WordPress » Администрация » Как се настройва таблото на WordPress

Как се настройва таблото на WordPress

Когатo влезнете в т.нар. backend на WordPress сайта си, първото което ще видите е онова, което наричаме табло. В основата си, то представлява група от прозорци, в които ви е показана различна информация. Най-отгоре, ще бъдете поздравени с посланието „Welcome to WordPress!“. Под него, ще видите прозорците At a GlanceWordPress NewsActivity. Бихте могли обаче да нагласите какво да виждате в таблото си. Неща като new comments или make a quick draft, както и всички останали опции биха могли да бъдат както добавени, така и премахнати.

В този кратък урок, ще ви покажем какви действия да предприемете, за да нагласите таблото на WordPress да е такова, каквото на вас ви се иска да бъде и да ви показва информацията и прозорците, от които вие имате нужда.

 

Стъпка 1:  Изберете кои прозорци да се показват на WordPress таблото  

В горната част на екрана, точно под административната лента, ще видите два бутона. Единият е Help, а другият – Screen Options. За да променим какво виждаме в таблото на нашия WordPress, трябва да изберем опцията  Screen Options.

Това ще задейства скрит панел, който ще се покаже под административната лента.

В него можете да включвате и изключвате различните информационни прозорци, които искате да скриете или покажете.

 

Стъпка 2: Пренаредете прозорците, които сте избрали да се показват

След като сте включили прозорците, които искате да се виждат и сте скрили онези, които не искате, те автоматично ще се покажат или скрият. Не е нужно да натискате бутон Save, които да запази направените от вас промени.

Ако пожелаете, бихте могли с лесното дръпване и пускане (drag&drop) да пренаредите включените прозорци. Както виждате, заглавията на прозорците са отделени от съдържанието под тях, посредством тънки линии. За да преместите даден прозорец, трябва да го посочите правоъгълника, в който се намира заглавието му със стрелката на мишката, да кликнете и да задържите бутона на мишката ви. В тази позиция, местейки мишката, ще премествате и прозореца, който сте посочили.

Инсталирането на допълнителни plugin-и, би могло да ви предостави още прозорци с информация, които да наредите на таблото на вашия WordPress.

Такъв plugin е например WooCommerce, с който се създават онлайн магазини, базирани на WordPress.

Този plugin ще добави и информационен прозорец за таблото на вашия WordPress, в който прозорец ще можете да виждате последните поръчки, графика с продажби и друга полезна информация, свързана с вашия магазин.

WordPress Хостинг 

ZETTAHOST.bg предлага хостинг планове, които са напълно оптимизирани за WordPress. 

Стартирайте своя сайт още днес! 

WordPress Хостинг 

ZETTAHOST.bg предлага хостинг планове, които са напълно оптимизирани за WordPress. 

Стартирайте своя сайт още днес! 

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This