Хостинг зад онлайн щанда. Основните принципи

от | авг. 17, 2021 | Хостинг

Имате електронен магазин и се чудите как да изберете хостинг, който може да ви осигури спокойствие и успех? Или пък вече сте опитали какво ли не, само за да откриете по трудния начин, че вземането на това решение е изключително важен фактор и търсите какво да промените?

Ако е положителен поне единият от отговорите на тези въпроси, следващите редове са точно за вас.

 

Хостеса

Кои показатели са драматично важни за хостинга на един магазин? Например, да бъде толкова сигурен, че да няма как да се огъне от внезапно появилото се по някаква причина море от посетители. Да ви гарантира достатъчно добра скорост, защото всяка частица от секундата би могла да отклони посетителите ви, преди да се се превърнали във ваши клиенти.

Разбира се, цената на хостинга няма как да не е от значение, особено ако тепърва започвате и трябва да пестите разходи. Не на последно място – изключително важно е да имате хостинг партньор, на който можете да разчитате. Особено когато се появи проблем и е необходима светкавична реакция, за да спаси продажбите и реномето ви.

Така или иначе, основните правила при избора на хостинг са универсални, независимо какъв тип сайт имате или планирате да създадете. Ето тук сме събрали за вас някои от най-важните показатели, които задължително трябва да имате предвид – те са напълно в сила, независимо дали става дума за блог, или за онлайн магазин.

Скъпа покупка

И все пак, знаем го добре на базата на над 17-годишния ни опит в сферата – конкретно електронните магазини, вашите виртуални щандове, имат много и специфични изисквания. Основната причина е, че удовлетвореността на клиентите ви е изключително пряко обвързана с печалбата и успеха на вашата фирма. Освен това в днешния глобален свят конкурент на магазина ви не е само супермаркетът отсреща, а… общо взето целият огромен интернет, като се започне с най-големите световни сайтове от ранга на Amazon.

Важно е да го кажем. Безплатният хостинг, който предлагаме, е прекрасно решение, с което да започнете. Да опитате системите, скоростта ни, да видите как ще изглежда страницата ви. На света обаче все още не съществува безплатен хостинг, който да е способен да посрещне както трябва трафика на един магазин, който вече започва да привлича повече гости. „Не съм толкова богат, че да купувам евтини неща“, гласи британска поговорка, която е напълно подходяща в тази случай.

Ако притежавате електронен магазин, хостингът определено не бива да е това, от което да пестите. Защото, макар да е неприятно за някой блогър временно сайтът му да стане недостъпен, за един онлайн продавач е въпрос на пари, понякога на наистина много пари. Причината е, че не само е много по-трудно да привлечете госта, не само че можете да изпуснете дадена продажба, а и в перспектива – да го превърнете в редовен клиент, което е най-голямата цел. Нещо повече – ако не види сайта ви, много голям е рискът веднага да отиде при конкуренцията.

Закуска в „Тифани“

Така на преден план излиза решението какъв тип хостинг да изберете. От палитрата услуги, които ние, от ZETTAHOST.bg, предлагаме например, подходящо стартово решение е споделеният хостинг. Той е достъпен и доста добър избор, особено в началото. Разбира се, удобството на хостинг плановете ни е също, че бързо и лесно можете да надградите, ако усетите, че услугата, която сте заплатили, вече не може да отговори на големия приток към сайта ви.

Все пак, споделеният хостинг е най-достъпната и, логично, не най-луксозната и гарантираща качество хостинг услуга.

В случай, че в определен момент тя се окаже недостатъчна за вас, предлагаме ви нашия Semi-Dedicated хостинг. Както обичаме да го представяме, той е много подходящо решение, ако имате много на брой сайтове. Или пък – когато интернет магазинът ви е започнал да генерира голямо количество трафик и имате сериозна нужда от подсилване. Semi-Dedicated плановете ни предлагат много повече ресурси и по-голяма производителност на сървъра от стандартния споделен хостинг, тъй като на всеки сървър има значително по-малко акаунти.

