Помощ » Уеб енциклопедия » Уеб терминология » Скорост на Зареждане

Скорост на Зареждане

Скоростта на зареждане е времето, необходимо за измерване на уеб страница в уеб браузъра на потребителя, измерено в секунди. Това е силен показател за цялостното „здравословно състояние“ на уебсайта и може да бъде свързано с някои реални ключови показатели за дейността на бизнеса, който го притежава. В бърз свят, където потребителите са свикнали да получават информация за секунди, фактори като скорост на зареждане могат да бъдат от решаващо значение за цялостната работа на уебсайта.

Важна ли е Скоростта на Зареждане?

Днес потребителите нямат търпение за уебсайтове с лоша скорост на зареждане или недостатъчна производителност. В проучване, направено от Akamai, около половината потребители в мрежата очакват сайтът да се зареди за две или по-малко секунди. Ако не се зареди в рамките на три секунди, тези потребители са склонни да напуснат сайта. Още по-тревожна статистика е, че 64% от купувачите, които са недоволни от опита си в онлайн магазина и времето за зареждане, ще пренесат бизнеса си на друго място. Това означава, че не само губите текущите си посетители и намалявате процента на реализация, но рискувате да загубите сайт трафика от тези клиенти, които може да са препратили уебсайта ви към други.

Google и други търсачки санкционират сайтове, които се зареждат бавно, но по-важното е, че това правят и потребителите като спират да посещават сайта Ви. Ще загубите от продажбите и трафика, ако сайтът Ви зарежда бавно. За щастие, не е толкова трудно да се подобри. Има много инструменти, съвети и трикове, които можете да използвате, за да помогнете на вашия сайт да зарежда по-бързо и да подобри трафика на търсачките и в класациите на търсачките.

Заключение

В първите дни на интернет всички очакваха сайтовете да се зареждат бавно. Точно така се появи световната мрежа и хората не очакваха нищо друго. Но днес това е различна история. Сайтовете от 2019 г. и след това трябва да се зареждат по-бързо от сайтовете от 2009 или 1999 г., а Google цени бързо зареждащите се сайтове все повече и повече. За да започнете да подобрявате времето за зареждане на сайта си, научете колко време отнема да се зареди. Ако използвате PageSpeed Insights, ще получите представа какви точно стъпки да предприемете, за да разрешите проблема.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This