Home » Помощ » Обща информация » FTP » FTP – основни опции

FTP – основни опции

В тази статия ще разгледаме основните опции на FTP Мениджъра в хостинг контрол панела.
 

Как да създадете FTP акаунт?

Когато се регистрирате за хостинг план автоматично се създава FTP акаунт. FTP акаунта по подразбиране има същите име и парола каквито акаунта Ви за хостинг контрол панела.

Освен че можете да използвате вашето FTP акаунт по подразбиране, можете да създадете и допълнителен FTP акаунт. За да добавите нов FTP акаунт следвайте следните стъпки:

  1. Влезте в хостинг контрол панела
  2. Отворете FTP Мениджъра
  3. Попълнете нужните полета
  4. Кликнете на бутона Създаване на FTP акаунт

За да запазите сигурността на вашите акаунти, молим да използвате различни пароли за вашите акаунти, които да са сложни – минимум 8 знака, да е комбинация от букви и цифри.

Ако не посочите FTP път за FTP акаунта то той ще използва пътя по подразбиране за акаунта Ви – /home/www/
 

Как да смените паролата на вашия акаунт?

За да смените паролата за вашия FTP акаунт през FTP Мениджъра кликнете на Настройки > Парола и въведете нова парола за акаунта и след това кликнете на Промяна на парола.


 

Какво е хостинг път и как да го смените?

Хостинг път (директория) представлява нивото на достъп на вашия FTP акаунт за вашите хостинг директории. FTP акаунт с хостинг път /home/www/ има права за достъп и управление на всички файлове и папки на вашия FTP сървър.

Ако искате да дадете на някой друг достъп до определена директория на вашия сървър, можете да използвате функцията за хостинг път на FTP Мениджъра, за да постигнете това.

За да зададете различен път за втория FTP акаунт, щракнете върху раздела Хостинг път и въведете името на директорията в полето Път (както е показано по-долу).


 

Как да изтегля FTP конфигурационен файл?

В момента предлагаме конфигурационни файлове за три FTP клиента:

  • FileZilla
  • CoffeeCup
  • Cyberduck
  • WinSCP

За да изтеглите FTP конфигурационния файл за конкретен FTP акаунт, щракнете върху FTP акаунта, който искате да конфигурирате.

Отворете раздела FTP конфигурационни файлове и щракнете върху бутона Download config file за вашия FTP клиент.

Нов диалогов прозорец ще излезе, където да изберете хостимето. След като направите това кликнете Yes за да изтеглите файла.

Мога ли да създам FTP акаунт без клиентски номер?

Нашата споделена хостинг платформа е конфигурирана по такъв начин, че вашите допълнителни FTP акаунти винаги започват с вашия клиентски номер, последван от символа долната черта. Единственият начин да конфигурирате ваши собствени FTP акаунти ще бъде на VPS план.

Мога ли да изтрия главния FTP акаунта?

Нашата система не поддържа изтриването на главния FTP акаунти от сървъра. Единствените FTP акаунти, които могат да бъдат премахнати, са тези, които са създадени ръчно от собственика на акаунта.

За да изтриете допълнителния FTP акаунт, отворете раздела Изтриване и натиснете Delete FTP account.

Ще видите съобщение, което Ви пита дали сте сигурни, че искате да изтриете акаунта. Кликнете на бутона Yes за да направите това.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 1 / 5. Брой гласове: 1

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Какво е KVM

Какво трябва да знаете: KVM (Kernel-based Virtual Machine) е софтуер за виртуализация, който е с отворен код и е част от операционната система Linux. Благодарение на KVM, вие може да използвате един компютър, за да подкарате множество на брой виртуални машини. Всяка...

Къде мога да намеря информация за своя входящ и изходящ мейл сървър?

Какво трябва да знаете: Може да намерите информация за своя входящ и изходящ имейл сървър в секцията, наречена Имейл акаунти. От там, просто кликнете върху името на своя домейн, отворете раздела, озаглавен Информация, и разгледайте данните, намиращи се в таблицата,...

Как да създам свой имейл акаунт?

Какво трябва да знаете: Може да създадете свой имейл акаунт чрез секцията, озаглавена Имейл акаунти. Там ще намерите формуляр, с помощта на който можете да добавите нов имейл адрес към своя хостинг акаунт. Имейлите са една от най-ранните форми на електронна...

Как да пренасоча своя HTTP трафик към HTTPS?

Какво трябва да знаете: Ако сте създали своя уебсайт с програма като Adobe Dreamweaver или чрез ръчно писане на код, можете да поставите този специален .htaccess файл в основната директория на сайта си. Благодарение на този файл трафикът ви ще бъде пренасочен от HTTP...

Каква е разликата между трансфер и хостване на домейн?

Какво трябва да знаете: Ако хостнете своя домейн със ZETTAHOST.bg, ние ще се превърнем във вашия нов хостинг доставчик. Това ще ви позволи да захранвате уебсайта си чрез нашите сървъри. От друга страна, ако трансферирате домейна си към ZETTAHOST.bg, ние ще бъдем не...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This