Home » WordPress » Сигурност » Как да ограничим копирането на съдържанието в WordPress уебсайт

Как да ограничим копирането на съдържанието в WordPress уебсайт

Копирането на съдържание е сериозен проблем в интернет. Разбира се, хората, които го правят обикновено не постигат желаните от тях резултати, тъй като Google е много по-умен, отколкото беше само преди 2-3 години, да не говорим преди 20. В този смисъл, дори някой да избере да изкопира съдържанието на вашия сайт с цел да се позиционира в търсачките, шансът това да е успешно клони към нулев.

Въпреки това, за никого не е приятно да открие труда си, изкопиран в анонимен сайт в интернет, без да поне да е цитиран като източник. Затова в настоящата статия ще ви покажем как да защитите съдържанието си от копиране.

Не само текстовете, но и кодът, който изгражда сайта ви ще бъдат защитени по този начин.

 

NB! Имайте предвид, все пак, че има много и разнообразни инструметни, които биха могли да бъдат използвани, за да се достигне до съдържанието на сайта ви и то да бъде изкопирано. Въпреки това, настоящата статия ще бъде полезна, тъй като обикновено хората, които копират текстове го правят поради неспособност да създадат авторски такива, което предполага, поне до известна степен, че технологичните им познания също са ограничени и навярно не знаят, че такива инструменти съществуват или как да ги използват.

 

Въпреки че освен неприятното усещане, обикновено нищо лошо не може да произлезе от това някой да изкопира ваша статия, то достъпа до файловете на сайта ви е съвсем друго нещо. Поради тази причина, избора на сигурен WordPress хостинг е от първостепенно значение.

Как да защитим съдържанието на WordPress сайта си от копиране

Както обикновено в WordPress, за да постигнем нещо, бихме могли да изберем няколко подхода. Има два основни начина да защитите съдържанието си – да се доверите на програмистките си умения или просто да добавите подходящото разширение (да инсталирате plugin)
За целта, може би най-подходящия избор е WP Content Copy Protection & No Right Click. Когато потърсите plugin-а в търсачката за инсталиране, трябва да видите нещо такова:

 

Използвайки това разширение, ще сте сигурни, че никой, освен администраторите на сайта, няма да може да изпозлва десния бутон на мишката (който вика менюто за копиране) никъде по вашия сайт, но освен това няма кода на страницата също ще е защитен. Дори hotkey комбинациите, като Ctrl+U(в Chrome), чрез която се отваря кода на страницата, както и викането на менюто за разработчици, чрез натискане на F12 (отново в Chrome) също няма да работят.

Като бонус, този plugin възпира потребителите на сайта дори да маркират конкретно съдържание. Това разбира се, би могло да създаде и затруднения. Като например това, че хората, които искат да ви цитират също няма да могат да го направят.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Как да оптимизираме своето съдържание за търсачки като Google

Какво трябва да знаете: Търсачки като Google, Bing, DuckDuckGo, Yandex, Ecosia и други позиционират вашият сайт в резултаите от търсения спрямо неговото съдържание. Ако желаете да подобрите своето позициониране, то вие трябва да направите съдържанието си...

Каква е разликата между блоковия и класическия редактор

Какво трябва да знаете: Основната разлика между блоковия редактор в WordPress и класическия вариант е начинът, по който съдържанието на вашите страници и публикации е структурирано. С блоковия редактор, всеки вид съдържание се съдържа в отделен блок, който е...

Как да премахнем блоковия редактор в WordPress

Какво трябва да знаете: Ако не сте доволни от блоковият редактор на WordPress, може да го премахнете и да го замените с класическия редактор като инсталирате безплатното разширение Classic Editor. Има много причини защо някой би предпочел класическият редактор на...

Най-добрите разширения за блоковият редактор на WordPress

Какво трябва да знаете: Съществуват разширения в WordPress, които ви позволяват да добавяте нови блокове към своята библиотека от блокове в Гутенберг. В повечето случаи, тези разширения ще добавят както нови блокове, така и нови блокови шаблони. Някои от най-добрите...

Управление на коментари чрез клавишни комбинации

Какво трябва да знаете: Ако вашият WordPress сайт получва множество на брой коментари от посетители, вие може да се възползвате от функцията да управлявате тези коментари чрез клавишни комбинации. Тази функционалност може да бъде включена от настройките на вашия...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This