Home » WordPress » Основи на WordPress » Как се добавя линк в WordPress публикация

Как се добавя линк в WordPress публикация

Добавянето на връзки в съдържанието ви е значимо по ред причини. Някои от тях са удобството за потребителите, SEO, но дори и начинът, по който съдържанието ви се възприема. Връзките в статиите може и никога да не бъдат натиснати, но все пак те подпомагат четенето на текст на дисплей.

За някои хора наличието на твърде много връзки в една статия може да е дразнещо, но наличието им, подпомага читателите да движат из сайта. Последното, от своя страна, им помага да прекарват повече време в блога ви, четейки вашето съдържание.

В WordPress има няколко начина да се добави линк. Можете (и трябва) да ги добавите в менюто на сайта ви, но също така и в sidebar-a, както и директно в текста на статиите ви.

Линковете и бутоните имат т.нар. anchor text. Накратко, този текст в линковете е … ами, текстът. В предишни периоди, собствениците на уебсайтове са използвали за anchor text, неща като „кликни тук“, „на тази страница“ и т.н.

Днес обаче, тъй като използваните думи в anchor текстовете се отразяват на позиционирането в търсещите машини, подходът към anchor текстовете се е изменил значително. Използват се думи, които са семантично свързани не само с текстът, в настоящата статия, но и със заглавието и/или съдържанието на статията/страницата/сайта, към който насочва линка.

За това е много важно да знаете както кога, така и какъв anchor текст да използвате във вашите статии. Тъй като обаче, това е урок по WordPress и по-точно такъв, чиято цел е да обясни как да добавите линк в съдържанието на сайта си, нека отговорим и на този въпрос.

Добавяне на линк в съдържанието в WordPress

В статията ни за форматиране на текст в WordPress, споменахме и как се добавя линк.

Тук обаче ще го опишем стъпка по стъпка, като, разбира се, можете да използвате и предходната статия за референции.

  1. Напишете текста, който искате да използвате за линк
  2. Копирайте URL-а, към който ще реферирате.
  3. Изберете конкретно частта от текста, която искате да използвате за anchor.
  4. Кликнете на иконката (верига) за добавяне на линк.

Или използвайте комбинацията от клавиши Ctrl+K.

  1. Поставете линка, който сте копирали.

  1. Натиснете Enter.

В случай, че горните стъпки са извършени правилно, маркираният текст ще се промени визуално. Ако линка е добавен успешно, маркираният от вас текст, ще придобие светло син цвят, а под него ще се появи подчертавка, която, както знаем, маркира връзка към друга страница или сайт.

Премахване на линк във WordPress

След като вече знаете как да добавите връзка в текста си, трябва да знаете и как да премахвате такива, тъй като и това най-вероятно ще ви се наложи, рано или късно.

Процеса по премахване на линк в WordPress e по-лесен от този за добавянето му.

  1. Маркирайте текста, от който искате да премахнете линка
  2. Натиснете бутона Insert/Edit.
  3. Изтрийте връзката в появилото се поле.
  4. Натиснете бутона Enter(на клавиатурата).

Всъщност, има и по-лесен начин да премахнете линк от маркиран текст. Натиснете Ctrl+Shift+K. Връзката трябва да се е премахнала от текста, а вие ще имате възможността да продължите с дооформянето на статията си.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Основи на Гутенберг, блоковия редактор на WordPress

Какво трябва да знаете: Новият редактор на постове в WordPress се нарича Гутенберг. Основната разлика между него и предшественика му е, че Гутенберг използва блокове, а не свободен текст. Това означава, че елементи като текст, изображения, видеа и други се съхраняват...

Как се добавя изображение в WordPress публикация

Накратко за добавянето на изображение в WordPress За да добавите изображение в публикацията си, следвайте следните 3 стъпки: Изберете къде точно искате да добавите изображението Кликнете бутона с + в него и изберете Image или Gallery от появилото се меню Нагласете...

Как се изключват коментарите в WordPress

Съществуват множество причини, поради които бихте искали да спрете коментарите на вашия WordPress уебсайт. Може да опитвате да избегнете спамерски коментари или просто естеството на вашето съдържание да няма нужда от коментари. Каквато и да е причината ви да пожелаете...

Как да сменим езика на датите под публикациите

Ако все още не сте нагласили административния панел на своя WordPress да е на български език, е възможно да се окажете в ситуация, в която всичките ви статии и цялото съдържание на сайта ви да е на български, но датите на публикациите ви да е все още на английски. В...

Как да сменя паролата на WordPress акаунта си

Сигурността в интернет е от изключително значение. Именно поради тази причина, ви препоръчваме да използвате пароли, които са трудни за отгатване. В същото време, е важно паролата да е такава, че вие самите да можете лесно да я запомните. Но без значение колко е важен...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This