Помощ » Обща информация » Други » Файловете са качени, но уебсайта не работи

Файловете са качени, но уебсайта не работи

Ако сте качили файловете на уебсайта си в хостинг акаунта си, но когато посетите уебсайта си, виждате старото съдържание или изобщо няма съдържание, малко неща може да са се объркали. Можете да започнете да отстранявате неизправности в следния ред:

 1. Проверете дали домейна е регистриран или изтекъл
  За да може уебсайтът Ви да показва файловете, първо трябва да потвърдите, че сте регистрирали домейна. Процесът на регистрация се извършва чрез регистратор на домейн. Ако не сте регистрирали домейна си при регистратор, няма да можете да видите уебсайта си. Ако сте регистрирали домейна, уверете се, че той не е изтекъл.
 2. Проверете дали домейна е добавен правилно в акаунта
  Уверете се, че вашия домейн е насочен към нашите сървъри. Настройките на NS, които трябва да конфигурирате за вашия домейн, са Ви били показани, след като домейнът Ви е бил добавен към раздела Домейн мениджър на контролния панел и можете да ги видите от същия раздел, като задържите мишката върху иконата „Статус“ за вашия домейн. За повече информация можете да видите статията ни за Как да хостнете домейн?
  Ако наскоро сте хоствали вашия уебсайт на нашите сървъри, ще трябва да изчакате от 1 до 72 часа, за да се обновят DNS записите. Това е необходимо, тъй като много доставчици на интернет услуги използват DNS кеширащи инструменти, за да спестят ресурси и в зависимост от доставчика времето за кеширане може да варира.
 3. Проверете дали успешно сте качили файловете
  За да направите това, просто влезте в контролния панел > Хостинг инструменти > раздел Файлов мениджър. Там ще видите / home / www / дървото на директориите на домейните и поддомейните, хоствани във вашия акаунт, където всеки домейн / поддомейн ще има папка със съответното име, тоест ако сте хостнали домейна mydomain.com, ще има папка с име mydomain.com. Трябва да отворите папката на вашия домейн / поддомейн и там да видите файловете, които са били качени успешно, ако не виждате файловете на уебсайта си, тогава качването не е било успешно и трябва да ги качите отново.
 4. Изчистете временните интернет файлове (кеш)
 5. Тествайте дали уебсайта Ви зарежда през прокси
  Един от най-добрите начини да проверите дали вашият уебсайт е достъпен е чрез отварянето му чрез прокси, което ще Ви позволи да видите уебсайта си от отдалечено местоположение. Има много безплатни онлайн прокси сайтове, които можете да използвате, за да видите уебсайта си от друга държава / компютър.
 6. Можете ли да се свържете с нашия сървър през телнет?
  Едно от последните неща, които можете да тествате, е Telnet. Той Ви позволява да видите дали имате директна връзка през даден порт към определен хостнейм. Можете да видите как да използвате Telnet, като прочетете нашата статия Как да използваме Telnet?

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This