4G

4G технологията се превърна в неразделна част от ежедневието – тя проправи пътя към популярността и широкото използване на сложни мобилни устройства, осигуряваща светкавична връзка, където и да отидете. Въпреки че можем да използваме 4G в бизнеса и в личния си живот всеки ден, все още има известно объркване какво представлява и защо е важно.

Какво е 4G?

По-просто казано, 4G се определя като четвъртото поколение мобилна технология, която следва 2G и 3G мрежите, дошли преди нея. Също така понякога се нарича 4G LTE, но това не е технически правилно, тъй като LTE е само един тип 4G. В момента това е най-модерната технология, приета от повечето доставчици на услуги за мобилни мрежи. Както може би сте чели, 5G расте и започва да работи заедно със съществуващите 3G и 4G мрежи за данни. Когато първоначално излезе, 4G бързо промени начина, по който използваме мобилния интернет. Докато 3G мрежите бяха сравнително бързи, 4G мрежовите връзки позволиха на потребителите да сърфират в мрежата и да предават HD видеоклипове на мобилни устройства, което по същество превърна смартфоните в съвременни компютри. Днес можете да изпълнявате повечето от задачите, които бихте могли на лаптоп или настолен компютър на мобилни устройства, като смартфони или таблети. 4G мрежите гарантират, че независимо от колко данни се нуждаете, можете да поддържате стабилни скорости почти навсякъде.

Как работи 4G?

4G работи по същия начин като 3G, просто по-бързо. Използвайки високоскоростни пакети за изтегляне и качване, 4G ви позволява да получите достъп до скорости в широколентов стил, докато сте далеч от вашия Wi-Fi. Потребителите често могат да имат достъп до скорост до 21Mb в движение, но това зависи от местоположението Ви. По-голям град, например, ще демонстрира по-големи скорости от малко село. 4G е по същество високо напреднала радиосистема. Може дори да сте виждали пилони, изпъстрени около пейзажа. Тези пилони излъчват сигналите, необходими за работа на 4G и предизвикателството е за инженерите и програмистите да изпратят колкото се може повече данни в тези сигнали. Като разширение това означава, че мрежата е по-бърза и по-ефективна.

Готов ли си да създадеш своя сайт?

Pin It on Pinterest

Share This