Уеб FTP

Web FTP или Online FTP се отнася до манипулиране и работа с файлове през FTP протокола в онлайн среда. По-точно, когато се прави в уеб браузър, а не на специален настолен FTP клиент. Този подход има няколко предимства. Например, ако сте на път и нямате достъп до собствения си компютър, все още можете да получите достъп до всички файлове на уебсайтовете си от всеки компютър с уеб браузър. Ще имате някои ограничения във функционалността, но все пак това е много полезна опция.

Как работи уеб FTP?

Онлайн приложенията за уеб FTP обикновено изглеждат като техните настолни версии. Те са един вид ограничени по отношение на потребителския интерфейс, защото в края на краищата те работят в браузъра. Във всеки друг аспект, Уеб FTP клиентите работят по същите принципи като всеки настолен клиент. Всички те използват стандартния FTP протокол и ще работят добре с повечето хостинг компании. Някои от настолните FTP клиенти може да имат по-разширена функционалност, която не е налична в уеб FTP програмите. За бързо качване или промяна на файл в движение обаче те вършат перфектна работа.

Уеб FTP или настолен FTP клиент

За разлика от пълноценния FTP клиент за настолен компютър като FileZilla и т.н., повечето безплатни уеб FTP клиенти нямат опции за защита. Например, някои от тях не поддържат SFTP или друг протокол за сигурност / криптиране. Това може да не е проблем за вас, но не е добра идея да го използвате за уебсайта на вашата компания. Ако трябва да редактирате поверителни файлове, най-добре е да потърсите по-сигурно решение от уеб FTP. От друга страна, уеб FTP приложенията ви дават гъвкавост, в смисъл, че не е нужно да се притеснявате дали носите собствена машина или каква операционна система и софтуер, които ще използвате на пътя.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This