Home » WordPress » Администрация » Как се изтрива акаунт в WordPress

Как се изтрива акаунт в WordPress

Изтриването на акаунт в WordPress е знание, което може и никога да не ви потрябва, особено ако се грижите за сайта си сам.

Все пак има ред причини, поради които бихте искали да знаете как да изтривате потребителски акаунти в WordPress. Следвайки нашите WordPress уроци, може да сте решили да проверите какви са лимитациите на различните потребителски роли в CMS-a, създавайки акаунти, които след проверката вече не са ви нужни.

От друга страна, напълно възможно е да имате бизнес, който се е разраснал достатъчно, за да назначите хора. В такава ситуация, обаче, както знаете, по една или друга причина, рано или късно хората си тръгват.  А след като някой е напуснал, неговият акаунт вече няма да е нужен. Колкото и грубо да звучи, най-добре е да изтриете акаунта на хора, които не работят вече при вас. Най-малкото заради сигурността на вашия WordPress уебсайт.

 

Как се изтрива акаунт в WordPress

За да изтриете акаунт, първото нещо, което трябва да направите е да влезнете в административния панел, което вече сме обсъждали.

След като сте влезнали в таблото на вашия сайт, трябва да се насочите към опцията Потребители (Users).

Когато посочите опцията със стрелката на мишката, ще се отвори подменю. В него ще видите три опции, а именно: Всички потребители (All Users)Добави нов (Add New), и Вашият профил (Your Profile).

Както бихте могли да предположите, за да изтриете акаунт, трябва да изберете първата опция – Всички потребители (All Users).

NB! Същият ефект, като натискането на All Users, бихте постигнали дори да не изчакате да се зареди подменюто, а просто натиснете Users. Без значение кой от двата подхода предпочетете, ще се озовете на страница, на която ще видите всички регистрирани потребители на сайта ви.

В заредилата се страница ще можете да редактирате, преглеждате и изтривате профилите на регистрираните потребители.

Страницата, в която ще извършите избраното от вас действие за избрания от вас потребител изглежда ето така:

Сега, за да изтриете акаунта, който искате, ще трябва или да го посочите с мишката, което ще ви покажа опциите, които вече изброихме – Редкация (Edit), Преглед (View) и Изтриване(Delete)

За целите на урока, ще използваме опцията Delete.

Ето как изглеждат „скритите“ опции, когато сте ги посочили с мишката и по този начин сте ги „разкрили“:

Натиснете Delete.

Ще се зареди екран за потвръждение.

Натиснете бутона Confirm Deletion.

Вече знаете как да изтриете акаунт в WordPress.

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Как да оптимизираме своето съдържание за търсачки като Google

Какво трябва да знаете: Търсачки като Google, Bing, DuckDuckGo, Yandex, Ecosia и други позиционират вашият сайт в резултаите от търсения спрямо неговото съдържание. Ако желаете да подобрите своето позициониране, то вие трябва да направите съдържанието си...

Каква е разликата между блоковия и класическия редактор

Какво трябва да знаете: Основната разлика между блоковия редактор в WordPress и класическия вариант е начинът, по който съдържанието на вашите страници и публикации е структурирано. С блоковия редактор, всеки вид съдържание се съдържа в отделен блок, който е...

Как да премахнем блоковия редактор в WordPress

Какво трябва да знаете: Ако не сте доволни от блоковият редактор на WordPress, може да го премахнете и да го замените с класическия редактор като инсталирате безплатното разширение Classic Editor. Има много причини защо някой би предпочел класическият редактор на...

Най-добрите разширения за блоковият редактор на WordPress

Какво трябва да знаете: Съществуват разширения в WordPress, които ви позволяват да добавяте нови блокове към своята библиотека от блокове в Гутенберг. В повечето случаи, тези разширения ще добавят както нови блокове, така и нови блокови шаблони. Някои от най-добрите...

Управление на коментари чрез клавишни комбинации

Какво трябва да знаете: Ако вашият WordPress сайт получва множество на брой коментари от посетители, вие може да се възползвате от функцията да управлявате тези коментари чрез клавишни комбинации. Тази функционалност може да бъде включена от настройките на вашия...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This