Какво е уеб хостинг

Уеб хостинга е услуга, която Ви позволява да направите един уебсайт публично достъпен. Услугата сама по себе си предоставя достъп до специфичен компютър наречен сървър. Тези сървъри се използват от потребителите на една уеб хостинг компания за да качат и публикуват сайтовете си. По този начин сайтовете могат да бъдат достъпни за всеки, който има връзка с интернет.
Възможно е да постигнете същото като използвате и собствения си компютър, но това е доста трудна задача, която изисква стабилна интернет връзка, добра техническа грамотност и най-вече компютъра Ви трябва да остане включен денонощно за да може хората да достигнат до сайта Ви по всяко време.
Ето за това е най-добре да си изберете уеб хостинг компания, която ще Ви осигури и поддържа сървъра, на който ще се намира вашия уебсайт.
Също така, за да имате напълно функциониращ уебсайт е необходимо да притежавате домейн име, което ще бъде адреса на вашия уебсайт и ще се използва от хора за да достигнат до него по-лесно като го въведат в браузъра си.
Ние от Zettahost.bg предоставяме на потребителите си уеб хостинг услуги вече 17 години за да могат всички да имат възможност да създадат уебсайт и да бъдат онлайн. Поради тази причина ние предлагаме и безплатни уеб хостинг услуги.

Защо ми е нужен уеб хостинг

Днешно време всеки бизнес има нужда от уебсайт тъй като хората са онлайн, а ако вашия бизнес не е повечето от тях може и да не разберат, че бизнеса ви съществува. За да бъде вашия бизнес онлайн може да създадете Facebook страница или да използвате друга подобна социална медия. Понякога това работи и е достатъчно, но в повечето случаи това не е така. Социалната платформа може да промени алгоритмите, които използва, да промени условията си, но най-важното, Вие не сте собственик на средата. Тоест, няма да можете да променяте дизайна по начина по който искате да изглежда страницата.
Имайки свой собствен уебсайт Ви дава възможността да създадете каквото ви е необходимо и да го поддържате както Ви е най-удобно. А за да имате уебсайт, имате нужда от уеб хостинг, който ще го направи достъпен
Добрия уеб хостинг ще ви предостави услуги, които ще улеснят изработката и поддръжката на вашия уебсайт.

Услуги, които да очаквате от една уеб хостинг компания

Макар че, повечето хостинг компании подобни услуги има компании, които с цел да намалят разходите си, предоставят уеб хостинг с по-малко услуги на техните клиенти.
Например, има безплатни хостинг услуги, които не предоставят имейл акаунти на клиентите си. Други не позволяват FTP достъп, или други „скрити“ функции.
Независимо дали е безплатен или платен, уеб хостинг компанията трябва да предоставя на клиентите си няколко услуги.
Ето и някои от по-съществените услуги, за които да гледате докато избирате вашия уеб хостинг доставчик:

Имейл акаунт

Независимо дали сте на път да създадете личен блог или бизнес уебсайт, ще ви трябва имейл адрес, който изглежда професионално и е свързан със сайта Ви. Въпреки че, няма нищо лошо да ги използвате и за лична употреба, когато става въпрос за работата на уебсайта Ви, хората, които искат да се свържат с вас, ще Ви възприемат в много по-положителна светлина, ако имейлът Ви е yourname@yourwebsite.com.
За да имате такъв имейл акаунт Ви е нужно домейн име. Името на домейн може да бъде или TLD (.com, .org, .info и т.н.), или можете да получите безплатен bg.cm домейн, който също ще Ви свърши работа.

FTP достъп

Да кажем, че сте решили да създадете уебсайта Ви на компютъра си, ще Ви е необходим FTP достъп до уеб хостинг сървъра за да качите файлове. FTP достъпа също Ви позволява и да изтеглите вече качени или създадени на сървъра файлове.
Когато използвате нашите хостинг услуги можете да постигнете това като използвате Файловия Мениджър в нашия хостинг контролен панел или чрез FTP връзка, която може да бъде установете с FTP клиент.

WordPress поддръжка

WordPress е най-използваната CMS (Content Management System или ситема за управление на съдържание) в целия свят. Уеб администратори по целия свят го използват за създаването на всякакви уебсайтове – от прости лични блогове до огромни онлайн магазини. Това е най-удобния и най-гъвкав начин за създаване на уебсайт, който съществува. Колкото и да е трудно да се прецени, през 2019 година сайтовете, базирани на WordPress, са между 34% и 45% от целия Интернет.
Предполагаме, че може да искате да изградите уебсайта си с WordPress, поради което създадохме хостинг услуга, оптимизирана за тази CMS, и дори безплатен WordPress хостинг за всичките Ви проекти.
Без значение дали изберете безплатния или платения план, можете да сте сигурни, че покриваме изискванията за хостване на WordPress сайт.

Уебсайт Билдър

Когато говорим за изработка на сайт, WordPress, макар и най-популярен, не е единствената възможна опция. И нещо повече – не е за всеки.
За това много уеб хостинг компании предлагат на техните клиенти опцията да създадат уебсайта си с така наречения Уебсайт Билдър.
Уебсайт билдъра е програма или инструмент, който Ви позволява да създадете уебсайт по-лесно. Днешно време, уебсайт билдърите предлагат на потребителите по-често така наречения визуален билдър. Това е функция на някои уебсайт билдъри, която улеснява процеса за изработка на уебсайт като дава възможността на потребителя просто да „плъзне“ елемента на страницата докато в същото време вижда резултата.
Съществуват много уебсайт билдъри в интернет, като по-големите уеб хостинг компании предоставят такава услуга на потребителите си, тъй като това дава възможността на всеки да си създаде уебсайт.

Мениджър на база данни

Тази опция, макар и необходима за потребителите, е за малко по-напреднали. Причината за това, е че изграждането, редактирането и поддържането на база данни е доста сложна задача. Тъй като повечето уебсайтове използват база данни, мениджъра на база данни е доста нужен. Той предоставя на потребителя възможността да импортира, експортира, създава, редактира, изтрива и дори да преглежда базата.

Заключение

Уеб хостинга е е комбинация от всички малки услуги, предлагани от една хостинг компания, които правят възможно уебсайта ви да работи и да бъде достъпен в интернет. За да постигнете това трябва да решите дали да хоствате уебсайта на собствения си компютър или да намерите хостинг компания, на която можете да се доверите.
Коя от двете опции да изберете зависи на няколко фактора. Някои от тях са техническите Ви познания, готовността да оставяте компютъра си включен и свързан с интернет и разбира се големината на проекта.
Повечето хора предпочитат да използват уеб хостинг услугите на някоя компания. Това е по-лесно и много често по-евтино, отколкото да поддържате сайта и компютъра, на който хоствате уебсайта.
Тъй като има безброй много хостинг компании, се надяваме тази статия да Ви е помогнала да разберете какво е уеб хостинг много по-добре и да Ви помогне да направите правилния избор когато решите да си направите уебсайт.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This