Помощ » Контролен панел » Управление на домейни » Как да регистрирате домейн?

Как да регистрирате домейн?

В тази статия ще Ви покажем как да регистрирате домейн при нас. Регистрирането на домейн отнема само няколко стъпки:

 1. Избиране на име за уебсайта
 2. Създаване на хостинг акаунт
 3. Регистриране на домейна

 

Избиране на име за уебсайт

Когато избирате домейн / URL за вашия уеб сайт, името е най-важното съображение. Това е вашият URL адрес, който посетителите Ви ще видят първо, когато посетят вашата уеб страница. Така че, уверете се, че сте избрали името си разумно!

Как да проверите дали домейна е свободен за регистрация?

За ваше улеснение създадохме инструмент за проверка на домейни, който Ви позволява да проверите наличността на желания от вас домейн.

Нашият инструмент за проверка на домейни е достъпен тук и е достъпен чрез всяко устройство с уеб браузър.

За да видите дали вашият домейн е достъпен за регистрация, въведете вашето име в полето и натиснете Търсене.

Ако избраното име вече е взето, ще видите съобщение, указващо, че то може да бъде прехвърлено. В тази ситуация трябва да изберете различен домейн. Ако не е, моля, преминете към следващата стъпка.

Създаване на акаунт

Наличието на акаунт е съществена част от всяко уеб приложение / проект. Вашият сървър е мястото, където можете да изградите и проектирате вашата страница, да съхранявате вашите файлове и имейл съобщения и т.н.

Ако все още нямате място за вашия уебсайт и го търсите, можете да прегледате нашите уеб хостинг планове и да изберете един, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Регистриране на домейн

Можете да регистрирате домейн по два начина:

 • При покупка на хостинг план
  Когато поръчвате споделен хостинг план, ще Ви бъде предоставена възможността да добавите и домейн към вашия хостинг пакет.

  Въведете избрания от вас домейн и кликнете върху бутона Търси. Завършете процеса на регистрация.
 • През нашия контролен панел
  Вторият вариант е да получите име на домейн директно от контролния панел.За да регистрирате име, влезте в хостинг контролния панел на вашия акаунт и посетете страницата Домейн Мениджър.
  Въведете името на вашия домейн в полето Регистриране на нов домейн и изберете разширение на домейн (като .com, .org, .co.uk) от падащото меню. Натиснете Проверка на домейн и финализирайте процеса на регистрация.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This