Home » WordPress » Администрация » Как се изтрива акаунт в WordPress

Как се изтрива акаунт в WordPress

Изтриването на акаунт в WordPress е знание, което може и никога да не ви потрябва, особено ако се грижите за сайта си сам.

Все пак има ред причини, поради които бихте искали да знаете как да изтривате потребителски акаунти в WordPress. Следвайки нашите WordPress уроци, може да сте решили да проверите какви са лимитациите на различните потребителски роли в CMS-a, създавайки акаунти, които след проверката вече не са ви нужни.

От друга страна, напълно възможно е да имате бизнес, който се е разраснал достатъчно, за да назначите хора. В такава ситуация, обаче, както знаете, по една или друга причина, рано или късно хората си тръгват.  А след като някой е напуснал, неговият акаунт вече няма да е нужен. Колкото и грубо да звучи, най-добре е да изтриете акаунта на хора, които не работят вече при вас. Най-малкото заради сигурността на вашия WordPress уебсайт.

 

Как се изтрива акаунт в WordPress

За да изтриете акаунт, първото нещо, което трябва да направите е да влезнете в административния панел, което вече сме обсъждали.

След като сте влезнали в таблото на вашия сайт, трябва да се насочите към опцията Потребители (Users).

Когато посочите опцията със стрелката на мишката, ще се отвори подменю. В него ще видите три опции, а именно: Всички потребители (All Users)Добави нов (Add New), и Вашият профил (Your Profile).

Както бихте могли да предположите, за да изтриете акаунт, трябва да изберете първата опция – Всички потребители (All Users).

NB! Същият ефект, като натискането на All Users, бихте постигнали дори да не изчакате да се зареди подменюто, а просто натиснете Users. Без значение кой от двата подхода предпочетете, ще се озовете на страница, на която ще видите всички регистрирани потребители на сайта ви.

В заредилата се страница ще можете да редактирате, преглеждате и изтривате профилите на регистрираните потребители.

Страницата, в която ще извършите избраното от вас действие за избрания от вас потребител изглежда ето така:

Сега, за да изтриете акаунта, който искате, ще трябва или да го посочите с мишката, което ще ви покажа опциите, които вече изброихме – Редкация (Edit), Преглед (View) и Изтриване(Delete)

За целите на урока, ще използваме опцията Delete.

Ето как изглеждат „скритите“ опции, когато сте ги посочили с мишката и по този начин сте ги „разкрили“:

Натиснете Delete.

Ще се зареди екран за потвръждение.

Натиснете бутона Confirm Deletion.

Вече знаете как да изтриете акаунт в WordPress.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Как да ограничим броя на ревизиите на публикациите в WordPress

Съществуват много методи, които бихте могли (и трябва) да използвате, за да опитмизирате своя WordPress уебсайт. Това би помогнало много на сайта ви, както за задържането на вече придобитите потребители, така и за привличане на нови такива. Един от начините, чрез...

Как да персонализираме интерфейса в Гутенберг

Какво трябва да знаете: Блоковият редактор на WordPress включва в себе си опции, чрез които можете да персонализирате неговия интерфейс и поведението му. За да ги достъпите, кликнете върху бутона с трите точки в горния десен ъгъл на екрана. Ще се появи падащо меню, в...

Интерфейсът на Гутенберг, блоковия редактор на WordPress

Какво трябва да знаете: Интерфейсът на блоковия редактор на WordPress, наричан Гутенберг, се състои от: основна работна площ, горна лента с инструменти, странична лента, лента за състоянието и контекстна лента с инструменти. Блоковете, които обхващат съдържанието ви,...

Основи на Гутенберг, блоковия редактор на WordPress

Какво трябва да знаете: Новият редактор на постове в WordPress се нарича Гутенберг. Основната разлика между него и предшественика му е, че Гутенберг използва блокове, а не свободен текст. Това означава, че елементи като текст, изображения, видеа и други се съхраняват...

Как се добавя изображение в WordPress публикация

Накратко за добавянето на изображение в WordPress За да добавите изображение в публикацията си, следвайте следните 3 стъпки: Изберете къде точно искате да добавите изображението Кликнете бутона с + в него и изберете Image или Gallery от появилото се меню Нагласете...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This