Помощ » Обща информация » PHP » Как да поправя контакт формата

Как да поправя контакт формата

Понастоящем повечето уебсайтове включват разширена функционалност, като например изпращане на съобщение за потвърждение, когато посетителят се регистрира на сайта, изпращане на имейли към линк за възстановяване на паролата в случай на загубена парола и предоставяне на хората на начин да влязат в контакт със собственика на сайта чрез контакт формата . Всички тези функции имат едно общо нещо – те използват пощенски сървър за изпращане на имейл съобщения. Но понякога нещата могат да се объркат и вашият скрипт да не може да изпрати никакви съобщения. В тази статия ще разгледаме някои от най-честите причини, поради които скриптът за изпращане на имейли може да не работи. Ще се съсредоточим основно върху това как да поправим счупена контакт форма, но повечето от тези предложения могат да се използват и за поправяне на стандартни скриптове за изпращане на имейли.

Проверете дали сте създали имейл акаунт във вашия хостинг акаунт

Първата ни препоръка е да се уверим, че в секцията за имейл акаунти на контролния панел има поне един имейл акаунт. Изисква се имейл акаунт, който се използва за удостоверяване с пощенския сървър всеки път, когато се опитвате да изпратите съобщение.

За да създадете имейл акаунт, трябва да имате активен план за уеб хостинг. Добрата новина е, че създаването на пощенски акаунт се поддържа както от нашия безплатен уеб хостинг, така и от платените планове за споделен хостинг. В допълнение към активен хостинг план се изисква и напълно квалифицирано име на домейн. Можете да закупите домейн или да използвате раздела Домейн мениджър в контролния панел, за да регистрирате безплатен .bg.cm домейн.

След като сте изпълнили двата критерия, изброени по-горе, можете да създадете имейл акаунт направо от раздела Имейл акаунти. Ако имате проблеми със създаването на имейл акаунт, можете да се обърнете към нашето ръководство за това как да създадете имейл адрес за вашия уебсайт.

Проверете дали сте задали имейл акаунта като имейл по подразбиране за скриптове

Освен че имате поне един имейл акаунт във вашето хостинг пространство, трябва да се уверите, че един от имейл акаунтите Ви е определен като имейл по подразбиране за изпращане на съобщения чрез скриптове. Можете лесно да разберете дали тази опция е активирана или не, като се насочите към раздела Имейл акаунти на Контролния панел и проверите дали някой от имейл акаунтите има таг „имейл за скриптове“, свързан с него, както е показано на снимката по-долу:

В случай, че няма имейл зададен като подразбиране за скриптове или искате да смените имейла по подразбиране следвайте тези стъпки:

 1. Отворете Имейл мениджъра
 2. Кликнете на имейл акаунта, който искате да зададете като имейл по подразбиране за скриптове
 3. Отворете раздела информация, скролнете по-надолу и от опцията Имейл по подразбиране за скриптове и кликнете на бутона Задаване

 

Проверете дали сте стигнали лимита за изпращане на имейли

Ако вашата контакт форма е функционирала без проблеми в миналото и след това внезапно е спрял да работи, възможно е да сте достигнали ограниченията за изпращане на имейли. В зависимост от хостинг плана, който използвате, за вас ще се прилага различен лимит за изпращане на имейли:

 • Ако използвате нашата безплатна хостинг услуга, имате право да изпращате до 31 съобщения всеки месец. За да увеличите месечния си лимит за изпращане, трябва да ъпгрейднете до един от нашите платени планове където можете да изпращате до 1000 съобщения на ден.
 • Ако вече използвате платен план, може би достигате лимита от 1000 съобщения на ден. За да увеличите допълнително този лимит, можете да ъпгрейднете до semi-dedicate уеб хостинг. Използвайки semi-dedicate план, имате право да изпращате до 2000 съобщения на ден.
 • Ако вече използвате semi-dedicated план и все още достигате ограниченията за изпращане на имейли, можете да ъпгрейднете до виртуален частен сървър. Когато използвате VPS за изпращане на имейл съобщения, няма да бъдат налагани ограничения за изпращане. Вместо това единственото ви съображение би било да получите VPS, който е достатъчно мощен, за да се справи с обема съобщения, които изпращате през него.

