Home » WordPress » Как се сменя цветът на административния панел на WordPress

Как се сменя цветът на административния панел на WordPress

Докато създавате и поддържате уебсайт, базиран на WordPress, ще прекарате много време в административния панел. Поради времето, което предстои да прекарвате в този панел, разработчиците на WordPress  са се погрижили да можете да го направите по-удобен и приятен. Разбира се, може да ви хареса предварително зададената цветова схема, но е възможно и да ви омръзне с времето.

Как се сменя цветът на административния панел на WordPress

Стъпка 1: Отидете на страницата за редактиране на вашия профил

Почти всеки път, в който разглеждаме функция на WordPress, ще отркием, че за да се постигне желаното от нас и да се озовем където искаме да бъдем, има повече от един начин. Това важи с пълна сила и за влизането в страницата за редактиране на профила.

Първо, можете да използвате лентата с инструменти в горната част на страницата, която се показва в административния панел и във front-end-а (ако сте влезли). В десния ъгъл на лентата с инструменти ще видите поздрав, който казва „Здравейте“ и вашето име, следван от аватара ви, ако имате такъв. Поставяйки стрелката на мишката си някъде върху името, „здравейте“ или аватара, ще задействате падащо меню. В него лесно ще намерите бутона Редактиране на моя профил (Edit Profile).

Също така, вместо да чакате да се покаже падащото меню, можете просто да кликнете върху поздрава. Резултатът ще бъде същият. Тоест, ще бъдете пренасочени към страницата за редактиране на профила.

NB! Имайте предвид, че кликването върху поздрава или аватара, ще ви пренасочи към страницата за редактиране на профила, дори да се намирате в т.нар. front end на сайта ви – тоест, частта, която е видима за потребителите.

Друг начин да се озовете в тази страница е да намерите бутона Потребители (Users) , който се намира в страничното меню – от лявата страна на панела. Поставете стрелката на мишката върху този бутон, ще се покаже под менюто, в което трябва да изберете Профил (Profile).

Третият начин е да следвате горните стъпки, но вместо „Профил“ изберете Всички. Ще ви бъде представен списък с всички потребители. Намерете вашето потребителско име, задръжте курсора на мишката върху. Ще се покаже бутон Редактиране. Кликнете върху него. Или просто щракнете върху самото потребителско име.

Стъпка 2: Изберете цветова схема за вашия административен панел на WordPress

След като влезете в страницата за редактиране на профили, ще видите шест цветови палитри.

Щракването върху някоя от тях незабавно ще промени цветовата схема на администраторския панел.

Изберете тази, която ви харесва най-много. Винаги можете да се върнете и да я смените с друга, включително цветовата схема по подразбиране, която също ще откриете в списъка.

Стъпка 3: Запазете промените

За да запазите промените, които сте направили в цветовата схема (или всяка друга, която може да сте направили на тази страница), трябва да превъртите до края на страницата и да кликнете върху бутона Запис на профила .

Беше ли ви полезна статията?

Средна оценка 0 / 5. Брой гласове: 0

Все още никой не е оценил тази статия. Бъдете пръв!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Последвайте ни

Най-нови публикации:

Управление на коментари чрез клавишни комбинации

Какво трябва да знаете: Ако вашият WordPress сайт получва множество на брой коментари от посетители, вие може да се възползвате от функцията да управлявате тези коментари чрез клавишни комбинации. Тази функционалност може да бъде включена от настройките на вашия...

Как да добавим клавишни комбинации към администраторския панел в WordPress

Какво трябва да знаете: WordPress сам по себе си не ви дава възможност да използвате клавишни комбинации за навигация на администраторския панел, но вие може да добавите тази функционалност на разширение. Две разширения, които ние препоръчваме, са Quick Navigation...

Списък на блоковете в WordPress

Какво трябва да знаете: Блоковият редактор на WordPress съдържа впечатляващ брой блокове, които ви позволяват да изградите своя сайт точно както си го представяте. Тези блокове са разделени на няколко групи: текстови, медийно съдържание, дизайн, джаджи, блокове от...

Какво представляват блоковете в WordPress

Какво трябва да знаете: Блоковият редактор на WordPress използва блокове за съхранението на вашето съдържание. Всеки блок може да се мести и пренарежда. Също така е възможно блоковете да бъдат редактирани, добавяни и премахвани по всяко време. Когато даден блок бъде...

Какво е новото в WordPress 5.9 Joséphine

Какво трябва да знаете: WordPress версия 5.9 с кодово име "Joséphine" бе пусната на пазара на 25.01.2022г. Версията включва в себе си множество подобрения. По-важните от тях са: Тема Twenty Twenty‑Two Лична палитра Нов навигационен блок Подобрен изглед в списък...

Личен сайт безплатно!

Регистрирай се безплатно и си направи сайт още днес.

Безплатната хостинг услуга на ZETTAHOST.bg няма скрити такси и изисквания за ползване.

Безплатен хостинг

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This