Домейн регистрация

Регистрацията на домейни е почти автоматична при повечето регистратори на домейни и не изисква никакви технически познания. Всичко, което трябва да направите, е да изберете име на домейн, което вече не е взето от някой друг. По-удобно е, ако регистрирате домейна при вашата хостинг компания, защото ще бъде по-лесно да управлявате целия си уебсайт и покупките от едно място.

Когато решите да стартирате свой собствен сайт, първото нещо, което трябва да направите е да регистрирате домейн. Всичко, което трябва да направите, е да измислите име на домейн, което да отговаря на идеите на вашия сайт и което вече не е регистрирано от някой друг. Така че, проверете наличността на домейна и изберете подходящ план за хостинг на уебсайтове. Бъдете внимателни, когато изберете TLD за вашия уебсайт, тъй като всички домейни от най-високо ниво се използват за различни цели и се предлагат на различни цени. Регистрацията на домейни обикновено включва допълнителни услуги като управление на DNS, пренасочване на URL адреси, EPP Key и управление на WHOIS, специални контролни панели за вашите домейн услуги, техническа поддръжка и други.

Избиране на домейн име

Най-важното преди каквато и да е регистрация на домейн е да изберете правилното име на домейн за вашия уебсайт, защото то ще представлява вашия бизнес, хоби или личност, то ще се превърне във вашата онлайн марка. По същата причина трябва да внимавате когато изберате най-подходящия TLD (домейн от най-високо ниво), който ще отговаря най-добре на целта и естеството на сайта. Например домейн, завършващ с .com TLD обикновено е търговски сайт а домейн завършващ с .org TLD обикновено представлява някаква организация.

Избиране на компания

Ако изберете да регистрирате домейн, трябва да проведете собствено проучване и да се уверите, че регистраторът ви предлага най-добрите условия за използването на домейна. Например, някои регистратори едва ли ще ви позволят да прехвърлите името на домейна си в друга компания (регистраторите могат да го направят, ако не ви предоставят достъп до EPP ключа или не ви позволят да заключите и отключите домейна). Ако по някаква причина искате да смените компанията, трябва да прехвърлите домейна в друга компания, но не е нужно да регистрирате нов.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This