Cloud Хостинг

Cloud хостинга е изключително гъвкав, лесно достъпен и удобен за потребителя. Cloud хостинга е сървърна и мрежова инфраструктура, която ползва софтуер за да раздели един физически сървър на няколко виртуални такива. Cloud сървърите имат всичкия необходим софтуер за да работят и функционират като независими. Cloud хостинга е набор от сървъри свързани помежду си за да споделят натоварването. Това означава, че вместо да се използва една-единствена мощна машина, сложните процеси могат да бъдат разпределени между няколко по-малки. Това прави сайта Ви много по-надежден, когато един сървър не работи другите ще компенсират за това с част от техните ресурси. Освен това, нови сървъри могат да бъдат добавени по всяко време. Това означава, че няма опасност уебсайта Ви да не бъде достъпен или е с много малка вероятност.

Гъвкавост и ефикасност

Cloud хостинга е подходящ за големи сайтове с трафик, който може да варира значително, тъй като спестява много ресурси с гъвкавата си инфраструктура. Cloud хостинга предлага толкова ресурси колкото са необходими на сайта по всяко време. Така в пикови моменти използва ресурсите от повече сървъри в cloud мрежата. Това позволява сайта ви да остане стабилен тъй като е много лесно да получи ресурси когато има нужда от тях и ги освобождава когато няма. Този процес се случва почти моментално и не оказва влияние при работата на вашия сайт.

Лесен за използване и употреба

Cloud хостинга е лесно достъпен от всяко място, браузър или устройство с интернет връзка. Cloud акаунтите могат да бъдат по-лесно управлявани от удобни за потребителя интерфейси, които позволяват самоуправление и почти пълна автоматизация. Cloud хостинга се счита за сравнително нова технология и в момента преминава през забележителен растеж. Той е най-често известен със съхранението на файлове, които могат лесно да бъдат достъпни и редактирани чрез всеки браузър или приложение на всяко устройство.

Спестете и платете за това, което сте използвали

С въвеждането на нов метод за разпределение на ресурсите между набор от сървъри, които се използват само при необходимост, cloud хостинга спестява енергия и пари, което го прави много ефективен. Таксуването за cloud услугите е на същия принцип – плащате само за ресурсите, които използвате, само когато ги използвате. Това е същото като да платите сметката си за ток – плащате само за енергията, която сте използвали, не за цялата енергия, която е била налична за вас в електрическата мрежа. Стандартния хостинг е точно обратното на това и плащате за целия сървър. Cloud услугите обаче все още не могат да бъдат достатъчно евтини за всяка компания и трябва внимателно да проверите таксуването на компанията.

Cloud хостинга е навсякъде

Cloud хостинга съществува от сравнително дълго време. Много популярни сайтове използват такива услуги от години. Всеки път, когато търсите в Google, използвате тяхната cloud инфраструктура и за това техните страници винаги се зареждат бързо и сайта винаги работи. Amazon също използва cloud за своите сайтове и услуги. Cloud хостинг услугите се използват от доставчици на електронни пощи, сайтове като Facebook, Flickr, Netflix и много други. Всеки разрастващ се сайт, за който ресурсите на един споделен хостинг не са достатъчни може да бъде ъпгрейднат до cloud хостинг, който може да бъде по-ефективен и по-евтин от dedicated хостинга.

Работа и игра в cloud

Друго голямо предимство на cloud хостинг, е че не трябва да се съхраняват данни локално в компютъра на потребителя, тъй като той има достъп директо в cloud мрежата.Това прави вашите файлове достъпни навсякъде и ги прави лесни за споделяне с други. Cloud услугите се срещат все по-често не само за работа и управление на файлове но и в онлайн игри, свързани с израза „cloud gaming“. Тези видове игри се осъществяват директно на сървърите на компанията и не изискват локално съхранение, тъй като използват ресурсите на сървъра, а не ресурсите на компютъра на потребителя. По този начин вашия компютър използва по-малко от своите ресурси, така че да не се претоварва.

Cloud VPS услуги

Ние предоставяме VPS хостинг услуги, които ползват гъвкава cloud платформа, която Ви позволява да увеличите ресурсите почти незабавно като добавяте повече RAM, CPU мощност или дисково пространство. Ако споделения хостинг вече не е опция за вашия сайт, може да поръчате VPS хостинг и да го ъпгрейдвате ако има нужда. Допълнителните cloud ресурси ще бъдат винаги достъпни да поддържат уебсайта Ви в най-пиковите моменти и за да гарантира стабилност и независимост.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This