Дядо Коледа си прави сайт

от | дек. 23, 2021 | Други

Всички чакаме вдругиден един небезизвестен добър старец да ни навести. И дано този път ни донесе не само прекрасни подаръци – играчки на хлапетата и кой каквото си е пожелал сред възрастните. Но и повече късмет, здраве, така че през 2022-а да успеем най-накрая да изпратим пандемията и да посрещнем някакво по-нормално нормално.

Ще се опитаме да уговорим добрия старец. Защото, с риск да ви изненадаме, на следващите редове ще ви разкажем за една тайна среща. Не толкова отдавна при нас, в ZETTAHOST.bg, дойде… да, самият Дядо Коледа!

Той нямаше прекалено много време за обсъждане, но пък имаше важни неща, които да свършим заедно. Беше решил да си направи сайт и очевидно беше избрал подходящото място за това…

 

Хо-хо-хостинг

Да, имаше някои важни съображения по отношение на CMS системата, която ще се ползва, за оптимизирането на хостинга, за CDN настройките…

Хо, хо, хо, не, шегуваме се. Добрият старец, както гласи и клишето, а и както предполага възрастта му, определено не се оказа много навътре в технологиите. Направо се беше отчаял от факта, че така и не успява да се ориентира в онлайн света, все пак е на възраст, когато наистина е трудно да последваш трендовете.

Ние обаче имаме повече от 18 години опит в хостинг света, при това в световен мащаб. Свикнали сме да помагаме, когато някой има нужда от съветите ни за това, от което най-вече разбираме. Ето защо започнахме с кратко обсъждане на стратегиите за хостинг. „Хо-хо-хо-стинг. Хо-хо-хо-стинг, който да ми гарантира това, че всички по света ще могат да се свържат с Дядо Коледа“, формулира желанията си добрият старец.

Разбира се, нямаше как да му е достатъчен безплатният вариант. Той е прекрасно решение за начало, за да опитате кое и как се случва в онлайн света, но просто няма как да отговори на високите очаквания на нашия нов клиент, което ще рече – и приятел. Споделеният хостинг също не изглеждаше достатъчно, решихме, че за госта ни е нужна наистина първокласна услуга, тооолкова много деца и родители разчитат на него! Затова избрахме заедно решението виртуален сървър.

 

РудолфPress

Няма да ви издаваме за отстъпките, които дадохме и частичния бартер нашият клиент да донесе за празника от най, ама най-шумните и светкащи играчки за децата на хората от екипа. От мениджмънта ни забраниха да навлизаме в подробности, само ще кажем, че клиентът остана доволен.

После дойде време да обсъдим технологиите, които са му нужни. Той си призна, че напоследък доста се е замислил над идеята да се насочи към програмиране (все пак, има да храни доста джуджета и елени, а това си е перспективна професия). Но се притесняваше, че ще се улиса в кодене и няма да успее да изпълни основната си задача в коледната нощ.

Затова се спряхме на класическото решение. WordPress неслучайно е в основата на повече от 1/3 от сайтовете днес, макар и по-малко, отколкото са хората, които вярват в Дядо Коледа (искрено).

Кои точно плъгини и коя тема му препоръчахме, ще запазим в тайна, целта ни не е реклама, още повече, че нашият клиент има доста ексклузивен договор с популярна безалкохолна напитка, с която не ни се влиза в спорове.

 

Джуджета програмистчета

Нататък не си позволихме да му се месим прекалено много в работата. ZETTAHOST.bg е преди всичко хостинг компания с почти двайсетгодишен опит. И все пак, посъветвахме го да се придържа към трендовете в тази посока. При всяко положение да започне блог. Обяснихме му, че никога не е късно в онлайн света да дадеш старт на своето приключение, стига да има какво да кажеш на хората.

Поговорихме за цветовете, за изображенията, които ще ползва, за шрифтовете.

Кой домейн избрахме, няма да ви казваме. За щастие, нашият гост знаеше какво значи тази дума, благодарение на списъка с интернет термини, който бяхме публикували в блога. Оказа се, че следи с внимание и секцията ни за сигурността, обсъдихме всички важни теми, които днес вълнуват собствениците на сайтове.

И скоро стана време да се разделим, защото наближаваше моментът, когато нашият нов клиент да се заеме за работа. Да види как се справят подопечните му, тъкмо му беше хрумнала и добра идея за блог пост, с който да посрещне първите гости на сайта си.

 

Подаръци ще има… и хостинг от сърце!

И така, Дядо Коледа вече си има сайт. Няма да ви издаваме домейна, няма да го представяме, за да не правим нерегламентирана реклама. Ще оставим на самия него да го покаже когато и на когото реши. Дали сме му немалко напътствия и по отношение на маркетинга, знаем, че няма време да следи тенденциите, улисан в толкова много по-важни задължения по изпълняването на най-важната му задача. Как ще се справи в социалните мрежи, можем само да гадаем. Неговите набори ги няма в TikTok, даже и в Instagram, но той определено има потенциала да стане доста силен инфлуенсър… или вече е такъв?! Това не знаем, но знаем, че вече има стабилен хостинг.

Той ни остави, за да се заеме с важните си задачи. И онлайн, и офлайн, важното е да правиш това, което умееш най-добре, да потърсиш хората, които ще го оценят, да се наслаждаваш на напредъка си.

А кулминацията на задачата, която нашият нов клиент умее най-добре, идва съвсем скоро.

Пожелаваме ви светли празници, пълни с чувство за хумор, добро настроение, топлина и уют! И, разбира се, Дядо Коледа да ви донесе точно това, което сте си пожелали. Единствено ако то е качествен хостинг, по-скоро ви препоръчваме да се насочите направо към нас

<a href="https://www.zettahost.bg/author/georgik/" target="_self">Георги Караманев</a>

Георги Караманев

Георги е журналист, писател и Front-end програмист – част от екипа на ZETTAHOST.bg. Има повече от 15 години опит в подготвянето на публикации на технологична тематика за Списание 8, в. „24 часа“ и други медии. През 2019 г. и 2021 г. получи наградите в категория „Технологии и иновации“ от конкурса на Dir.bg за чиста журналистика Web Report.
Последвайте ни

Най-нови публикации:

ChatGPT: 6 ползи от изкуствения интелект за онлайн бизнеса

ChatGPT може да се превърне в тайното оръжие за вашия онлайн бизнес. От изготвянето на съдържание за сайта, през анализа на данни до съставянето на бизнес план, платформата предлага различни решения, а ние ви представихме 6 от основните ползи на изкуствения интелект.

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Pin It on Pinterest

Share This