Помощ » Обща информация » Сигурност » Какво е защита на директория?

Какво е защита на директория?

Въпреки че целта на повечето уебсайтове е да споделят информация и да се свързват с възможно най-много посетители, има случаи, в които може да пожелаете да ограничите достъпа до вашия сайт до избрана група хора. Може би все още изграждате своя уебсайт и той все още не е готов за гледане от всички или може вашият сайт да съдържа информация, която не трябва да бъде публично достъпна. Независимо от случая, добавянето на защита с парола към вашите страници е полезна функция, с която разполагате.

Какво е защита на директория?

Когато активирате защитата на директория, ще бъдете помолени за потребителско име и парола при всяко посещение на вашия сайт. Ако не можете да предоставите валидни идентификационни данни за вход, ще се покаже страница за грешка и съдържанието на вашия сайт няма да се покаже.

Как работи?

В основата си защитата на директория ограничава достъпа до определена директория във вашето хостинг пространство. Можете да изберете тази директория, както и потребителското име и паролата, които се използват за достъп. Защитата на директория може да се приложи към всяка директория – от подпапка до основната директория на вашия домейн.

Функцията се управлява чрез специален раздел Защита на директория в контролния панел. Ако имате проблеми с настройването, можете да проверите нашата статия за това как да добавите защита с парола на уебсайта.

Защитата на директория покрива ли и поддиректориите?

Да, защитата с парола обхваща всички поддиректории, които се намират в целевата защитена директория. Ако защитите основната папка за вашия домейн, цялото съдържание на вашия сайт ще бъде скрито. Ако посетителят се опита да получи достъп, без да знае правилното потребителско име и парола, той ще бъде представен със следната страница:

Защитата на директории работи ли за FTP?

Не, функцията за защита на директория е предназначена да защитава само от неоторизиран HTTP достъп. С други думи, ефективно е, когато някой се опита да посети вашия сайт в своя браузър. Защитата с парола на уебсайта не може да защити директория, когато я преглеждате в нашия Файлов мениджър, FTP клиент или чрез SSH.

Мога ли да използвам защитата на директория на безплатния план?

Понастоящем защитата на директория е функция, достъпна само в нашите semi-dedicated планове. Ако използвате нашия план за безплатен или споделен хостинг, ще трябва да ъпгрейднете до semi-dedicated план.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This