Помощ » Контролен панел » Управление на домейни » Как да хостнете домейн, който притежавате?

Как да хостнете домейн, който притежавате?

В тази статия ще Ви покажем как да хостнете домейн във вашия хостинг акаунт. Ако вече притежавате домейн следвайте следните стъпки за да го добавите във вашия акаунт:

Стъпка #1: Добавяне на домейна

  • Влезте в хостинг контрол панела
  • Отворете Домейн Мениджъра и изберете опцията Хостване на Домейн
  • Въведете името на домейна Ви и кликнете на бутона Хостване на Домейн

Стъпка#2: Смяна на Нейм Сървърите на Домейна

Следващата и последна стъпка за да може домейна Ви да работи е да промените NS записите на домейна. След като направите тези промени домейна Ви бъде насочен към нашите сървъри.

Как да смените DNS записите на домейна?

DNS записите могат да бъдат променени през DNS Мениджъра от Контролния Панел на вашия домейн регистрар или като се свържете с тях (компанията където сте регистрирали домейна).

Какви NS записи да ползвате?

Използвайте следните Нейм Сървъри, за да насочите домейна си към Вашият хостинг акаунт:
ns1.zettahost.bg
ns2.zettahost.bg

Мога ли да насоча домейна си чрез A запис?

Ако искате да насочите домейна си към нас без да променяте NS записите, можете да направите това като промените само A записа (IP адреса на сървъра). Можете да намерите IP адреса на вашия сървър в раздела Информация на Домейн Мениджъра.

Къде да намеря информация за моя уеб сървър?

За да намерите информацията за вашия уеб сървър се логнете в хостинг акаунта Ви и отворете Домейн Мениджъра.След това отворете Настройките за вашия домейн и отворете раздел Информация.

В раздела Информация ще можете да видите текущите NS и A записи на вашия домейн както и NS и A записите, които да използвате за да насочите домейна към вашия акаунт.

Колко време отнема?

Всякакви промени по DNS записите на домейна изискват известно време за актуализиране. Обикновено промяната на DNS записите отнема от 4 до 48 часа, а в някои случаи дори до 78 часа.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This