Home » WordPress » Как се добавя линк в WordPress публикация

Как се добавя линк в WordPress публикация

Добавянето на връзки в съдържанието ви е значимо по ред причини. Някои от тях са удобството за потребителите, SEO, но дори и начинът, по който съдържанието ви се възприема. Връзките в статиите може и никога да не бъдат натиснати, но все пак те подпомагат четенето на текст на дисплей.

За някои хора наличието на твърде много връзки в една статия може да е дразнещо, но наличието им, подпомага читателите да движат из сайта. Последното, от своя страна, им помага да прекарват повече време в блога ви, четейки вашето съдържание.

В WordPress има няколко начина да се добави линк. Можете (и трябва) да ги добавите в менюто на сайта ви, но също така и в sidebar-a, както и директно в текста на статиите ви.

Линковете и бутоните имат т.нар. anchor text. Накратко, този текст в линковете е … ами, текстът. В предишни периоди, собствениците на уебсайтове са използвали за anchor text, неща като „кликни тук“, „на тази страница“ и т.н.

Днес обаче, тъй като използваните думи в anchor текстовете се отразяват на позиционирането в търсещите машини, подходът към anchor текстовете се е изменил значително. Използват се думи, които са семантично свързани не само с текстът, в настоящата статия, но и със заглавието и/или съдържанието на статията/страницата/сайта, към който насочва линка.

За това е много важно да знаете както кога, така и какъв anchor текст да използвате във вашите статии. Тъй като обаче, това е урок по WordPress и по-точно такъв, чиято цел е да обясни как да добавите линк в съдържанието на сайта си, нека отговорим и на този въпрос.

Добавяне на линк в съдържанието в WordPress

В статията ни за форматиране на текст в WordPress, споменахме и как се добавя линк.

Тук обаче ще го опишем стъпка по стъпка, като, разбира се, можете да използвате и предходната статия за референции.

  1. Напишете текста, който искате да използвате за линк
  2. Копирайте URL-а, към който ще реферирате.
  3. Изберете конкретно частта от текста, която искате да използвате за anchor.
  4. Кликнете на иконката (верига) за добавяне на линк.

Или използвайте комбинацията от клавиши Ctrl+K.

  1. Поставете линка, който сте копирали.

  1. Натиснете Enter.

В случай, че горните стъпки са извършени правилно, маркираният текст ще се промени визуално. Ако линка е добавен успешно, маркираният от вас текст, ще придобие светло син цвят, а под него ще се появи подчертавка, която, както знаем, маркира връзка към друга страница или сайт.

Премахване на линк във WordPress

След като вече знаете как да добавите връзка в текста си, трябва да знаете и как да премахвате такива, тъй като и това най-вероятно ще ви се наложи, рано или късно.

Процеса по премахване на линк в WordPress e по-лесен от този за добавянето му.

  1. Маркирайте текста, от който искате да премахнете линка
  2. Натиснете бутона Insert/Edit.
  3. Изтрийте връзката в появилото се поле.
  4. Натиснете бутона Enter(на клавиатурата).

Всъщност, има и по-лесен начин да премахнете линк от маркиран текст. Натиснете Ctrl+Shift+K. Връзката трябва да се е премахнала от текста, а вие ще имате възможността да продължите с дооформянето на статията си.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Как да поставим изображение по подразбиране към публикациите в WordPress

В нашите WordPress уроци ще откриете статия, която обяснява какво са "картинките за публикация" (Featured Image) и как да ги ползвате. В настоящата статия ще ви покажем как, чрез помощта на разширение (plugin) да зададете такова изображение, което да се показва по...

Добавяне на изображение в Classic Editor на WordPress

В WordPress уроците на ZETTAHOST.bg вече можете да откриете статия за това как се добавят изображения в Гутенберг редактора. В настоящата ще ви покажем и как да го постигнете, ако сте избрали да ползвате класическия редактор (Classic Editor).   Стъпка 1: Изберете...

Как се ползва текстовият редактор в WordPress

Въпреки че WordPress официално премина към използването на Gutenberg редактора, все още много хора предпочитат т.нар класически редактор (Classic Editor). Основните му функции, обсъдихме в друг WordPress урок - Как се форматира текст в WordPress. След като уебсайтът...

Как се добавя Instagram в WordPress

Ако вашият бизнес или личен уебсайт има акаунт в Instagram, свързан с него, би било добра идея да свържете двата канала. Една такава връзка между тях ще предостави на потребителите, на който и да е от двата канала, достъп до другия. Следователно, трафикът, който...

Как се добавят изображения към публикациите в WordPress

Изображенията към публикациите в WordPress, преведени в CMS-a като "картинки за публикация" съществуват с причина. Визуално привлекателните уебсайтове, очаквано, са по-интересни за аудиторията. Често, но не винаги, наличието на изображения към текста предразполага към...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This