Dedicated хостинг

Dedicated хостинга е единствения вид хостинг услуга, която Ви позволява да си наемете изцяло ваш сървър където да си хостнете сайта. Ако използвате dedicated хостинг ресурсите на целия сървър ще са на ваше разположение и няма да бъдат споделени с никой друг както е при споделения хостинг. Dedicated хостинга предлага много повече ресурси и надеждност от споделения хостинг. Поради тази причина, той е много по-скъп. По-евтино решение е VPS хостинга.

Dedicated хостинга е подходящ за големи сайтове с голям трафик, които изискват отлична производителност, висока сигурност и стабилност. Dedicated хостинг също предоставя гъвкавост и пълен контрол на сървъра за да може потребителя да избере операционната система, хардуера, приложенията, скриптовете и настройките, които той иска на сървъра. Хостинг компаниите също предлагат доста различни програми за сигурност. Тъй като dedicated сървъра се използва само от 1 потребител неговата надеждност и сигурност са много по-високи.

Видове Dedicated Хостинг

Хостинг компаниите предлагат два вида dedicated сървъри:

  • „Управляван“
  • „Неуправляван“

При различните доставчици управлявания хостинг може да включва пълно управление на сървъра или частично. Някои хостинг доставчици не предлагат управление на услугата или то трябва да бъде закупено отделно. „Управляемия“ dedicated сървър се препоръчва на неопитни потребители, докато „неуправляемия“ е подходящ само за потребители запознати с администрирането на такива.

Управление на Dedicated Сървър

Въпреки, че dedicated хостинга осигурява пълен достъп до сървъра и Ви позволява да го администрирате изцяло, можете също така да поръчате dedicated хостинг с поддръжка и управление на сървъра като допълнителна опция. Повечето хостинг компании, които предлагат dedicated сървъри позволяват на клиента да избере операционната система и приложенията, които той иска. По този начин сървъра може да бъде конфигуриран напълно за да изпълни изискванията на клиента. За това е важно да проверите какво ниво на персонализиране се предлага. Поради тези причини dedicated хостинг услугите са по подходящи са потребители с повече опит. Dedicated хостинг услугите често включват и лесен за използване контролен панел за улесняване при създаването на сайтове, бази, управление на хостинга или имейл акаунтите и някои от функциите на сървъра. Тези уеб-базирани контролни панели обаче не предоставят пълен контрол на сървъра. Dedicated сървърите са скъпи и трудни за управление. Въпреки това, с по-малка инвестиция, можете да поръчате свой собствен VPS сървър, който предлага почти същата функционалност и независимост, персонализиране на ОС и настройките както и възможност за ъпгрейд на ресурсите.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This