3G

3G (трето поколение) се отнася до третата версия на вид безжична комуникация, която е широко използвана в търговската мрежа по целия свят. Разработването и въвеждането на 3G в късните години на 2010 г. определено беше важна стъпка към свободния поток на информация. На теория 3G услугите позволяват на потребителя да има скорост на интернет поне 7,2 Mbps (Мегабита в секунда). Това дава възможност на потребителите да изтеглят документи, изображения и видеоклипове в рамките на няколко минути. В действителност скоростта на 3G услугите може да достигне само максимум 3 Mbps. Поради широкото търсене на безжична услуга, която позволява на хората да сърфират в мрежата чрез своите телефони, мобилните широколентови услуги бяха въведени от доставчиците на интернет услуги (ISP), тъй като даваха на потребителите възможност за достъп до онлайн информация, когато са мобилни.

Разлика между 3G и 4G

В повечето случаи хората не знаят разликата между 4G и 3G. Необходимо е да се знае разликата, за да сте наясно със стандартите и ограниченията, които всеки тип връзка ще налага на своите клиенти.

  • 4G се различава от 3G по начин, че 4G е изцяло базиран на IP. Това означава, че когато става въпрос за данни като видео и гласови данни, които трябва да бъдат изпращани и получавани, той използва интернет протоколи. Използването на този стандарт за предаване на данни намалява риска данните да станат шифровани, докато бъдат доставени.
  • Когато става въпрос за историята на развитието му, „G“ означава поколение. Това означава, че 4G означава четвърто поколение, а 3G означава трето поколение. Като общо правило, ако сте на същия оператор, който се използва, 4G връзката е много по-бърза от тази на 3G. Това обаче не винаги е така, тъй като 3G мрежата на различни оператори може да бъде по-бърза от 4G връзката на други оператори.
  • Друго нещо, което потребителите трябва да вземат предвид, е, че след като ново поколение безжична широколентова връзка стане отворена за обществото, това обикновено изисква доставчика на интернет услуги да направи някои необходими надстройки на хардуера на своите кули и в крайна сметка да направи надстройки на вашия телефон също. Надстройките, които се правят към вашия телефон, са да се уверите, че той ще може да изпраща и получава информация през новата инфраструктура.
  • 3G телефон не може да комуникира с 4G мрежа, но новите поколения телефони са специално проектирани да бъдат съвместими с по-старите поколения, това означава, че телефон, който има 4G връзка, ще може да комуникира с 3G и 2G мрежа.

 

Как работи 3G?

3G услугите обикновено работят през поредица от кули, които предават сигнали към други кули на телефона. Тези кули се уверяват, че има широко покритие на сигнала, като същевременно са надеждни, силни и отзивчиви, когато става въпрос за предаване и получаване на информация. Силата на сигналите варира в зависимост от географското местоположение на потребителя; тъй като потребителят е по-далеч от кулата, сигналът ще отслабне. Потребителите трябва също така да вземат предвид, че ще има известно прекъсване между услугите, ако се отдалечат твърде далеч от кулата, тъй като сигналът ще трябва да премине към друга кула, която е по-близо.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This