Ако пък нещата ви потръгнат и малкият ви онлайн магазин се превърне в магнит за клиенти, може би е дошло време за тежката артилерия – нашите планове за виртуални сървъри (VPS). При този подход един физически сървър се разделя на няколко виртуални машини, които предлагат мощността и функционалността на висококачествени лични сървъри, но на много по-ниска цена.

Избирайки VPS облачен хостинг, вие получавате изцяло своя индивидуална машина с достъп до ядрото ѝ, лично ваши CPU, RAM и SSD памет. Тогава вече наистина няма какво да ви спре или ограничи, остава ви само да се радвате на много си гости и големите си продажби!

Магазинът затвори!

Както вече стана дума, задължително е вашият дигитален щанд да бъде винаги на разположение на потенциалните си купувачи. Това е важно да имате предвид и от още няколко гледни точки. Например – задължително е да сте подготвени за неочаквано сериозен трафик. Да кажем, че сте обявили огромни намаления за черния петък, или пък имате друга атрактивна кампания. В този случай е доста недалновидно да разчитате например на безплатен хостинг и да не сте подготвени, че внезапно ще трябва да посрещнете много по-голям трафик.

И още нещо. Добре е, преди да изберете своя хостинг партньор, да проследите два конкретни показателя – дали той ви гарантира поне 99,9% от времето, че сайтът ви ще бъде достъпен. И дали предлага поддръжка 24 часа 7 дни в седмицата. Никак не е удобно при изникнал проблем да връщате клиентите си, докато чакате да дойде понеделник сутрин, когато ще получите нужната помощ.

Сигурността онлайн също е тема, която е задължително да имате предвид. Днес всички едва ли не вярваме, че е безопасно да си пазаруваме постоянно из мрежата… и в повечето случаи е така (ето защо). Рискове обаче винаги има. Затова е важно да изберете хостинг партньор, който ви осигурява всички базисни защити. А заедно с това – SSL сертификат, който е единственият начин да си гарантирате доверие в мрежата.

Но ако сигурността онлайн е тема, която ви интересува и искате да научите повече за нея, имаме специална, доста подробна секция в блога на ZETTAHOST.bg.

 

Наслука!

И така, ако имате предвид показателите, споделени дотук, трудно бихме могли да сбъркате с избора на хостинг партньор. Разбира се, допълнителна възможност да елиминирате рисковете е, като си оставите отворена вратичка за мигриране при нужда. Нека сайтът ви не бъде зависим прекалено от само един партньор и технологиите му да бъдат достатъчно универсални.

Оттук нататък остава да пожелаем успех на вашия онлайн магазин, той да посреща огромен брой гости, които да се превръщат във ваши редовни клиенти. А ако изберете хостинга, който предлагаме в ZETTAHOST.bg… ви обещаваме, че ще направим най-доброто по силите си, за да оправдаем доверието!

<a href="https://www.zettahost.bg/author/georgik/" target="_self">Георги Караманев</a>

Георги Караманев

Георги е журналист, писател и Front-end програмист – част от екипа на ZETTAHOST.bg. Има повече от 15 години опит в подготвянето на публикации на технологична тематика за Списание 8, в. „24 часа“ и други медии. През 2019 г. и 2021 г. получи наградите в категория „Технологии и иновации“ от конкурса на Dir.bg за чиста журналистика Web Report.
Последвайте ни

Най-нови публикации:

ChatGPT: 6 ползи от изкуствения интелект за онлайн бизнеса

ChatGPT може да се превърне в тайното оръжие за вашия онлайн бизнес. От изготвянето на съдържание за сайта, през анализа на данни до съставянето на бизнес план, платформата предлага различни решения, а ние ви представихме 6 от основните ползи на изкуствения интелект.

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Pin It on Pinterest

Share This