Home » WordPress » Основи на WordPress » Добавяне на изображение в Classic Editor на WordPress

Добавяне на изображение в Classic Editor на WordPress

 

Стъпка 1: Изберете къде точно искате да добавите изображението/носителя

Също както и Гутенберг редакторът, класическият такъв също е WYSIWYG – What You See Is What You Get. Тоест, това, което виждаме в редакторът ще бъде същото като това, което ще видим и в сайта си. Разбира се „същото“ в случая е разтегливо понятие, тъй като във front-end-а няма да можете да редактирате, разстоянието, на което се разпростира текстът, а следователно и изображенията би могло да е различно от това в WYSIWYG-a, а също така и шрифтът и размерът на буквите също. Въпреки това WYSIWYG концепцията е далеч по-близка до крайният резултат от, да кажем, писането в HTML кода. В този смисъл, това, което виждаме, наистина ще е същото като резултатът.

Именно поради тази причина, при поставянето на изображението, бихме могли да посочим с мишката къде искаме то да се появи.

NB! Дори да не сте уцелили точната позиция или да решите в последствие да я смените, можете да направите това, като натиснете с мишката върху изображението и задържайки го приплъзнете към позицията, която сте му отредили.

 

Стъпка 2: Щракнете върху бутона Добавяне на файл

От лявата страна, между заглавната лента и прозореца за публикуване на съдържание, има бутон, който казва Добавяне на медия. Кликнете върху него.

   

Ще се отвори прозорец. По подразбиране WordPress показва медийната библиотека (което е мястото, където ще можете да видите всичките файлове, които сте качили). Изберете Качване на файлове.

Остава само да посочите файловете, които искате да качите в сайта. 

NB! Ако пожелаете, можете да качите няколко файла едновременно. Това не означава, че трябва да ги поставите едновременно в публикацията или страницата, върху която работите в момента. Преди да натиснете бутона „Вмъкване в публикацията„, намиращ се в долния десен ъгъл, ще забележите, че качените току-що изображения (или други файлове) са маркирани по този начин:

Ако искате да вмъкнете само едно изображение, маркирайте само него. В противен случай, можете да вмъкнете всички файлове едновременно и в последствие да ги разпределите по местата им в публикацията.

 

Стъпка 3: Конфигурирайте детайлите на избраните изображения

Има три неща, на които трябва да обърнете внимание, когато качвате изображение. Те са:

  • Alt tag  – Това ще чуят потребителите на екранен четец, когато програмата се опита да им „прочете“ изображенията. Освен това търсачките не разбират изображения и четат Alt таговете, за да разберат съдържанието им.
  • Title – Когато потребителите на вашия сайт задържат курсора на мишката върху снимката ще могат да прочетат това заглавие.
  • Caption – Както и във вестниците и списанията под всяка снимка имаше някакво обяснение. Caption надписът ще се покаже по сходен начин – текст с дребен шрифт, намиращ се точно под изображението.

Освен основните три, можете да настроите и:

  • Alignment – Изберете как да подравните изображението в съдържанието си. Имайте предвид, че в различни теми това може да изглежда различно.
  • Link To – Ако прецените, можете да направите изображенията „кликаеми“, тоест да са линк към друга страница или друг сайт. Например към сайта на създателя на изображението.
  • Size – WordPress създава множество копия на изображенията, които качвате в различни размери. Изберете дали искате във публикацията да се покаже миниатюра, изображение със среден или в пълен размер.

 

След като сте направили всички настройки, кликнете Вмъкване в публикацията.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 5 / 5. Брой гласове: 1

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Как да оптимизираме своето съдържание за търсачки като Google

Какво трябва да знаете: Търсачки като Google, Bing, DuckDuckGo, Yandex, Ecosia и други позиционират вашият сайт в резултаите от търсения спрямо неговото съдържание. Ако желаете да подобрите своето позициониране, то вие трябва да направите съдържанието си...

Каква е разликата между блоковия и класическия редактор

Какво трябва да знаете: Основната разлика между блоковия редактор в WordPress и класическия вариант е начинът, по който съдържанието на вашите страници и публикации е структурирано. С блоковия редактор, всеки вид съдържание се съдържа в отделен блок, който е...

Как да премахнем блоковия редактор в WordPress

Какво трябва да знаете: Ако не сте доволни от блоковият редактор на WordPress, може да го премахнете и да го замените с класическия редактор като инсталирате безплатното разширение Classic Editor. Има много причини защо някой би предпочел класическият редактор на...

Най-добрите разширения за блоковият редактор на WordPress

Какво трябва да знаете: Съществуват разширения в WordPress, които ви позволяват да добавяте нови блокове към своята библиотека от блокове в Гутенберг. В повечето случаи, тези разширения ще добавят както нови блокове, така и нови блокови шаблони. Някои от най-добрите...

Управление на коментари чрез клавишни комбинации

Какво трябва да знаете: Ако вашият WordPress сайт получва множество на брой коментари от посетители, вие може да се възползвате от функцията да управлявате тези коментари чрез клавишни комбинации. Тази функционалност може да бъде включена от настройките на вашия...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This