FTP през SSH

SSH (Secure Shell) е стандартен протокол, който осигурява кодирано предаване на данни по мрежа. За да използвате SSH, имате нужда от SSH клиент, който може да комуникира със SSH сървъри. Протоколът има две ключови модификации: SSH-1 и SSH-2. SSH позволява сигурен трансфер на файлове (чрез SFTP или SCP), тунелиране и пренасочване на портовете. SSH протокола обикновено се използва за криптиране на иначе несигурните FTP връзки.

FTP през SSH

FTP през SSH е метод за осигуряване на вашата FTP връзка. Тя се различава от протокола SFTP, което е разширение към SSH, което създава постоянно криптирана връзка с помощта на SFTP сървъри. FTP през SSH поема некриптиран FTP трафик, но го изпраща през криптиран SSH тунел (изпраща данните на FTP протокола чрез SSH протокола).

FTP през SSH или SFTP

FTP през SSH е един от начините за защита на вашите данни, когато използвате FTP за прехвърляне на файлове. Въпреки това установяването на FTP връзка през SSH е особено сложна и трудна задача, която изисква усъвършенствани технически умения. Освен ако не е наистина необходимо, по-добре използвайте SFTP, който също използва SSH, така че е също толкова сигурен, колкото FTP през SSH (още повече, тъй като криптира паролите и предаваните данни) и се поддържа от повечето съвременни FTP клиенти.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This