Хиперлинк

Хиперлинка е част от хипертекста, която пренасочва към част от данни, например документ или уеб страница. Хиперлинка може да бъде дума, фраза или изображение, което може да се кликва и насочва до нов документ или различна част в същия документ.

Хиперлинковете се използват в почти всички уебсайтове, което позволява на потребителите да се ориентират по пътя си от страница на страница. Обикновено текстовите хиперлинковете са сини и подчертани, но това може да бъде променено чрез CSS. Когато задържите курсора на мишката върху хиперлинк, стрелката трябва да се промени на малка ръка, насочена към връзката.

Когато щракнете върху него, ще се отвори нов документ или позиция в текущата страница. Хиперлинка, най-често наричани само „връзки“, се използват главно в уеб страници, но могат да се прилагат и за други документи с хипертекст. Те включват определени енциклопедии, речници и други препратки, които използват хиперлинкове. Връзките действат по същия начин, както в мрежата, позволявайки на потребителя да прескача от страница на страница. Какво е хиперлинк? Начин потребителите да разглеждат информация удобно и бързо.

HTML код за Хиперлинк

Създателят на Интернет Тим ​​Бърнърс-Ли оцени предимствата на използването на хиперлинкове за препращане на всякаква информация към всяка друга информация по интернет. Хиперлинковете са станали жизненоважна част от създаването на световната мрежа. Уеб страниците са написани на HTML език за надписване на хипертекста.

Връзките са посочени в HTML с помощта на елементите <a>. За да видят HTML, използван за създаване на страница, повечето браузъри предлагат опция „изглед на източника на страница“. В HTML кода ще бъде изразен във формата <a" and = "" the = "" reference = "" href =" URL "> маркиращ началото на хиперлинка, последван от маркирания текст и символът </a>, който показва края на хиперлинка на източника. Елементът <a> може да се използва и за посочване на целта на Hyperlink HTML Code.

HTML код на хиперлинк, идващ от един домейн в друг, се дефинира като изходящ от кода на източника му и входящ към своята цел. Най-разпространената хиперлинк дестинация е URL адрес, използван в световната мрежа. Това може да се отнася до документ, напр. уеб страница или друг ресурс или позиция в уеб страница. Последното се постига с помощта на елемент с HTML код на Hyperlink с атрибут „name“ или „id“ на тази позиция на HTML документа.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This