Home » WordPress » Как да ограничим копирането на съдържанието в WordPress уебсайт

Как да ограничим копирането на съдържанието в WordPress уебсайт

Копирането на съдържание е сериозен проблем в интернет. Разбира се, хората, които го правят обикновено не постигат желаните от тях резултати, тъй като Google е много по-умен, отколкото беше само преди 2-3 години, да не говорим преди 20. В този смисъл, дори някой да избере да изкопира съдържанието на вашия сайт с цел да се позиционира в търсачките, шансът това да е успешно клони към нулев.

Въпреки това, за никого не е приятно да открие труда си, изкопиран в анонимен сайт в интернет, без да поне да е цитиран като източник. Затова в настоящата статия ще ви покажем как да защитите съдържанието си от копиране.

Не само текстовете, но и кодът, който изгражда сайта ви ще бъдат защитени по този начин.

 

NB! Имайте предвид, все пак, че има много и разнообразни инструметни, които биха могли да бъдат използвани, за да се достигне до съдържанието на сайта ви и то да бъде изкопирано. Въпреки това, настоящата статия ще бъде полезна, тъй като обикновено хората, които копират текстове го правят поради неспособност да създадат авторски такива, което предполага, поне до известна степен, че технологичните им познания също са ограничени и навярно не знаят, че такива инструменти съществуват или как да ги използват.

 

Въпреки че освен неприятното усещане, обикновено нищо лошо не може да произлезе от това някой да изкопира ваша статия, то достъпа до файловете на сайта ви е съвсем друго нещо. Поради тази причина, избора на сигурен WordPress хостинг е от първостепенно значение.

Как да защитим съдържанието на WordPress сайта си от копиране

Както обикновено в WordPress, за да постигнем нещо, бихме могли да изберем няколко подхода. Има два основни начина да защитите съдържанието си – да се доверите на програмистките си умения или просто да добавите подходящото разширение (да инсталирате plugin)
За целта, може би най-подходящия избор е WP Content Copy Protection & No Right Click. Когато потърсите plugin-а в търсачката за инсталиране, трябва да видите нещо такова:

 

Използвайки това разширение, ще сте сигурни, че никой, освен администраторите на сайта, няма да може да изпозлва десния бутон на мишката (който вика менюто за копиране) никъде по вашия сайт, но освен това няма кода на страницата също ще е защитен. Дори hotkey комбинациите, като Ctrl+U(в Chrome), чрез която се отваря кода на страницата, както и викането на менюто за разработчици, чрез натискане на F12 (отново в Chrome) също няма да работят.

Като бонус, този plugin възпира потребителите на сайта дори да маркират конкретно съдържание. Това разбира се, би могло да създаде и затруднения. Като например това, че хората, които искат да ви цитират също няма да могат да го направят.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Управление на коментари чрез клавишни комбинации

Какво трябва да знаете: Ако вашият WordPress сайт получва множество на брой коментари от посетители, вие може да се възползвате от функцията да управлявате тези коментари чрез клавишни комбинации. Тази функционалност може да бъде включена от настройките на вашия...

Как да добавим клавишни комбинации към администраторския панел в WordPress

Какво трябва да знаете: WordPress сам по себе си не ви дава възможност да използвате клавишни комбинации за навигация на администраторския панел, но вие може да добавите тази функционалност на разширение. Две разширения, които ние препоръчваме, са Quick Navigation...

Списък на блоковете в WordPress

Какво трябва да знаете: Блоковият редактор на WordPress съдържа впечатляващ брой блокове, които ви позволяват да изградите своя сайт точно както си го представяте. Тези блокове са разделени на няколко групи: текстови, медийно съдържание, дизайн, джаджи, блокове от...

Какво представляват блоковете в WordPress

Какво трябва да знаете: Блоковият редактор на WordPress използва блокове за съхранението на вашето съдържание. Всеки блок може да се мести и пренарежда. Също така е възможно блоковете да бъдат редактирани, добавяни и премахвани по всяко време. Когато даден блок бъде...

Какво е новото в WordPress 5.9 Joséphine

Какво трябва да знаете: WordPress версия 5.9 с кодово име "Joséphine" бе пусната на пазара на 25.01.2022г. Версията включва в себе си множество подобрения. По-важните от тях са: Тема Twenty Twenty‑Two Лична палитра Нов навигационен блок Подобрен изглед в списък...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This