WordPress » Основи на WordPress » Как се влиза в административния панел на WordPress

Как се влиза в административния панел на WordPress

Ако имате намерение да си направите сайт с WordPress, веднага след като сте го инсталирали на избрания от вас домейн, вероятно ще искате да влезнете в административния панел на CMS-а и да започнете да изграждате сайта си.

Въреки че повечето автоматизирани инсталатор, включително и нашият Zacky Installer, ще ви покажат как да влезнете в администартивния панел, още щом инсталацията завърши, възможно е да не обърнете внимание. Особено, ако бързате да започнете своето уеб приключение. Ако това е ситуацията, в която сте и вие, ето как да надвиете объркването и стреса, които биха могли да се появят в описаната ситуация:

Следното е информацията, която ще ви е нужна, за да влезнете в административния панел на WordPress:

  • URL-а, на който е направена WordPress инсталацията – Когато инсталирите WordPress на избрания от вас домейн, ще бъдете попитани, в която директория искате да бъде направена инсталацията. Ако изберте root диркеторията, като оставите полето празно, URL- който ще ви е необходим, за да достъпите административния панел ще изглежда по подобен начин – yourdomainname.com/wp-admin. В противен случай, би могло да бъде – yourdomainname.com/directoryname/wp-admin. Където и да сте инсталирали WordPress-а си, просто добавете  /wp-admin накрая.
  • WordPress Потребителско име (Username) – Това ще бъде потребителското име, което сте избрали, по време на инсталацията.
  • Парола – Паролата, очаквано, ще бъде тази, която сте избрали по време на инсталацията на CMS-а.

Две стъпки, които ще ви отведат до административния панел на WordPress

Стъпка 1: Въведете името на домейна си и добавете /wp-admin на края.

NB! Както споменахме по-горе, ако инсталацията е направена в различна от root директорията, ще трябва да добавите и избраната от вас директория между името на домейна и /wp-admin

Стъпка 2: Сега, за да достъпите администраторския панел, ще трябва да въведете потребителското име (username) и парола (password), които сте избрали по време на инсталацията.

Сега, след като сте влезнали в административния панел, вече можете да предприемете своите първи стъпки в WordPress.

WordPress Хостинг 

ZETTAHOST.bg предлага хостинг планове, които са напълно оптимизирани за WordPress. 

Стартирайте своя сайт още днес! 

WordPress Хостинг 

ZETTAHOST.bg предлага хостинг планове, които са напълно оптимизирани за WordPress. 

Стартирайте своя сайт още днес! 

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This