Home » WordPress » Персонализиране » Как се сменя цветът на административния панел на WordPress

Как се сменя цветът на административния панел на WordPress

Докато създавате и поддържате уебсайт, базиран на WordPress, ще прекарате много време в административния панел. Поради времето, което предстои да прекарвате в този панел, разработчиците на WordPress  са се погрижили да можете да го направите по-удобен и приятен. Разбира се, може да ви хареса предварително зададената цветова схема, но е възможно и да ви омръзне с времето.

Как се сменя цветът на административния панел на WordPress

Стъпка 1: Отидете на страницата за редактиране на вашия профил

Почти всеки път, в който разглеждаме функция на WordPress, ще отркием, че за да се постигне желаното от нас и да се озовем където искаме да бъдем, има повече от един начин. Това важи с пълна сила и за влизането в страницата за редактиране на профила.

Първо, можете да използвате лентата с инструменти в горната част на страницата, която се показва в административния панел и във front-end-а (ако сте влезли). В десния ъгъл на лентата с инструменти ще видите поздрав, който казва „Здравейте“ и вашето име, следван от аватара ви, ако имате такъв. Поставяйки стрелката на мишката си някъде върху името, „здравейте“ или аватара, ще задействате падащо меню. В него лесно ще намерите бутона Редактиране на моя профил (Edit Profile).

Също така, вместо да чакате да се покаже падащото меню, можете просто да кликнете върху поздрава. Резултатът ще бъде същият. Тоест, ще бъдете пренасочени към страницата за редактиране на профила.

NB! Имайте предвид, че кликването върху поздрава или аватара, ще ви пренасочи към страницата за редактиране на профила, дори да се намирате в т.нар. front end на сайта ви – тоест, частта, която е видима за потребителите.

Друг начин да се озовете в тази страница е да намерите бутона Потребители (Users) , който се намира в страничното меню – от лявата страна на панела. Поставете стрелката на мишката върху този бутон, ще се покаже под менюто, в което трябва да изберете Профил (Profile).

Третият начин е да следвате горните стъпки, но вместо „Профил“ изберете Всички. Ще ви бъде представен списък с всички потребители. Намерете вашето потребителско име, задръжте курсора на мишката върху. Ще се покаже бутон Редактиране. Кликнете върху него. Или просто щракнете върху самото потребителско име.

Стъпка 2: Изберете цветова схема за вашия административен панел на WordPress

След като влезете в страницата за редактиране на профили, ще видите шест цветови палитри.

Щракването върху някоя от тях незабавно ще промени цветовата схема на администраторския панел.

Изберете тази, която ви харесва най-много. Винаги можете да се върнете и да я смените с друга, включително цветовата схема по подразбиране, която също ще откриете в списъка.

Стъпка 3: Запазете промените

За да запазите промените, които сте направили в цветовата схема (или всяка друга, която може да сте направили на тази страница), трябва да превъртите до края на страницата и да кликнете върху бутона Запис на профила .

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Как да оптимизираме своето съдържание за търсачки като Google

Какво трябва да знаете: Търсачки като Google, Bing, DuckDuckGo, Yandex, Ecosia и други позиционират вашият сайт в резултаите от търсения спрямо неговото съдържание. Ако желаете да подобрите своето позициониране, то вие трябва да направите съдържанието си...

Каква е разликата между блоковия и класическия редактор

Какво трябва да знаете: Основната разлика между блоковия редактор в WordPress и класическия вариант е начинът, по който съдържанието на вашите страници и публикации е структурирано. С блоковия редактор, всеки вид съдържание се съдържа в отделен блок, който е...

Как да премахнем блоковия редактор в WordPress

Какво трябва да знаете: Ако не сте доволни от блоковият редактор на WordPress, може да го премахнете и да го замените с класическия редактор като инсталирате безплатното разширение Classic Editor. Има много причини защо някой би предпочел класическият редактор на...

Най-добрите разширения за блоковият редактор на WordPress

Какво трябва да знаете: Съществуват разширения в WordPress, които ви позволяват да добавяте нови блокове към своята библиотека от блокове в Гутенберг. В повечето случаи, тези разширения ще добавят както нови блокове, така и нови блокови шаблони. Някои от най-добрите...

Управление на коментари чрез клавишни комбинации

Какво трябва да знаете: Ако вашият WordPress сайт получва множество на брой коментари от посетители, вие може да се възползвате от функцията да управлявате тези коментари чрез клавишни комбинации. Тази функционалност може да бъде включена от настройките на вашия...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This