Ако желаете да получите повече информация по тази тема, можете да разгледате статията ни, която описва как да възстановите съдържанието на изтрит имейл акаунт.

 

Заключение

Хостинг платформата на ZETTAHOST.bg ви позволява да създадете имейл акаунт независимо от хостинг плана, който ползвате. Единственото условие е, че трябва да сте хостнали ваш домейн в Домейн мениджъра. Ако това важи за вас, можете да се насочите към секцията Имейл акаунти и да създадете своя нов имейл адрес.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This