Байт

Байт е измервателна единица за съхранение на информация. Той може да съхранява 1 символ (буква, цифра или всякакъв вид символ) и се състои от 8 бита – най-малките измервателни единици. Всичко, което се отнася до размера на файла, капацитета на диска и RAM паметта, се измерва в байтове. Разбира се, когато размерът на файла е твърде голям, тогава са полезни мерните единици като килобайт (KB = 1024 байта), мегабайт (MB = 1024KB = 1,048,576 байта) и гигабайт (GB = 1024MB).

Къде се използват байтовете

Байтовете се използват във вашия компютър, мобилен телефон, iPod или цифрова камера. По принцип всичко, което може да съхранява, обработва и предава цифрова информация, използва байтове. Тази измервателна единица е определена като стандарт още от първата си употреба през 1956 г. и се е доказала като отличен вариант за производство на по-евтини компютри и електроника. Трябва също така да знаете, че има два вида определение на байтове, когато става въпрос за измерване на размера на файла и съхранение на дискове. Производителите на твърди дискове приеха, че 1 мегабайт е равен на 1000KB вместо 1024KB. Ето защо, ако използвате операционна система като Microsoft Windows и проверите размера на всеки по-голям файл през менюто Properties, ще получите 2 стойности: размер и размер на диска. Например – ако имате малък банер с размер около 13KB, тогава размерът на диска ще бъде като 15-16KB. Тези байтови определения са източник на объркване за хора, които не знаят за 2-те различни стандарта.

Що се отнася до хостинг услугите, Zettahost ви позволява да използвате 1000MB дисково пространство на безплатен уеб хостинг, което е повече от достатъчно, за да стартирате първия си уеб сайт! Разбира се, ако имате нужда от повече от 1000 MB и не искате да сте ограничени от дисково пространство или квоти за честотна лента, тогава нашите платени хостинг планове са идеалният избор за вас! Ще можете да създадете най-добрия уебсайт, който да отговаря на вашите нужди и да ви помогне да получите повече клиенти!

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This