Как да изберем хостинг за сайт на хотел или ресторант?

от | ян. 27, 2022 | Хостинг

След дългото „застопоряване“, причинено от пандемията, малко или повече всички са готови за пътуване. Никого не го свърта на едно място, туризмът само чака малко повече свобода от регулациите, за да отприщи възможностите си с пълна сила.

Ако и вие работите в тази сфера, със сигурност очаквате момента, когато нещата ще потръгнат така, както вървяха преди пандемията. А защо не и по-добре? Новата ситуация дава нов шанс да намерите ниша, да спечелите още и още различни клиенти, да разраснете бизнеса си в неочаквани посоки.

Със сигурност моментът е добър, за да се заемете с работата по новия си туристически сайт. И първото важно решение, което трябва да вземете, е, разбира се, това за хостинга.

За какво да внимавате? Кои параметри да следите? Ще ви разкажем накратко на следващите редове, защото именно хостингът е това, от което разбираме, на базата на огромния ни опит като една от първите в света компании, наложили се в света на безплатните решения (включително и до днес, опитайте тук).

Вече ви разказахме за важните фактори, които да вземете предвид при избора на хостинг за магазин, медия или блог. Ето че стигаме и до сферата на туризма.

 

Хостелинг

И така, развивате някаква форма на бизнес в сферата на туризма. Имате хотел, хостел, ресторант, или пък сте туристическа агенция, екскурзовод, транспортна фирма? Така или иначе, вие сте част от туристическия бранш. И се готвите да изберете хостинг партньор.

Разбира се, за да е успешен сайтът ви, от огромно значение е това как ще изглежда, каква информация ще съдържа, колко ще е удобен и интуитивен за бъдещите ви гости, колко ще е атрактивно и точно представянето ви там.

Но нищо от това не може да се случи, без подходящия хостинг. Дори най-малкият проблем в тази област може да унищожи всичките усилия, които сте положили, за да се справите на ниво във всички изброени много по-трудни за покриване посоки.

 

Скоростинг

В тази област имате да прецените няколко, не толкова много на брой, но пък ключови неща. Едно от тях е, да сте сигурни, че хостингът ви може да осигури достатъчно скоростно зареждане на сайта от аудиторията, която ви е важна. Няма по-лесен начин да откажете бъдещите си клиенти – туристи, от това сайтът ви да се зарежда дъъълги секунди (още много по темата – четете тук).

За щастие, вече има много начини да проверите дали всичко е наред, при това – имайки предвид конкретната точка на света. Ако например сте насочени към бъдещи гости от България, важното е сайтът ви да се зарежда достатъчно бързо от нашата страна и обратното – дали скоростта е бърза оттук не е кой знае колко важно, ако сте таргетирали бизнеса си основно към туристи, например, от Северна Америка.

 

Турист и ти

Следващата основна точка е свързана с избора на правилно хостинг решение от гледна точка на възможностите, които дава услугата. Ние, от ZETTAHOST.bg, сме едни от пионерите в областта на безплатния хостинг в световен мащаб, имаме сериозен опит с огромен брой клиенти, включително и от сферата на туризма. И в момента не спираме да ви каним да опитате услугата ни с нашия безплатен хостинг (тук), защото е прекрасна възможност за начало, а и за изпитване на услугата.

Това обаче няма как, разбира се, да е работещо решение, ако очаквате сайтът ви да се отваря от хиляди гости едновременно. Качественият хостинг, когато изискванията и потокът на посетители са в големи мащаби, няма как да не струва пари. Затова, ако амбициите ви са сериозни, е редно да помислите за следващата стъпка – споделения хостинг, а ако искате услуга на наистина безспорно високо ниво – тогава е редно да се замислите за услуга от типа на VPS сървърите.

 

Малките букви

Истината е, че дотук ви разказахме за много голяма част от основните решения, които трябва да вземете при избора на хостинг. А нататък идва отново кратък, но и също важен списък от услуги, които да имате предвид при избора. Защото, дори основните критерии да са покрити, винаги има риск, както и във всяка друга покупка, проблемът да се окаже скрит в малките букви.

Добре е, преди да изберете своя хостинг партньор, да проследите още два конкретни показателя – дали той ви гарантира поне 99,9% от времето, че сайтът ви ще бъде достъпен. И дали предлага поддръжка 24 часа 7 дни в седмицата. Никак не е удобно при изникнал проблем да връщате клиентите си, докато чакате да дойде понеделник сутрин, когато ще получите нужната помощ.

Важно е да съобразите и избора на хостинг с технологиите, които ще използвате при създаването на своя сайт. Например, в наши дни огромна част от сайтовете се правят с помощта на WordPress. Ако изберете това решение, със сигурност ще имате подходящата услуга при почти всякакъв тип хостинг, защото тази система е доминиращ стандарт. Но, ако се спрете на нещо по-екзотично, без съмнение си струва да съобразите избора на хостинг с това дали поддържа конкретната комбинация от технологии.

 

Гостинг

Оттук нататък остава от сърце да пожелаем огромен онлайн успех на вашата туристическа услуга. Нека скоро туризмът се върне в старите си измерения, дано и ние един ден се озовем при вас като гости.

А ако вие ни изберете за хостинг партньор, ще дадем всичко по силите си, за да оправдаем доверието. Всъщност, вашите и нашите услуги много си приличат, разбираме го добре. Защото вие приемате своите туристически гости. А ние се грижим за това гостите на сайтовете, които приютяваме, да получат отлична услуга, що се отнася до хостинга. В основата и в двата случая са качествената услуга и доброто отношение. От сърце ви желаем успех!

<a href="https://www.zettahost.bg/author/georgik/" target="_self">Георги Караманев</a>

Георги Караманев

Георги е журналист, писател и Front-end програмист – част от екипа на ZETTAHOST.bg. Има повече от 15 години опит в подготвянето на публикации на технологична тематика за Списание 8, в. „24 часа“ и други медии. През 2019 г. и 2021 г. получи наградите в категория „Технологии и иновации“ от конкурса на Dir.bg за чиста журналистика Web Report.
Последвайте ни

Най-нови публикации:

ChatGPT: 6 ползи от изкуствения интелект за онлайн бизнеса

ChatGPT може да се превърне в тайното оръжие за вашия онлайн бизнес. От изготвянето на съдържание за сайта, през анализа на данни до съставянето на бизнес план, платформата предлага различни решения, а ние ви представихме 6 от основните ползи на изкуствения интелект.

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Pin It on Pinterest

Share This