Помощ » Обща информация » Сигурност » Как да закупите WHOIS защита?

Как да закупите WHOIS защита?

Може би един от най-важните аспекти на успешния уебсайт е регистрирането на кратък и запомнящ се домейн. Като собственик на домейн, вашата лична информация за контакт е включена в публичната база WHOIS по подразбиране, което излага на риск вашата поверителност. За щастие има легитимен начин да скриете информацията си от WHOIS записа на вашия домейн и да запазите данните си в безопасност. За повече информация за това как работи защитата на поверителността на домейна, можете да проверите нашата задълбочена статия за това какво представлява WHOIS защитата.

Как мога да проверя дали WHOIS информацията ми е защитена?

Преди да продължите с купуването на WHOIS защита, е добра идея да проверите дали вашата WHOIS информация вече не е защитена благодарение на Общия регламент за защита на данните (GDPR), който влезе в сила през 2018 г. Ако WHOIS информацията на вашия домейн вече е редактиран, тогава в повечето случаи не би трябвало да харчите пари за допълнителна защита.

За да видите WHOIS информация за вашия домейн, можете да използвате официалния инструмент за търсене на WHOIS на ICANN. Просто въведете името на вашия домейн и изчакайте страницата да се зареди с резултатите. Ако вашата лична информация е редактирана, както е показано на екранната снимка по-долу, най-вероятно няма да е необходимо да купувате допълнителна защита. За да научите повече за разликите в защитата, предлагани от GDPR и добавката за защита на поверителността на домейна, можете да проверите нашата статия за WHOIS защита.

Как да закупите WHOIS защита?

Закупуването на WHOIS защита е лесен процес, но той варира в зависимост от това дали вече сте закупили домейна си или не. Ние ще покрием и двата сценария за ваше удобство.

Как да закупя WHOIS защита за вече съществуващ домейн?

За да закупите WHOIS защита следвайте стъпките:

 1. Отворете Домейн мениджъра
 2. Кликнете на домейна, за който искате да закупите защитата
 3. Отворете раздел Защита
 4. От полето Domain Privacy Protection кликнете на бутона Покупка на WHOIS защита
 5. От падащото меню Период изберете броя години, за които искате да закупите WHOIS защитата.
 6. Продължете с плащането на поръчката

Как да закупите WHOIS защита за нов домейн?

За да регистрирате нов домейн и да закупите WHOIS защита за него следвайте стъпките:

 1. Отворете Домейн мениджъра
 2. Изберете опцията Регистриране на домейн
 3. След като е минала проверката дали домейна е регистриран и сте го избрали кликнете на бутона Продължи
 4. На следващата стъпка ще бъдете попитани дали искате WHOIS защита. Сложете отметка на услугата и кликнете продължи
 5. Приключете с поръчката и плащането

Имайте предвид, че WHOIS защитата е услуга която се подновява годишно по същия начин като домейна. По този начин когато закупите домейн и WHOIS защита можете да ги подновявате едновременно.

Как мога допълнително да защитя уебсайта си?

Защитата на вашата WHOIS информация е само един аспект от сигурността на вашето онлайн присъствие. Можете също така да изберете да активирате защитата на директория за части от вашия сайт, които не искате да бъдат публично достъпни. И накрая, но със сигурност не на последно място, може да закупите на SSL сертификат за вашия уебсайт, така че посетителите Ви да могат да се свържат сигурно, без да се притесняват, че личните им данни могат да бъдат компрометирани.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This