Home » WordPress » Администрация » Как се изтрива акаунт в WordPress

Как се изтрива акаунт в WordPress

Изтриването на акаунт в WordPress е знание, което може и никога да не ви потрябва, особено ако се грижите за сайта си сам.

Все пак има ред причини, поради които бихте искали да знаете как да изтривате потребителски акаунти в WordPress. Следвайки нашите WordPress уроци, може да сте решили да проверите какви са лимитациите на различните потребителски роли в CMS-a, създавайки акаунти, които след проверката вече не са ви нужни.

От друга страна, напълно възможно е да имате бизнес, който се е разраснал достатъчно, за да назначите хора. В такава ситуация, обаче, както знаете, по една или друга причина, рано или късно хората си тръгват.  А след като някой е напуснал, неговият акаунт вече няма да е нужен. Колкото и грубо да звучи, най-добре е да изтриете акаунта на хора, които не работят вече при вас. Най-малкото заради сигурността на вашия WordPress уебсайт.

 

Как се изтрива акаунт в WordPress

За да изтриете акаунт, първото нещо, което трябва да направите е да влезнете в административния панел, което вече сме обсъждали.

След като сте влезнали в таблото на вашия сайт, трябва да се насочите към опцията Потребители (Users).

Когато посочите опцията със стрелката на мишката, ще се отвори подменю. В него ще видите три опции, а именно: Всички потребители (All Users)Добави нов (Add New), и Вашият профил (Your Profile).

Както бихте могли да предположите, за да изтриете акаунт, трябва да изберете първата опция – Всички потребители (All Users).

NB! Същият ефект, като натискането на All Users, бихте постигнали дори да не изчакате да се зареди подменюто, а просто натиснете Users. Без значение кой от двата подхода предпочетете, ще се озовете на страница, на която ще видите всички регистрирани потребители на сайта ви.

В заредилата се страница ще можете да редактирате, преглеждате и изтривате профилите на регистрираните потребители.

Страницата, в която ще извършите избраното от вас действие за избрания от вас потребител изглежда ето така:

Сега, за да изтриете акаунта, който искате, ще трябва или да го посочите с мишката, което ще ви покажа опциите, които вече изброихме – Редкация (Edit), Преглед (View) и Изтриване(Delete)

За целите на урока, ще използваме опцията Delete.

Ето как изглеждат „скритите“ опции, когато сте ги посочили с мишката и по този начин сте ги „разкрили“:

Натиснете Delete.

Ще се зареди екран за потвръждение.

Натиснете бутона Confirm Deletion.

Вече знаете как да изтриете акаунт в WordPress.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Общ преглед на преизползваемите блокове в WordPress

Какво трябва да знаете: Една от наличните опции в Гутенберг е възможността за създаване на преизползваеми блокове, благодарение на които може да вмъквате повтарящо се съдържание с лекота. Всеки блок и шаблон може да бъде маркиран като преизползваем. Ще намерите...

Какво е WordPress Permalink

Структурата на така наречените постоянни връзки на вашия сайт са от изключително значение както за търсещите машини, така и за хората, които ползват сайта ви. Ако човек не знае за вашия сайт, шансът да го открие в социалните мрежи (без да рекламирате) е минимален. От...

Как да редактираме авторовият slug в WordPress

След като обсъдихме как да изградите правилна структура на постоянните връзки на WordPress сайта ви и какво е slug в WordPress, е време да покажем и как се редактира slug-ът на авторите. Тоест, как да промените url-а, на който се намират публикациите на отделните...

Как да използваме библиотеката с блокове на WordPress

Какво трябва да знаете: Библиотеката с блокове на WordPress е част от интерфейса на Гутенберг. Благодарение на нея, вие може да добавяте нови блокове към своето съдържание. Добавянето може да се осъществи като кликнете върху някой блок от библиотеката, или като...

Какво е WordPress Slug

Поради възхода на технологичната индустрия, който наблюдаваме през последните десетилетия, особено през последното, интернет става все по-значим за света, а с него и търсачките се превръщат във все по-съществен фактор за успеха на бизнеса. До такава степен търсачките...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This