 

Проверете дали mail() функцията използва правилните хедъри

Друго, което можете да опитате, е да вмъкнете следния PHP код в края на вашата неработеща форма за контакт:

$myemail = ‘your-email@your-domain.com’;
$name = ‘visitor-name’;
$email = ‘visitor-email@some-domain.com’;
$subject = ’email-subject’;
$message = ’email-message’;

$headers = ‘From: Contact Form <$myemail>\r\n’;
$headers .= ‘Reply-To: $name <$email>\r\n’;

mail($myemail, $subject, $message ,$headers);

За да работи горният код, трябва да направите следните корекции:

 • Уверете се, че сте заменили your-email@your-domain.com на първия ред от PHP кода с имейл адреса, който сте създали в хостинг акаунта си. Ако все още не сте създали имейл адрес в раздела Имейл акаунти в контролния панел, можете да следвате нашето ръководство за това как да създадете имейл акаунт
 • На втория ред заменете visitor-name с името на посетителя. Ако във формуляра Ви за контакт не се събира името на посетителя, вместо това можете да напишете каквото искате, като например Контакт форма
 • На третия ред заменете visitor-email@some-domain.com с имейл адреса, който посетителят на вашия сайт е предоставил
 • На четвъртия ред заменете email-subject с предпочитаната от вас тема за имейла. Това може да бъде нещо като Съобщените от $ name
 • На петия ред можете да персонализирате тялото на имейла, който ще Ви бъде изпратен, като замените текста email-message. Вероятно ще искате да включите съобщението, изпратено чрез контакт формата

 

Свържете се с имейл доставчика Ви

Вашата контакт форма може да използва нашите собствени имейл услуга или имейл услугите на друг доставчик по ваш избор. Ако използвате имейл услугите на друг доставчик за формата си за контакт, препоръчително е да се свържете с тях и да се уверите, че техните пощенски сървъри работят и могат да изпращат имейл съобщения. Трябва също да потвърдите, че използвате правилните настройки, за да се свържете с външния пощенски сървър.

Свържете се с вашия уеб разработчик за повече помощ

Ако неработещата Ви форма за контакти е част от уеб приложение, което сте закупили от разработчик на трета страна, може да е добра идея да се свържете директно с разработчика относно този проблем. В повечето случаи създателите на софтуера на уебсайта ще могат да ви помогнат при изготвянето и изпълнението на вашата контакт форма.

Създайте контакт формата наново

Ако нашите предложения до този момент не са били успешни, може да опитате да създадете контакт формата наново. Имаме две отлични статии по темата. Можете да погледнете нашата статия за това как да създадете контакт форма с помощта на функцията PHP Mail () или можете да проверите нашата статия за това как да създадете контакт форма с помощта на PHPMailer. И двете статии ще Ви предоставят основна, но напълно работеща, контакт форма.

Свържете се с нашия екип от техническа поддръжка

Последния ни съвет е да се свържете с нашия екип от техническа поддръжка за повече помощ. Можете да направите това като отворите Запитване през контролния панел. Те ще се опитат да Ви помогнат да решите проблема възможно най-бързо. Имайте предвид, че ако контакт формата Ви е по-сложна, изработена от трета страна е най-добре да се свържете с главните разработчици на самата форма.

Заключение

Предоставянето на лесен начин на посетителите Ви да се свържат може да Ви бъде от полза, независимо от типа уебсайт, който имате. Независимо дали става въпрос за онлайн магазин, сайт с портфолио или дори просто сайт, посветен на любимото Ви хоби, контакт формата ще Ви позволи да се свържете с аудиторията си и дори може да доведе до нови възможности. Като такива, ние от сърце препоръчваме да следвате горепосочените предложения, за да поправите неработещата си контакт форма.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This