LAN Ethernet мрежа

Терминът Ethernet е протокол, отнасящ се до всички видове LAN устройства в стандарта IEEE 802.03. Има 3 вида мрежови канали за мрежовия протокол Ethernet: 10Mbps или 10base-T Ethernet; 100Mbps – бърз Ethernet; 1000Mbps – Gigabit Ethernet. Сред всички локални мрежи, които са стандартизирани, Ethernet мрежата се оказа лесна за контрол, използване и поддръжка. LAN мрежата също е много евтина и се отличава с голяма гъвкавост. Ето защо около 85% от всички локални мрежи са базирани на мрежовата технология Ethernet. LAN мрежите се използват във всеки офис или дом с повече от 1 компютър и трябва да бъдат свързани с общ доставчик на интернет услуги.

Ethernet мрежа и Уеб Хостинг

Тук, в Zettahost, ние вземаме най-добрите възможни измервания, за да гарантираме, че сървърът ви никога няма да спре поради прекъсване на мрежата. Нашият дата център използва най-сложните налични хардуерни технологии, които гарантират най-добрата налична уеб хостинг услуга! Ако искате да ни тествате, можете да пробвате нашия безплатен уеб хостинг план и да опитате нашите платени услуги! Нашият безплатен уеб хостинг има всички функции, от които се нуждаете, за да стартирате малък уеб сайт, ако не се нуждаете от твърде много ресурси.

LAN мрежите Днес

От въвеждането и стандартизацията си през 1980 г. стандартът на мрежата Ethernet се разви значително, включително подобрени устройства за физически медии, увеличавайки честотната лента, заменяйки коаксиалните кабели с кабели тип усукани двойки. В днешно време тези подобрения намаляват разходите за локална мрежа, подобряват отстраняването на проблеми, управлението и надеждността. В началото скоростта, която една Ethernet мрежа може да достигне, беше около 10Mbps по коаксиалните кабели. Най-често използваната скорост на Ethernet днес е със 100Mbps, въпреки че все повече комутатори и компютри имат вграден порт 1000Mbps и те могат да получат по-висока скорост. За да може Ethernet мрежа да изгради Ethernet превключвател, необходим за свързване на всички устройства. Можете също така да изградите локална мрежа, като свържете всички компютри в пръстен, но тогава ще се нуждаете от тях, за да бъдат включени през цялото време и ако някое от устройствата показва неизправност, тогава цялата LAN мрежа може да се срине. Това прави подобна Ethernet мрежа по-трудна за поддържане и отнема ресурси, особено ако компютрите трябва да са в различни помещения, например.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This