Помощ » Обща информация » SSL Сертификати » Какво става когато IP за SSL изтече?

Какво става когато IP за SSL изтече?

В днешно време се очаква уебмастърите да защитят своите уебсайтове със SSL, дори ако не се събира чувствителна информация и не се обработват онлайн плащания. Затова улесняваме закупуването на SSL сертификат и IP за SSL за вашия премиум споделен хостинг акаунт. Но какво се случва, когато IP за SSL изтече? В тази статия ще разгледаме какви ефекти може да има IP адресът с изтекла валидност за SSL върху вашия уебсайт.

Трябва ли да притежавам IP за SSL?

Да, ако планирате да получите SSL сертификат за вашия уебсайт, трябва да закупите IP за SSL. IP адресът е необходим за правилната инсталация и активиране на вашия SSL сертификат. Ако не сте сигурни как се извършва SSL инсталацията, можете да прочетете нашата статия за това как да инсталирате SSL сертификат.

Какво става когато IP за SSL изтече?

Вашият SSL сертификат зависи от вашия IP адрес, за да функционира правилно. Като такъв, ако забравите да подновите IP за SSL, SSL сертификатът, който сте инсталирали във вашия хостинг план, ще престане да работи. За да влоши нещата, уеб браузърите ще започнат да показват предупреждение за сигурност вместо вашата начална страница.

Коригирането на проблеми, свързани със SSL, трябва да бъде вашият основен приоритет, тъй като предупредителните съобщения, показвани от уеб браузърите, ще възпрепятстват потенциалните Ви посетители. За щастие, изтеклият IP за SSL не е сложен проблем и може да бъде разрешен доста бързо. Можете да предприемете два подхода, за да стартирате уебсайта си: можете или да деактивирате напълно свързаната с SSL функционалност на уебсайта си, или да подновите IP за SSL.

Как да подновите IP за SSL

За да подновите вашия IP за SSL, отидете на страницата за подновяване на услугата в нашия контролен панел.

Оттам изберете вашия IP за SSL като продукт, който искате да подновите, изберете продължителността на подновяване и натиснете бутона Продължи. След това ще бъдете помолени да предоставите данните си за плащане. След като плащането е извършено успешно, вашият уебсайт трябва да бъде напълно възстановен в рамките на няколко минути.

Как да деактивирате SSL опцията за вашия уебсайт?

За да деактивирате цялата SSL функционалност на вашия уебсайт, трябва да деинсталирате съществуващия SSL сертификат през раздела SSL мениджър. Освен това може да се наложи да конфигурирате вашия уебсайт и .htaccess файл, за да разрешите незащитени HTTP връзки. Ако не сте сигурни как да изпълните тези задачи, можете да се свържете с нашия екип за техническа поддръжка.

Като цяло не препоръчваме този подход, тъй като намалява сигурността на вашия уебсайт и е вероятно да окаже отрицателно въздействие върху класирането Ви при търсене и броя посещения на сайта. Деактивирането на SSL трябва да се използва само като временно решение за стартиране и работа на вашия сайт.

Заключение

Оставянето на вашия IP за SSL да изтече може да доведе до неочаквано и ненужно спиране на вашия уебсайт. За да предотвратите появата на този проблем, трябва да следите отблизо датата на изтичане на вашия IP за SSL и да се уверите, че той е подновен преди датата да премине. Всъщност бихме препоръчали подновяването на IP няколко дни предварително.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This