Home » Помощ » Обща информация » MySQL » Какво означава грешката „You have no privileges“ в phpMyAdmin?

Какво означава грешката „You have no privileges“ в phpMyAdmin?

PhpMyAdmin е много гъвкав инструмент за управление на вашите бази. Той не само идва с лесен за използване интерфейс, който е чудесен за нови потребители, но също така поддържа изпълнението на сурови SQL команди, като предоставя на по-напредналите уебмастъри гъвкавостта, от която се нуждаят. Но от време на време може да попаднете на неочаквани грешки, които могат да ви спрат. Една такава грешка е „You have no privileges“. В тази статия ще разгледаме какво означава тази грешка, кога се появява и как да се справим с нея.

Какво означава грешката „You have no privileges“?

Грешката „You have no privileges“ в phpMyAdmin се появява всеки път, когато се опитате да извършите операция, която очаква да имате пълен административен контрол над сървъра на базата. Тъй като използвате среда за споделен хостинг, акаунтът ви в MySQL е ограничен и не всички SQL команди са достъпни.

Всъщност, като потребител на споделен хостинг, имате право да имате един вход за всяка от вашите бази. Входът съвпада точно с името, което сте дали на вашата база. Например, ако имате база, наречена 10000_mydatabase, тогава потребителското име, което трябва да използвате за достъп до тази база, също е 10000_mydatabase.

Тези ограничения се отнасят за нашия безплатен хостинг, платените планове за споделен хостинг, които предлагаме и дори нашите semi-dedicated сървъри. Пълен неограничен достъп е възможен само при използване на VPS.
 

Кои команди са забранени на споделения хостинг?

Има две категории команди, които са забранени: тези, които управляват потребители и тези, които управляват цели бази. По-конкретно, няма да можете да създавате нови потребители или да предоставяте нови привилегии на съществуващи потребители, като използвате команди като CREATE USER, GRANT или REVOKE. По същия начин не можете да правите редакции на базите като цяло. Това включва използването на CREATE DATABASE за създаване на нова база и DROP DATABASE за изтриване на съществуваща база. Всички други команди, като например работа с таблици, полета с данни, изгледи и съхранени процедури, са разрешени.

Как да се справите с тези ограничения?

Ако трябва да създадете нова база или да изтриете съществуваща, трябва да използвате секцията Мениджър на бази. Преименуването на база може да се постигне чрез архивиране на базата, изтриване, създаване на нова база с желаното име и накрая импортиране на първоначално архивираната база. За да научите повече, можете да проверите нашата статия за мениджъра на бази.

За съжаление, управлението на потребителите на бази е по-ограничено поради естеството на споделения хостинг. Както вече посочихме, не е възможно да добавяте / премахвате потребители от вашата база. Също така не е възможно да си предоставите допълнителни разрешения и привилегии. Единственият възможен тип персонализация е преименуването на потребителското име по подразбиране. Това се постига чрез създаване на чисто нова база с ново име, което съответства на желаното потребителско име.
 

Използване на VPS

Ако предпочитате да имате пълен контрол върху вашата хостинг среда и не се налага да се справяте с ограниченията на споделения хостинг, може да обмислите използването на VPS. Виртуалният частен сървър е самостоятелен екземпляр на Linux, където Ви се предоставя пълен root достъп. Можете да изберете всяка отделна програма и пакет, които са инсталирани на машината, и дори да изберете самата операционна система.

Единственият недостатък при използването на виртуален частен сървър е фактът, че се изискват добри работни познания за Linux. По-голямата част от екземплярите на VPS използват дистрибуции на Linux, които нямат графичен потребителски интерфейс, за да максимизират производителността. С други думи, трябва да ви е напълно удобно да управлявате и поддържате вашия VPS чрез SSH.
 

Заключение

Въпреки че акаунтът за споделен хостинг идва с много големи предимства, той по дефиниция е ограничен и тази липса на разширена функционалност може да доведе до препятствия, които обикновено не бихте изпитали. Използването на виртуален частен сървър за вашите нужди ще реши много от тези проблеми. Липсата на фин контрол върху вашето хостинг пространство, включително управление на база, и невъзможността да импортирате SQL архив в phpMyAdmin, защото се опитва да създаде база по време на процеса на възстановяване, ще остане в миналото.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Какво е KVM

Какво трябва да знаете: KVM (Kernel-based Virtual Machine) е софтуер за виртуализация, който е с отворен код и е част от операционната система Linux. Благодарение на KVM, вие може да използвате един компютър, за да подкарате множество на брой виртуални машини. Всяка...

Къде мога да намеря информация за своя входящ и изходящ мейл сървър?

Какво трябва да знаете: Може да намерите информация за своя входящ и изходящ имейл сървър в секцията, наречена Имейл акаунти. От там, просто кликнете върху името на своя домейн, отворете раздела, озаглавен Информация, и разгледайте данните, намиращи се в таблицата,...

Как да създам свой имейл акаунт?

Какво трябва да знаете: Може да създадете свой имейл акаунт чрез секцията, озаглавена Имейл акаунти. Там ще намерите формуляр, с помощта на който можете да добавите нов имейл адрес към своя хостинг акаунт. Имейлите са една от най-ранните форми на електронна...

Как да пренасоча своя HTTP трафик към HTTPS?

Какво трябва да знаете: Ако сте създали своя уебсайт с програма като Adobe Dreamweaver или чрез ръчно писане на код, можете да поставите този специален .htaccess файл в основната директория на сайта си. Благодарение на този файл трафикът ви ще бъде пренасочен от HTTP...

Каква е разликата между трансфер и хостване на домейн?

Какво трябва да знаете: Ако хостнете своя домейн със ZETTAHOST.bg, ние ще се превърнем във вашия нов хостинг доставчик. Това ще ви позволи да захранвате уебсайта си чрез нашите сървъри. От друга страна, ако трансферирате домейна си към ZETTAHOST.bg, ние ще бъдем не...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This