Home » WordPress » Администрация » Как се актуализира plugin в WordPress

Как се актуализира plugin в WordPress

WordPress е вечно променяща се и растяща система. Повечето, ако не и всички, хора, които използват CMS-а, използват и някакви разширения за да получат конкретна функционалност в своя WordPress сайт.

Актуализирането е необходимо не само за да поддържате сайта си в крак с най-новите тенденции на уеб, но и заради сигурността му. Всяка нова версия на WordPress, тема или plugin, ще има оправени бъгове, открити в предишните версии. Освен това, всяка нова редакция на софтуерите, ще запълни открити проблеми в сигурността.

Поради тази причина е важно, след като сте инсталирали plugin-и и тема, редовно да обръщате внимание на това дали има нови актуализации.

Свързано съдържание: Как се актуализира тема в WordPress

 

Как да разберете, че даден plugin има нова версия?

Както споменахме, трябва да следите за новите версии на инсталираните теми, plugin-и и на самия WordPress. Разбира се, ако имате много инсталирани елементи, това може да се окаже сложна задача. Точно поради тази причина, WordPress ще ви информира за новите версии на инсталираните разширения, теми, както и разбира се на самия CMS.

За да проверите дали някой от plugin-ите ви се нужда от актуализация, трябва да влезнете в таблото на WordPress и да погледнете в горния ляв ъгъл.

Когато имате разширение, което се нуждае от актуализация, очаквайте да видите нещо такова:

Горната стрелка показва, че в показаното изображение, има два елемента, които имат нужда от актуализация. Тук ще видите общия брой на готови за актуализация елементи от вашия WordPress – теми, разширения и самият CMS.

Долната стрелка показва, че в случая има две разширения, които имат нужда от актуализация.

 

Как се актуализира Plugin в WordPress

За да актуализирате разширенията на вашия WordPress, бихте могли да кликнете или бутона Updates или да отидете на страницата с plugin-ите. В зависимост от това кое от двете изберете, ще се окажете на различна страница. Ако изберете Plugins, ще видите познатата страница със списък от всички инсталирани на вашия WordPress разширения.

От тук, можете или да кликнете линковете update now, един по един, под всяко от разширенията.

Също така, бихте могли да изберете разширенията, които ще актуализирате, като кликнете в квадратчетата до тях или просто маркирайте всички, натискайки квадрата най-отгоре.

След това, натиснете падащато меню, намиращо се отгоре и изберете опцията Update.

Натиснете Apply.

Изчакайте минутка. Всичките ви plugin-и, трябва да са актуализирани.

Бихте могли да извършите актуализция на WordPress, темите и plugin-ите ви, от страницата WordPress Updates, където можете да очаквате да видите нещо подобно на:

Маркирайте plugin-ите, които искате да актуализирате и кликнете бутона Update Plugins. Това е. Разширенията на вашия сайт са с най-новата си версия.

 

Прочетете също:

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Как да оптимизираме своето съдържание за търсачки като Google

Какво трябва да знаете: Търсачки като Google, Bing, DuckDuckGo, Yandex, Ecosia и други позиционират вашият сайт в резултаите от търсения спрямо неговото съдържание. Ако желаете да подобрите своето позициониране, то вие трябва да направите съдържанието си...

Каква е разликата между блоковия и класическия редактор

Какво трябва да знаете: Основната разлика между блоковия редактор в WordPress и класическия вариант е начинът, по който съдържанието на вашите страници и публикации е структурирано. С блоковия редактор, всеки вид съдържание се съдържа в отделен блок, който е...

Как да премахнем блоковия редактор в WordPress

Какво трябва да знаете: Ако не сте доволни от блоковият редактор на WordPress, може да го премахнете и да го замените с класическия редактор като инсталирате безплатното разширение Classic Editor. Има много причини защо някой би предпочел класическият редактор на...

Най-добрите разширения за блоковият редактор на WordPress

Какво трябва да знаете: Съществуват разширения в WordPress, които ви позволяват да добавяте нови блокове към своята библиотека от блокове в Гутенберг. В повечето случаи, тези разширения ще добавят както нови блокове, така и нови блокови шаблони. Някои от най-добрите...

Управление на коментари чрез клавишни комбинации

Какво трябва да знаете: Ако вашият WordPress сайт получва множество на брой коментари от посетители, вие може да се възползвате от функцията да управлявате тези коментари чрез клавишни комбинации. Тази функционалност може да бъде включена от настройките на вашия...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This