Home » WordPress » Как се добавя линк в WordPress публикация

Как се добавя линк в WordPress публикация

Добавянето на връзки в съдържанието ви е значимо по ред причини. Някои от тях са удобството за потребителите, SEO, но дори и начинът, по който съдържанието ви се възприема. Връзките в статиите може и никога да не бъдат натиснати, но все пак те подпомагат четенето на текст на дисплей.

За някои хора наличието на твърде много връзки в една статия може да е дразнещо, но наличието им, подпомага читателите да движат из сайта. Последното, от своя страна, им помага да прекарват повече време в блога ви, четейки вашето съдържание.

В WordPress има няколко начина да се добави линк. Можете (и трябва) да ги добавите в менюто на сайта ви, но също така и в sidebar-a, както и директно в текста на статиите ви.

Линковете и бутоните имат т.нар. anchor text. Накратко, този текст в линковете е … ами, текстът. В предишни периоди, собствениците на уебсайтове са използвали за anchor text, неща като „кликни тук“, „на тази страница“ и т.н.

Днес обаче, тъй като използваните думи в anchor текстовете се отразяват на позиционирането в търсещите машини, подходът към anchor текстовете се е изменил значително. Използват се думи, които са семантично свързани не само с текстът, в настоящата статия, но и със заглавието и/или съдържанието на статията/страницата/сайта, към който насочва линка.

За това е много важно да знаете както кога, така и какъв anchor текст да използвате във вашите статии. Тъй като обаче, това е урок по WordPress и по-точно такъв, чиято цел е да обясни как да добавите линк в съдържанието на сайта си, нека отговорим и на този въпрос.

Добавяне на линк в съдържанието в WordPress

В статията ни за форматиране на текст в WordPress, споменахме и как се добавя линк.

Тук обаче ще го опишем стъпка по стъпка, като, разбира се, можете да използвате и предходната статия за референции.

  1. Напишете текста, който искате да използвате за линк
  2. Копирайте URL-а, към който ще реферирате.
  3. Изберете конкретно частта от текста, която искате да използвате за anchor.
  4. Кликнете на иконката (верига) за добавяне на линк.

Или използвайте комбинацията от клавиши Ctrl+K.

  1. Поставете линка, който сте копирали.

  1. Натиснете Enter.

В случай, че горните стъпки са извършени правилно, маркираният текст ще се промени визуално. Ако линка е добавен успешно, маркираният от вас текст, ще придобие светло син цвят, а под него ще се появи подчертавка, която, както знаем, маркира връзка към друга страница или сайт.

Премахване на линк във WordPress

След като вече знаете как да добавите връзка в текста си, трябва да знаете и как да премахвате такива, тъй като и това най-вероятно ще ви се наложи, рано или късно.

Процеса по премахване на линк в WordPress e по-лесен от този за добавянето му.

  1. Маркирайте текста, от който искате да премахнете линка
  2. Натиснете бутона Insert/Edit.
  3. Изтрийте връзката в появилото се поле.
  4. Натиснете бутона Enter(на клавиатурата).

Всъщност, има и по-лесен начин да премахнете линк от маркиран текст. Натиснете Ctrl+Shift+K. Връзката трябва да се е премахнала от текста, а вие ще имате възможността да продължите с дооформянето на статията си.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Как да премахнем блоковия редактор в WordPress

Какво трябва да знаете: Ако не сте доволни от блоковият редактор на WordPress, може да го премахнете и да го замените с класическия редактор като инсталирате безплатното разширение Classic Editor. Има много причини защо някой би предпочел класическият редактор на...

Най-добрите разширения за блоковият редактор на WordPress

Какво трябва да знаете: Съществуват разширения в WordPress, които ви позволяват да добавяте нови блокове към своята библиотека от блокове в Гутенберг. В повечето случаи, тези разширения ще добавят както нови блокове, така и нови блокови шаблони. Някои от най-добрите...

Управление на коментари чрез клавишни комбинации

Какво трябва да знаете: Ако вашият WordPress сайт получва множество на брой коментари от посетители, вие може да се възползвате от функцията да управлявате тези коментари чрез клавишни комбинации. Тази функционалност може да бъде включена от настройките на вашия...

Как да добавим клавишни комбинации към администраторския панел в WordPress

Какво трябва да знаете: WordPress сам по себе си не ви дава възможност да използвате клавишни комбинации за навигация на администраторския панел, но вие може да добавите тази функционалност на разширение. Две разширения, които ние препоръчваме, са Quick Navigation...

Списък на блоковете в WordPress

Какво трябва да знаете: Блоковият редактор на WordPress съдържа впечатляващ брой блокове, които ви позволяват да изградите своя сайт точно както си го представяте. Тези блокове са разделени на няколко групи: текстови, медийно съдържание, дизайн, джаджи, блокове от...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This