IMAP

IMAP е съкращение от Internet Message Protocol Access. Това е популярна алтернатива на POP3 протокола. И за разлика от POP3, той обикновено е подходящ за онлайн достъп до имейл съобщения. За разлика от POP3, IMAP пощенският протокол запазва всичките си имейли на сървъра, докато не решите да ги изтриете. Съобщенията не се записват на вашия компютър, освен ако не решите да ги изтеглите. Обикновено, когато коригирате настройките на вашия имейл клиент, можете да изберете кой имейл протокол искате да използвате и ако искате вашите съобщения да се изтеглят локално или не.
 

IMAP имейл хостинг

Имейлът е от съществено значение за вашата лична и бизнес кореспонденция. Това е най-удобният начин за комуникация онлайн лично и официално. Ето защо е важно да имате различни опции за управление на вашите имейли. И ако имате собствен уебсайт, със сигурност се нуждаете от нов имейл акаунт със същото хост име, така че да можете свободно да общувате с потребителите на вашия сайт. Ние предлагаме безплатен хостинг на имейл, който поддържа както IMAP, така и POP3 протоколи, както и опции за достъп до SMTP, уеб поща и автоматичен отговор. Това е абсолютно безплатно – не се изискват такси, не се изисква поставяне на реклами. Може също да пробвате нашите платени хостинг планове, ако искате реална независимост и без ограничения в начина, по който управлявате вашите имейли (особено за търговски сайтове), както и всички видове безплатни функции за IMAP имейл, включително неограничени имейл акаунти и защита от вируси, филтри, catch-all и препращане на имейли.
 

Предимства на IMAP

Най-важното предимство на IMAP е, че той ви позволява лесно да получите достъп до всичките си имейли по всяко време от всяко устройство и от всеки браузър или имейл клиент. Всичко, от което се нуждаете, е интернет връзка. По този начин имейлите ви се архивират на пощенския сървър, винаги са достъпни и защитени (особено ако доставчикът на имейли използва облачни хостинг услуги). Това предимство се превръща в недостатък, ако имате проблеми с установяването на интернет връзка всеки път, когато искате да проверявате имейлите си. IMAP също така позволява достъп до пощенска кутия за няколко потребители едновременно и повече опции за управление на имейли като търсене, информация за състоянието на имейла, множество пощенски кутии, споделени папки и т.н.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This