Home » WordPress » Администрация » Как се актуализира plugin в WordPress

Как се актуализира plugin в WordPress

WordPress е вечно променяща се и растяща система. Повечето, ако не и всички, хора, които използват CMS-а, използват и някакви разширения за да получат конкретна функционалност в своя WordPress сайт.

Актуализирането е необходимо не само за да поддържате сайта си в крак с най-новите тенденции на уеб, но и заради сигурността му. Всяка нова версия на WordPress, тема или plugin, ще има оправени бъгове, открити в предишните версии. Освен това, всяка нова редакция на софтуерите, ще запълни открити проблеми в сигурността.

Поради тази причина е важно, след като сте инсталирали plugin-и и тема, редовно да обръщате внимание на това дали има нови актуализации.

Свързано съдържание: Как се актуализира тема в WordPress

 

Как да разберете, че даден plugin има нова версия?

Както споменахме, трябва да следите за новите версии на инсталираните теми, plugin-и и на самия WordPress. Разбира се, ако имате много инсталирани елементи, това може да се окаже сложна задача. Точно поради тази причина, WordPress ще ви информира за новите версии на инсталираните разширения, теми, както и разбира се на самия CMS.

За да проверите дали някой от plugin-ите ви се нужда от актуализация, трябва да влезнете в таблото на WordPress и да погледнете в горния ляв ъгъл.

Когато имате разширение, което се нуждае от актуализация, очаквайте да видите нещо такова:

Горната стрелка показва, че в показаното изображение, има два елемента, които имат нужда от актуализация. Тук ще видите общия брой на готови за актуализация елементи от вашия WordPress – теми, разширения и самият CMS.

Долната стрелка показва, че в случая има две разширения, които имат нужда от актуализация.

 

Как се актуализира Plugin в WordPress

За да актуализирате разширенията на вашия WordPress, бихте могли да кликнете или бутона Updates или да отидете на страницата с plugin-ите. В зависимост от това кое от двете изберете, ще се окажете на различна страница. Ако изберете Plugins, ще видите познатата страница със списък от всички инсталирани на вашия WordPress разширения.

От тук, можете или да кликнете линковете update now, един по един, под всяко от разширенията.

Също така, бихте могли да изберете разширенията, които ще актуализирате, като кликнете в квадратчетата до тях или просто маркирайте всички, натискайки квадрата най-отгоре.

След това, натиснете падащато меню, намиращо се отгоре и изберете опцията Update.

Натиснете Apply.

Изчакайте минутка. Всичките ви plugin-и, трябва да са актуализирани.

Бихте могли да извършите актуализция на WordPress, темите и plugin-ите ви, от страницата WordPress Updates, където можете да очаквате да видите нещо подобно на:

Маркирайте plugin-ите, които искате да актуализирате и кликнете бутона Update Plugins. Това е. Разширенията на вашия сайт са с най-новата си версия.

 

Прочетете също:

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Основи на Гутенберг, блоковия редактор на WordPress

Какво трябва да знаете: Новият редактор на постове в WordPress се нарича Гутенберг. Основната разлика между него и предшественика му е, че Гутенберг използва блокове, а не свободен текст. Това означава, че елементи като текст, изображения, видеа и други се съхраняват...

Как се добавя изображение в WordPress публикация

Накратко за добавянето на изображение в WordPress За да добавите изображение в публикацията си, следвайте следните 3 стъпки: Изберете къде точно искате да добавите изображението Кликнете бутона с + в него и изберете Image или Gallery от появилото се меню Нагласете...

Как се изключват коментарите в WordPress

Съществуват множество причини, поради които бихте искали да спрете коментарите на вашия WordPress уебсайт. Може да опитвате да избегнете спамерски коментари или просто естеството на вашето съдържание да няма нужда от коментари. Каквато и да е причината ви да пожелаете...

Как да сменим езика на датите под публикациите

Ако все още не сте нагласили административния панел на своя WordPress да е на български език, е възможно да се окажете в ситуация, в която всичките ви статии и цялото съдържание на сайта ви да е на български, но датите на публикациите ви да е все още на английски. В...

Как да сменя паролата на WordPress акаунта си

Сигурността в интернет е от изключително значение. Именно поради тази причина, ви препоръчваме да използвате пароли, които са трудни за отгатване. В същото време, е важно паролата да е такава, че вие самите да можете лесно да я запомните. Но без значение колко е важен...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This