VPS мениджър

В тази статия ще прегледаме раздела VPS мениджър в нашия хостинг контролен панел.
 

Как да влезете в страницата VPS мениджър?

За да влезете във VPS мениджъра следвайте стъпките:

 1. Отворете контролния панел
 2. От менюто Облачни сървъри кликнете на VPS мениджър

 

Какви опции има VPS мениджъра?

Следните функции са достъпни за всеки клиент с активен VPS:

 • Информация
  Разделът Информация Ви позволява да проверите състоянието на вашия VPS, както и да видите конфигурацията и датата на валидност на вашия специализиран сървър.
 • Дялове
  Можете да използвате раздела Дялове, за да създадете нов дял на сървър или да прикачите (монтирате) съществуващ дял към вашия VPS.
 • Захранване
  Разделът за захранване ви дава възможност да:

  • рестартирате VPS
  • изпратите ping тест до сървъра
  • използвате Auto power on watchdog


  За да рестартирате / изключите , изберете от наличните опции за управление на захранването и натиснете Reboot.

  Функцията Power WatchDog настройва вашия VPS да се рестартира автоматично, в случай че сървъра спре да работи.

  Бутонът Enable Ping тества дали определен сървър или IP адрес е достъпен глобално.

 • Моментална снимка
  „Моменталните снимки“ позволяват да запазите текущото състояние на вашия VPS и да го извлечете на по-късен етап. Те са полезни за архивиране на данни; особено когато системата се срине и трябва да се върне в предишно работно състояние.
  За да създадете „моментална снимка“ на вашия сървър, въведете име и натиснете Create Snapshot.
 • Уеб конзола
  Уеб конзолата е уеб-базирано приложение, което Ви позволява да се свържете със сървъра защитено и да изпълнявате SSH команди директно в уеб браузър, без да е необходима клиентска програма или SSH терминал.
  За да стартирате Уеб конзолата във вашия браузър, щракнете върху бутона Open Console in New Tab.
 • Сейф за парола
  Сейф за парола е мениджър на пароли, който съхранява вашата парола за VPS в безопасно хранилище.
 • Подобряване
  Подобряването предлага бърз начин за ъпгрейдване на вашия съществуващ VPS пакет.

  За да ъпгрейднете вашата виртуална частна машина, изберете от наличните VPS пакети и след това щракнете върху Resize VPS Instance.
 • Статистики
  Статистики е онлайн решение, което Ви помага да наблюдавате ежедневното и месечното използване на процесора, мрежата и дисковия вход / изход.
 • Мрежа
  Ако трябва да знаете IP адреса на вашия VPS, гейтуея по подразбиране или основния и вторичния DNS сървър, раздела Мрежа е правилното място.
  Той Ви дава бърз преглед на мрежовите настройки, както и възможността да закупите допълнителни IP адреси за вашия сървър.

 

Какво е Webmin?

Webmin е уеб-базиран интерфейс за системно администриране на Unix. Използвайки всеки модерен уеб браузър, можете да настроите потребителски акаунти, Apache, DNS, споделяне на файлове и много други.

Webmin премахва необходимостта от ръчно редактиране на конфигурационни файлове на Unix като / etc / password и Ви позволява да управлявате системата от конзолата или дистанционно. Вижте страницата със стандартни модули за списък на всички функции, вградени в Webmin.
 

Как мога да вляза в Webmin?

Webmin се предлага предварително инсталиран на всички VPS планове с Debian OS и може да бъде достъпен от всеки потребител на машината с root достъп. Той е конфигуриран да работи на IP адреса на вашия сървър на порт 10000. Така че, ако вашият присвоен понастоящем IP адрес е 255.255.255.255, ще можете да се свържете с Webmin, като посетите 255.255.255.255:10000 в браузър.
 

Има ли FAQ или документация за Webmin?

Можете да намерите официалните FAQ за Webmin на адрес http://www.webmin.com/faq.html. Допълнителна информация относно Webmin е достъпна на адрес http://www.webmin.com/docs.html.
 

Налични ли са автоматични бекъпи на моя виртуален сървър?

Ваша отговорност е да осигурите адекватни резервни копия на вашите данни и конфигурация на системата. Препоръчително е да съхранявате резервни копия на най-важните си данни в собствените си устройства.

В случай, че се нуждаете от допълнително пространство за съхранение, моля, прегледайте нашата статия за Ъпгрейд на VPS.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Какво е KVM

Какво трябва да знаете: KVM (Kernel-based Virtual Machine) е софтуер за виртуализация, който е с отворен код и е част от операционната система Linux. Благодарение на KVM, вие може да използвате един компютър, за да подкарате множество на брой виртуални машини. Всяка...

Къде мога да намеря информация за своя входящ и изходящ мейл сървър?

Какво трябва да знаете: Може да намерите информация за своя входящ и изходящ имейл сървър в секцията, наречена Имейл акаунти. От там, просто кликнете върху името на своя домейн, отворете раздела, озаглавен Информация, и разгледайте данните, намиращи се в таблицата,...

Как да създам свой имейл акаунт?

Какво трябва да знаете: Може да създадете свой имейл акаунт чрез секцията, озаглавена Имейл акаунти. Там ще намерите формуляр, с помощта на който можете да добавите нов имейл адрес към своя хостинг акаунт. Имейлите са една от най-ранните форми на електронна...

Как да пренасоча своя HTTP трафик към HTTPS?

Какво трябва да знаете: Ако сте създали своя уебсайт с програма като Adobe Dreamweaver или чрез ръчно писане на код, можете да поставите този специален .htaccess файл в основната директория на сайта си. Благодарение на този файл трафикът ви ще бъде пренасочен от HTTP...

Каква е разликата между трансфер и хостване на домейн?

Какво трябва да знаете: Ако хостнете своя домейн със ZETTAHOST.bg, ние ще се превърнем във вашия нов хостинг доставчик. Това ще ви позволи да захранвате уебсайта си чрез нашите сървъри. От друга страна, ако трансферирате домейна си към ZETTAHOST.bg, ние ще бъдем не...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This