SMTP

SMTP е съкращение от Simple Mail Transfer Protocol. Това е стандартният протокол за изпращане на имейли по интернет. За да изпращате и получавате съобщения, се нуждаете от имейл клиент или уеб базирана пощенска услуга, която използва SMTP за изпращане на имейли и POP3 или IMAP (за предпочитане и двете) за получаване на имейл. Повечето доставчици на имейли разполагат с всички необходими стандарти, но трябва да проверите дали ще ви дадат достъп до всички протоколи и функции и дали Ви осигуряват сигурна връзка за имейлите. Ако търсите безплатен хостинг на имейл за вашия сайт и искате да изпращате имейли до потребителите си, уверете се, че вашият доставчик на хостинг услуги предлага безплатен SMTP достъп.

Как работи?

SMTP използва интернет порт 25 или понякога порт 587. За да защитите имейлите, които изпращате, можете да използвате SSL криптирани SMTP връзки, известни като SMTPS.

Трябва да се отбележи, че SMTP доставя само имейли. Това се прави, когато имейл клиентът изпрати съобщението до SMTP сървъра, където се съхранява съобщението и получателят трябва да използва POP3 или IMAP, за да го изтегли. SMTP изпраща изходящите имейли между няколко сървъра, ако е необходимо. Ако клиентът не успее да изпрати съобщението, той уведомява потребителя.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This