SEO

SEO означава „search engine optimization“. По-просто казано, това е процес на подобряване на вашия сайт, за да се увеличи видимостта му за съответните търсения. Колкото по-добра видимост имат вашите страници в резултатите от търсенето, толкова по-вероятно е да привлечете внимание и да привлечете потенциални и съществуващи клиенти към вашия бизнес.

Начин на работа

Търсачките като Google и Bing използват ботове за обхождане на страници в мрежата, преминават от сайт на сайт, събират информация за тези страници и ги поставят в индекс. След това алгоритмите анализират страници в индекса, като вземат предвид стотици фактори или сигнали за класиране, за да определят страниците за поръчки, които трябва да се появят в резултатите от търсенето за дадена заявка. Факторите за класиране при търсене могат да се считат за прокси за аспекти на потребителското изживяване. Качеството на съдържанието и проучването на ключови думи са ключови фактори за оптимизиране на съдържанието, а обхождането и оптимизацията за мобилни устройства са важни фактори за архитектурата на сайта. Алгоритмите за търсене са проектирани да показват подходящи, авторитетни страници и да осигурят на потребителите ефективно търсене. Оптимизирането на вашия сайт и съдържание с оглед на тези фактори може да помогне на вашите страници да се класират по-високо в резултатите от търсенето.

Защо SEO е важно?

SEO е основна част от дигиталния маркетинг, тъй като хората извършват трилиони търсения всяка година, често с търговско намерение да намерят информация за продукти и услуги. Търсенето често е основният източник на цифров трафик за марки и допълва други маркетингови канали. По-голямата видимост и класирането по-високо в резултатите от търсенето, отколкото вашата конкуренция, може да окаже съществено влияние върху крайния резултат. Резултатите от търсенето се развиват през последните няколко години, за да дадат на потребителите по-директни отговори и информация, която е по-вероятно да задържи потребителите на страницата с резултати, вместо да ги насочва към други уебсайтове.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This