Помощ » Обща информация » PHP » Кои PHP функции са деактивирани на безплатния хостинг план?

Кои PHP функции са деактивирани на безплатния хостинг план?

Още от създаването си през 2003 г., Zettahost е известен със своята изключителна безплатна хостинг услуга. През годините безплатният план е видял множество подобрения, донасяйки нови функции и функционалност, като същевременно запазва безплатната цена и хостинг без реклами.

В днешно време безплатната хостинг услуга поддържа значителен брой функции и технологии, необходими за стартирането на модерен уебсайт. Можете да бъдете сигурни, че след като се регистрирате, ще можете да управлявате малък уебсайт, като личен блог, без никакви проблеми. Въпреки това, докато продължавате да изграждате сайта си и добавяте нова функционалност, може да срещнете предупредително съобщение, в което се посочва, че необходимата функция PHP не е налична на сървъра. В тази статия ще изброим функциите, които не са налични в платформата за безплатен хостинг, причините за това ограничение и възможните начини за добавяне на тези функции към вашия акаунт.

Кои PHP функции са деактивирани на безплатния план?

В опит да осигурим най-доброто и надеждно хостинг изживяване, безплатната платформа забранява използването на следните PHP функции:

 • allow_url_fopen()
 • fsockopen()
 • pfsockpen()
 • getrusage()
 • get_current_user()
 • set_time_limit()
 • getmyuid()
 • getmypid()
 • dl()
 • leak()
 • listen()
 • chown()
 • chgrp()
 • realpath()
 • link()
 • exec()
 • passthru()
 • curl_init()

Защо са деактивирани функциите?

Има две основни причини, поради които дадена PHP функция може да бъде блокирана в нашия безплатен план – опасения за сигурността и потенциал на проблеми със стабилността на сървъра.

От една страна, някои от тези функции позволяват предаването на данни към сървър на трета страна. Това не е разрешено в нашата безплатна услуга, тъй като може да позволи качване на злонамерен уебсайт, който след това се опитва да открадне информация от посетителите и незабавно изпраща всички въведени данни на компютъра на нападателя.

Другата основна причина, поради която някои PHP функции са забранени, е фактът, че полагаме големи грижи за осигуряване на стабилно и надеждно хостинг изживяване. Това се прави чрез ограничаване на количеството промени от страна на сървъра, които може да направи безплатен хостинг акаунт. Например, когато получите безплатен хостинг акаунт, ще имате достъп само до собствените си файлове. Всички системни файлове ще бъдат скрити и няма да имате достъп до тях. По същия начин някои PHP функции изискват по-високи привилегии, за да бъдат изпълнени. Деактивирали сме тези функции, за да гарантираме, че те не могат да се използват, за да повлияят отрицателно на стабилността и времето за работа на сървъра или да компрометират данните, съхранявани от други клиенти на сървъра.

Къде мога да намеря списък с поддържаните функции на безплатния план?

Може да видите характеристиките и да сравните плановете, които предлагаме от следната страница тук. Може да сравните всички опции, които идват със всеки хостинг план и да прецените с кой план да започнете. Не сте сигурни какво означава конкретен термин или технология или за какво се използва? Задръжте курсора на мишката върху синята информационна икона преди всяка характеристика, за да научите повече за въпросната функция.

Уебсайта ми изисква една от деактивираните PHP функции. Какво да направя?

За да получите достъп до допълнителни PHP функции и други сървърни възможности, ще трябва да ъпгрейднете хостинг плана си или до един от нашите платени планове, или до един от нашите VPS планове. По-долу ще обясним какъв тип функционалност ще отключи всеки ъпгрейд.

Ако вашият сайт трябва да може да установява изходящи връзки с отдалечени сървъри, можете да добавите тази функционалност, като ъпгрейднете до някой от нашите платени планове. Например често срещано е плъгини да комуникират със сървърите на разработчика, за да работят според очакванията. Без възможност за установяване на изходящи връзки, такива плъгини ще показват съобщение за грешка и няма да работят правилно. За да разрешите това, просто изберете един от нашите платени планове и ъпгрейднете до него. След като ъпгрейднете, всички ваши данни автоматично ще бъдат мигрирани към премиум сървър и можете да продължите да използвате нашия контролен панел, пълен с още повече функции.

Другият тип ъпгрейд, който е достъпен за вас, е ъпгрейд до VPS. VPS означава виртуален частен сървър. По същество това е самостоятелен сървър, над който имате пълен контрол. Трябва да помислите за ъпгрейд до VPS пакет, ако имате проблеми с ограничени привилегии в текущия си план или ако искате да стартирате персонализиран софтуер на сървъра. VPS наистина предлага неограничени възможности. Единственият недостатък на използването на VPS е, че трябва да сте запознати с терминала на Linux, тъй като повечето от вашите взаимодействия с вашия VPS ще се случват през конзола. Също така си струва да се отбележи, че ние предлагаме ограничена техническа поддръжка на нашите VPS клиенти.

Ако не сте сигурни кой план да поръчате можете да се свържете с нас по всяко време и ние ще се опитаме да Ви насочим в правилната посока.

Деактивираните функции автоматично ли се активират след ъпгрейд?

В по-голямата част от случаите – да. След като надстроите плана си, новите функции и възможности трябва да Ви бъдат предоставени автоматично. Ако по някаква причина все още имате проблеми, уведомете нашия екип за техническа поддръжка и той ще изпрати отговор обратно в рамките на един час.

Заключение

Безплатният хостинг е чудесно място да започнете пътуването си като собственик на уебсайт. Можете да го използвате толкова дълго, колкото отговаря на вашите нужди, без риск или финансови инвестиции. И ако дойде денят, в който се нуждаете от по-разширена функционалност, ние можем да Ви предоставим първокласен сървър, който да Ви помогне да развиете уебсайта си още повече.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This